Verktygstavla

Bästa verktygstavlan 2023

En verktygstavla gör så att du enkelt kan få ordning och reda på alla dina verktyg. Förutom ordningen som en verktygstavla erbjuder dig så blir även utseende bättre i exempelvis ditt garage. En snygg verktygstavla gör att verkstaden eller garaget ser mer välorganiserat ut. Det blir självklart även lättare för dig och alla andra att hitta verktygen. Det finns många olika verktygstavlor där skillnaden främst är storleken samt modellen. En verktygstavla är oftast tillverkad i en tunnare plåt eller aluminium. Men det finns även verktygstavlor som är tillverkade av plast eller trä. De allra flesta verktygstavlor sätter man upp på en vägg, men det finns även vissa modeller som är mobila och har hjul. Ni hittar på denna sida de bästa verktygstavlorna.

Verktygstavla

Fyrkantiga hål

Bahco verktygstavla

Verktygstavla med hjul

Billig verktygstavla

Wolfcraft verktygstavla

Verktygstavla fyrkantiga hål

En av de bästa verktygstavlorna är denna. Den har de vanliga 9mm fyrkantshålen samt 38mm centrumavstånd. Måtten gör att den passar ihop med alla vanliga fästen. Det går enkelt och smidigt att montera denna verktygstavla då man antingen kan använda sig av ett par väggskenor eller helt enkelt bara skruva upp direkt på väggen. Oavsett hur ni väljer att montera verktygstavlan så kommer den hjälpa er att hålla ordning och reda i verkstaden, garaget eller källaren. Den snygga blåa färgen gör att verktygstavlan kommer flyta in i alla miljöer. En mycket prisvärd verktygstavla för den som söker ordning och reda.

Egenskaper

 • Bredd 679mm
 • Höjd 1439mm
 • Vikt 5kg
Verktygstavla Bahco

Verktygstavla Bahco

Här har vi en stor verktygstavla från kvalitetsmärket Bahco. Självklart är kvaliteten mycket bra, precis som alla andra verktyg och tillbehör man köper från Bahco. Du kan välja mellan fyra olika storlekar på denna verktygstavla och priset är från cirka 1000 kronor. Detta beror ju självklart på vilken storlek ni väljer av verktygstavlan. Så är ni ute efter en mindre eller en större modell av verktygstavla så finns det garanterat en passande verktygstavla av denna modell. Med hjälp av en verktygstavla så får ni en snabbare överblick över de verktyg ni har på tavlan. Ni får även mycket bättre ordning på de verktyg som sitter där på, samt att ni snabbt kan hitta det verktyg som ni ska använda er av.

Välj storlek

 • 600×500
 • 1200×800
 • 1500×800
 • 1800×800
Verktygstavla på hjul

Verktygstavla med hjul

Här har vi en riktigt bra och användbar verktygstavla på hjul. Perfekt för dig som har ett garage och behöver kunna flytta verktygstavlan mellan olika arbetsställen. Fördelen med en verktygstavla som har hjul är ju självklart att man blir mer flexibel, men samtidigt har den ordning på verktygen som man bör ha. Allt för många har en fruktansvärt dålig ordning på sina verktyg, detta gör i sin tur att verktygen slits snabbare och kan helt enkelt gå sönder. Verktygstavlan rullar mjukt och smidigt fram på sina 4 hjul. Med hjälp av handtag på sidan av verktygstavlan så styr man den även enkelt. Man kan sedan låsa två av hjulen så att verktygstavlan står still. Själva tavlan har fyrkantiga hål så att man kan placera ut de krokar som man sedan hänger verktygen på. På toppen av denna verktygstavla med hjul finns även en bricka som man kan använda till att förvara mindre saker på så som exempelviis muttrar och skruvar.

Egenskaper

 • 1500x1000x450
 • Handtag
 • 4 hjul
 • 2 låsbara hjul
 • Förvaringsbricka
Billig verktygstavla

Billig verktygstavla

För dig som vill ha en så pass billig verktygstavla som möjligt så är detta ett väldigt bra val. Det är en blå verktygstavla som har måtten 840×480. Storleken gör att den i regel passar bra på de flesta ställen, som exempelvis över arbetsbänken. Hålen är fyrkantiga och den har en preforerad ryggpanel. Genom att köpa en verktygstavla i denna prisklass så kan man få ganska många verktygstavlor för en mindre peng. Denna modell kostar cirka 500 kronor och det tycker vi är riktigt prisvärt. Så letar du efter en billig verktygstavla så tycker vi att ni ska titta lite extra på denna modell.

Egenskaper

 • Billig verktygstavla
 • Höjd 870mm
 • Bredd 480mm
Wolfcraft verktygstavla

Wolfcraft verktygstavla

En annan prisvärd verktygstavla är denna från Wolfcraft. Den har de fyrkantiga hålen (9x9mm) och storleken är 960x500mm vilket gör det till en större verktygstavla. Då den är tillverkad i både stål och aluminium så blir den riktigt hållbar och klarar av en högre belastning på cirka 45kg. Vikten är inte speciellt stor heller på grund av aluminiumet. Utan denna verktygstavla väger endast 5kg vilket är bra för en verktygstavla i denna storlek. Så se till att få ordning och reda i garaget med en eller flera verktygstavlor. Inte bara att det ser snyggare ut, det är även bättre för de verktyg som kommer att vara där. Risken är stor annars att man har en massa verktyg liggande i en hög. I alla fall så är detta en mycket prisvärd verktygstavla som passar på de allra flesta ställen.

Verktygstavla Biltema

Biltema verktygstavlor är av modell mindre. Vi hittade ingen större modell när vi letade efter verktygstavlor. Priset är lågt som allt annat hos Biltema. Kvaliteten kan vi dock inte svara på då vi inte själva har testat dessa verktygstavlor. Biltema verktygstavla finns i flera olika färger och modeller.

 • Verktygstavla grå 960x800mm Biltema
 • Verktygstavla grå 595x595mm Biltema
 • Verktygstavla grå 960x400mm Biltema
 • Verktygstavla blå 960x400mm Biltema
 • Verktygstavla blå 595x595mm Biltema
 • Verktygstavla blå 960x800mm Biltema

Verktygstavla Jula

En annan prisvärd verktygstavla är denna från Wolfcraft. Jula har verktygstavlor från Hard Head. De har dock runda hål vilket de allra flesta inte vill ha. Plåten är dock lackerad och priset är relativt billig, vi kan dock inte svara på hur kvaliteten är på dessa. Storleken på den stora tavlan som Jula erbjuder är cirka 96×82 cm. Det är alltså en ganska så stor verktygstavla, men många verkar ha problem med de krokar som man köpa till. Dessa verkar ha problem med passformen.

Bra att tänka på inför köpet av en verktygstavla

Även om det kanske inte är så avancerat och svårt att köpa en verktygstavla så finns det faktiskt en del saker som man ska titta lite extra på. Gör man inte detta så riskerar man att stå med en verktygstavla som man inte har någon större användning av. Vi har skrivit några saker som kan vara bra att veta.

Välj rätt verktygstavla

Välja verktygstavla

Välj en verktygstavla som passar dina behov allra bäst. Det ska vara en verktygstavla som både passar in i den miljön den ska vara i samt att den verkligen kommer till användning. När man inreder ett garage eller en verkstad, så är det ofta man köper hem en massa extra utrustning som man tror man har användning. Men i slutändan så ligger de sakerna bara och ta en massa plats. Det är risken om du inte tänker dig för vad du ska ha på verktygstavlan som du ska köpa. När du vet vilka verktyg du ska hänga upp på verktygstavlan så är det läge att titta på de krokar som du måste använd för att placera ut verktygen på rätt plats.

4 saker att tänka på innan du köper en verktygstavla

1.Material

Tänk på vilket material som din verktygstavla är tillverkad av. En verktygstavla är i regel tillverkad av en tunnare plåt, aluminium, trä eller plast. Materialen har alla sina för och nackdelar, så som exempelvis så är aluminium både stabilt och lätt. Plåt är billigt men blir desto tyngre. En verktygstavla i trä är både hållbart och i regel inte så tungt. Plast är ju både billigt och lätt men tål inte lika mycket. Oftast är en verktygstavla tillverkad av en tunnare plåt eller alumium.

2.Vikt

Det är bra att tänka på vikten på den verktygstavla som ni ska köpa. Är det exempelvis en tyngre verktygstavla eller om ni har tänk att sätta upp flera verktygstavlor på samma vägg så är det extremt viktigt att ha koll på vikten. Det gäller att veta att den vägg ni ska montera verktygstavlorna på klarar av den vikt som både tavlorna och alla de verktyg som ska upp har.

3.Belastning

Själva tavlornas maxbelastning är en minst lika viktig punkt. Köper ni en verktygstavla som inte har så speciellt hög max belastning så riskerar verktygstavlan att gå sönder av all den vikt som verktygen har. Så se till att köp en verktygstavla som har en tillräcklig hög max belastning för era verktyg.

4.Pris

Man ska alltid titta på priset och se så att det är rätt. Man kan alltid jämföra olika produkter för att se om man hittar den som verkar vara mest köpvärd. Det finns billiga verktygstavlor som håller mindre bra kvalitet samt det finns dyrare verktygstavlor med en väldigt god hållbarhet och kvalitet. Det är en övervägning som man för göra inför köpet.


Bra att veta om verktygstavlor

Mått

Det finns massor av olika verktygstavlor och modeller som har olika mått. Det gör att det garanterat finns en verktygstavla som passar dina behov riktigt bra. Många verktygstavlor kommer även i olika storlekar så att man enkelt kan välja en som passar bra. Man kan ofta även kombinera flera verktygstavlor ur samma modell och på så sätt få en extra stor verktygstavla.

Modell & Färg

Det finns verktygstavlor i olika modeller som har olika utseende och egenskaper. Men det är inte bara utseende som kan variera utan även färgerna. Det finns vita, röda, blå och massor och flera färger när det gäller verktygstavlor. Detta är bra för man gärna vill att även verktygstavlorna ska se snygga ut på plats.

Hål

Det finns verktygstavlor med runda hål, men vanligast är att det är fyrkantiga hål som används för att fästa krokar och andra upphängningstillbehör. Så det är viktigt att ni väljer verktygstavlor som har rätt hålstorlek för de krokar ni väljer att köpa till. I vissa verktygstavlor så kan det ibland även ingå vissa krokar.

Placering

Det många inte tänker på är placeringen av verktygstavlan. Här ska man tänka till lite och välja en plats nära ett eluttag. Det är ofta som man kanske vill ha belysning eller åtminstone har närhet till ett eluttag. Annars riskerar man att behöva dra extra el. Placeringen bör även vara på en plats där det är lätt att komma åt då verktygen på verktygstavlan i regel används relativt ofta.

Krokar

Det är viktigt att man köper till krokar eller en kroksats tillsammans med köpet av verktygstavlan. Annars står man där med en verktygstavla som man inte kan få upp några verktyg i. Genom att köpa en kroksats så blir det ofta mycket billigare mot om man köper krokar styckvis. Det finns även många olika storlekar och modeller av krokar. Så se till att du väljer en som passar just din verktygstavla.

Tillbehör

Det finns gott om tillbehör till verktygstavlor. Det kan vara allt från små enkelkrokar till större dubbelkrokar som är längre. Det finns även gott om lådor och andra boxar som man kan välja att sätta upp sin verktygstavla.

Hur vi valde ut verktygstavlor

Vi har valt ut flera verktygstavlor som vi själv tycker är väldigt bra. Verktygstavlorna ska ha en bra kvalitet, ha gott om upphängnings möjligheter samt vara prisvärda

Kvalitet

Kvalitet

God kvalitet och lång hållbarhet är två saker som vi tycker är extra viktigt inför valet av en verktygstavla. Detta då man i regel har en verktygstavla i väldigt många år.

Effekt
Upphängning

Upphängning

Det ska finnas gott om möjligheter till att hänga upp sina verktyg. Det får även gärna finnas möjlighet till hyllor och andra liknande förvaringsmöjligheter

Pris
Pris

Pris

Det finns billiga och lite dyrare verktygstavlor. Vi letar efter de verktygstavlor som vi tycker är de mest prisvärda.

Frågor och svar

Vilken verktygstavla är bäst?

Den bästa verktygstavlan kan ni läsa mer om på vår sida. Den vi har valt ut har rätt kvalitet, pris och egenskaper. Ni kan läsa mer om den bästa verktygstavlan på vår sida.