Verktygsbälte

Bästa verktygsbälte 2023

Ett verktygsbälte är något som alla snickare och hantverkare behöver ha på sitt arbete. Verktygsbältet har flera fördelar och den största är ju givetvist den att man kan ha så mycket verktyg med sig och samtidigt få händerna fria. Att just kunna ha händerna fria är ju väldigt viktigt om du exempelvis ska klättra upp för en stege, något som alla hantverkare i regel behöver göra varje dag. Då är det väldigt fördelaktigt att vara utrustad med ett riktigt bra verktygsbälte. Det finns fler bra saker med just ett verktygsbälte. Du kan även ha alla spik och skruvar som du kan tänkas behöva i de speciella spikfickorna. Då fickorna är speciellt utformade för vassa skruva och spik så slipper du oroa dig för att det ska gå hål. Vi har valt ut flera riktigt bra verktygsbälten, så vi är ganska säkra på att ni kommer hitta det bästa verktygsbältet.

Bästa verktygsbältet

Snikki verktygsbälte 9336

Makita verktygsbälte

Verktygsbälte Snickers 9770XTR

Fristad verktygsbälte 9333

Milwaukee verktygsbälte

Billigt verktygsbälte

Verktygsbälte Snikki 9336

Snikki verktygsbälte 9336

Ja det är inte bara vi som tycker just denna modell från Snikki är det bästa verktygsbältet. Väldigt många hantverkare som vi har pratat med håller med om just detta. Verktygsbältet är riktigt slitstarkt och tåligt, precis som man kan förvänta sig. Med ett vattenavvisande läder, så slipper ni även de problemen som annars kan uppstå med ett blött verktygsbälte. Längden på verktygsbältet är 122 cm och man spänner ihop bältet med ett metallspänne. Verktygsbältet Snikki 9336 har allt man kan önska sig så som bland annat fyra fickor och fyra spikfickor. Det finns även verktygshållare som passar bland annat en hammare och en kniv. Vi är förtjusta över detta fantastiska verktygsbälte och törs faktiskt säga att vi tycker det är det bästa verktygsbältet i år.

Egenskaper

 • Verktygsbälte i läder
 • Slitstarkt
 • Kvalitet
 • Svensktillverkat
 • Nitförstärkt
Makita verktygsbälte

Makita verktygsbälte

Ett snyggt och framförallt ett skönt verktygsbälte från Makita. Makita erbjuder alltid verktyg och tillbehör i högsta kvalitet, det här verktygsbältet är inget undantag. Många verktygsbälten kan vara ganska tunga och mindre bekväma att ha på sig. Den känslan får man inte när man har Makitas verktygsbälte på sig. Vikten är endast 1,5kg så man känner knappt av bältet. Det rymmer trots sin låga vikt en volym på 6,5 liter. Måtten på bältet är 640x145x270mm. För dig som vill ha ett riktigt bra verktygsbälte på arbetet eller hemma när ni snickarar på huset så är detta ett mycket prisvärt alternativ. Fickorna sitter där dom ska och man kommer snabbt åt hammaren utan problem.

Egenskaper

 • Prisvärt verktygsbälte
 • 6,5 liter
Verktygsbälte Snickers 9770XTR

Verktygsbälte Snickers 9770XTR

Ett riktigt klassiskt snickarbälte från Snickers. Ja det är ett verktygsbälte som många snickare och andra hantverkare trivs riktigt bra med. Du får en väldigt god komfort när du använder detta verktygsbälte då det är utrustad med vadderande hängslen. Hängslena gör så att vikten fördelas mer över hela kroppen och den totala vikten känns då betydligt lättare. Själva bältet är även ergonomiskt utformad för bästa komfort. Fickorna är slitstarka och tillverkade i ett tåligt läder. Det finns även gott om fickor för både spik, hammare och kniv. Spikfickorna är lite vinklade, allt för att det ska bli så enkelt som möjligt att plocka upp spiken eller skruven ur fickan. Själva verktygsbältet stänger man med ett robust spänne.

Egenskaper

 • Vadderande hängslen
 • Ergonomiskt verktygsbälte
 • Vinklade spikfickor
Fristad verktygsbälte 9333

Fristad verktygsbälte 9333

Ett populärt verktygsbälte bland hantverkare och speciellt hos snickare. Fristad är ett känt kvalitetsmärke som bland annat tillverkar verktygsbälten. Verktygsbältet är tillverkat av bland annat en 40mm nylonrem som är ordentligt slitstarkt. Det finns även kraftigt spaltläder som bland annat förser fickorna. Förutom tre rymliga spikfickor så finner ni även plats för hammare, tumstock och penna för att nämna några av de viktigaste verktygshållarna. För att få extra bra tålighet så har verktygsbältet även blivit försett med nitar. Nitarna och spaltlädret gör att verktygsbältet blir riktigt hållbart och slitstarkt. Att ett verktygsbälte är hållbart är viktigt, det är ju ett tillbehör som kommer att få vara med om det ena och det andra.

Egenskaper

 • Metallspänne
 • Snickarbälte
 • Spaltläder & Nitförstärkt
Milwaukee verktygsbälte

Milwaukee verktygsbälte

Milwaukee har ett både snyggt och väldigt bra verktygsbälte som även passar bra för tyngre verktyg. Detta då Milwaukee har utrustat detta verktygsbälte med en 4 punktsele. Selen gör att man bättre fördelar hela vikten från verktygen och bältet. Med en mycket god komfort, även under en hel arbetsdag. Komforten på detta verktygsbälte är den bästa av de vi själva har provat ut. Hållbarheten verkar vara riktigt god med, då den har bland annat dubbla sömmar samt även vissa nitade delar. Det finns gott om fickor så som spikfickor och hammarfästen.

Egenskaper

 • 4 punktsele
 • Ergonomisk design
 • Spaltläder & Nitförstärkt
Billigt verktygsbälte

Billigt verktygsbälte

Vi ville även ta med ett billigt verktygsbälte, då inte alla har råd eller vill lägga så mycket pengar på just ett verktygsbälte. Vi rekommenderar dock att om man är hantverkare eller har tänkt sig att använda ett verktygsbälte längre stunder. Ja då är det bästa man kan göra är att köpa ett riktigt kvalitetsmärke. Detta verktygsbälte passar perfekt för hobbysnickaren. Bältet är tillverkat av ett skönt mocca. Då mocca även är slitstarkt så får man fram ett hållbart verktygsbälte. Det finns gott om fickor samt hållare för diverse verktyg. Du kan enkelt justera storleken med ett spänne.

Egenskaper

 • Billigt verktygsbälte
 • Mocca
 • Justerbart

Verktygsbälte Jula

Du som vill ha det allra billigast verktygsbältet kan köpa ett hos Jula. För tillfället erbjuder dom sina kunder ett praktiskt verktygsbälte med 8 fickor för cirka 250 kr. Verktygsbältet är tillverkat av bluewear och materialet ör polyester. Polyester är både tåligt och väldigt slitstarkt. Det finns både en fast och en ledande hammarhank. Det största minuset på detta verktygsbältet är avsaknaden av tumstockshållare. Det finns däremot hållare för pennor. Men som sagt, för den som inte behöver en tumstock och vill komma undan så billigt som möjligt, så kan ett besök hos någon av julas butiker vara ett alternativ.

Verktygsbälte Biltema

Biltema erbjuder förnärvarande ganska många billiga verktygsbälten. Vi har inte provat någon av dessa, men de har ganska många verktygsbälten, där den billigaste kostar runt 200 kronor och deras dyraste ligger på 400 kronor. Vi har svårt att tro dock att deras verktygsbälten är bättre än de vi har valt ut. Men det skadar inte att prova även ett verktygsbälte från Biltema.

Verktygsbälte barn

Du hittar ett verktygsbälte för barn hos Biltema. Det är ett praktiskt verktygsbälte tillverkat av polyester som är i färgerna svart och varsegul så att man syns lite bättre. Måtten är 50*980m och verktygsbältet har 10 stycken fack. Det kan ju faktiskt vara roligt att låta barnen vara med när man renoverar hemma. Så köpa ett verktygsbälte till barnen är ingen dum ide. Verkytgsbältet för barn kostar inte mycket mer än 100 kronor.

Köpa verktygsbälte

Många frågar sig om man verkligen behöver ett verktygsbälte, det enkla svaret är att man kan inte vara utan ett om man arbetar som hantverkare. För att veta vilket verktygsbälte man ska köpa så finns det lite saker som vi i alla fall tycker att ni ska titta lite mer på. Det finns massor av olika leverantörer och tillverkare av verktygsbälten. Skillnaden är oftast inte jätte stora, utan det handlar mestadels om material och lite små finesser. Det finns verktygsbälten som har plats för de flesta verktygen, samt har speciella spikfickor. Spikfickorna kan även vara sydda eller tillverkade med en vinkel, vilket gör det ännu enklare att komma åt spiken ur fickorna. Det finns även de verktygsbälten som kommer med hängslen. Dessa är att föredra om man ska spendera hela dagen med ett verktygsbälte fullt med tunga tillbehör. Då hjälper ett hängsle till väldigt mycket.

Välja verktygsbälte

Välja verktygsbälte

När du bestämt dig för att köpa ett verktygsbälte så är det dags att börja funderar på vilken modell och i vilket material ni vill att verktygsbältet ska vara av. Ni bör även fundera på hur många och vilka fickor ni vill att det ska finnas på bältet. Ska ni ha mycket vikt i bältet så kan det vara bra att funderar på om man inte ska välja ett verktygsbälte med hängslen. Rätt storlek och material på spikfickorna är en annan aspekt att fundera på. Sist men inte minst så är det fördelaktigt att verkligen veta om man behöver ha fickor eller hållare för tumstock och pennor.

Så tänk lite extra på dessa 5 punkter när du väljer ett verktygsbälte

1.Vilka fickor

Hur många och vilken storlek behöver de fickor som ska finnas på verktygsbältet ha. Det finns väldigt många olika alternativ när man tittar på hur många fickor ett verktygsbälte har. Detta beror ju till stor del på vilket yrke ni har. Är ni en snickare så kan det vara bra att få plats med spik och hammare. Är man elektriker så kanske en avbitartång kan vara bra att få plats med på verktygsbältet. Även var fickorna på verktygsbältet är placerade är en sak att tänka på. Är du högerhänt så kanske du vill ha fickorna på en viss sida och likadant om du är vänsterhänt.

2.Material

Materialet i ett verktygsbälte är väldigt viktigt. Detta då man vill ha ett så slitstarkt och tåligt material som möjligt. Det är ännu viktigare om du är en hantverkare till yrket. Arbetar man som hantverkare så används självklart verktygsbältet hela dagarna året runt. Då behöver det vara ordentligt tåligt och inte riskeras att gå sönder.

3.Hängslen

Många tänker inte på att det finns verktygsbälten med hängslen. Dessa är att föredra för just hantverkare. Man har ofta ganska så mycket vikt hängandes på verktygsbältet under arbetspasset. Använder man sig av ett hängsle så fördelas hela vikten på ett bättre sätt och det blir således inte lika tungt och jobbigt för dig att bära verktygsbältet. Det finns hängslen till verktygsbältet som dessutom är vadderade. Ett vadderat hängsle är att föredra om man vill ha så mycket komfort som möjligt när man arbetar.

4.Spikfickor

Spikfickorna finns i många olika alternativ. De ska ha en passande volym dör dina behov och vara av rätt material. Spikar och skruv är vassa föremål så att spikfickorna är tåliga och inte går hål i är extra viktigt. Läder är ett väldigt bra material till spikfickor. Det finns verktygsbälten som har även har skjutbara fickor, vilket möjlig gör en mer anpassad stil för just dig.

5.Tumstock & Pennor

Vissa verktygsbälten har faktiskt inte hållare eller fack för pennor och tumstockar. Detta är något som de allra flesta dock vill ha, så kolla så att just ditt verktygsbälte har plats för dessa verktyg.

Varför man ska köpa ett bra verktygsbälte

Största anledningen till att man behöver ett verktygsbälte är att man dels behöver få med sig en del verktyg samt att man ska kunna ha BÅDA händerna fria om man så behöver detta. Med ett verktygsbälte så har du alla de verktyg du ska använda väldigt nära till hands. Behöver du klättra upp för en stege eller svara telefonen så spänner du snabbt och smidigt fast verktygen i verktygsbältet. Du behöver inte heller springa runt och leta efter skruv eller spik, då du kan ha dessa i de speciella spikfickorna.


Verktygsbälte egenskaper

Verktygsbälte material

Material som ett verktygsbälte är tillverkat av varierar ganska mycket. De billigaste verktygsbältena är i regel tillverkat av ett polyester material. Det finns även gott om verktygsbälten som är tillverkat av mocca eller läder. Även mesh och nylon är två vanliga material i ett verktygsbälte. Vilket som är bäst för dig beror främst på var ni ska använda verktygsbältet.

 • Polyester
 • Mesh
 • Nylon
 • Läder
 • Mocca

Hållare & fack

Det finns många olika fack och hållare på ett verktygsbälte. Ofta finns det upp till 10 olika fickor på ett verktygsbälte. Trots alla fickor och fack så kan det bli så att det inte räcker till. Så titta alltid efter ett verktygsbälte som har alla de fickor, fack och hållare som ni verkligen behöver. Det är inte kul att spendera flera tusen kronor på ett bra verktygsbälte som man efter tag inser att man hade behövt fler eller andra hållare och fack.

Pris

Ett verktygsbälte kostar alla från 200 kronor från ett lågvaruhus till upp till flera tusen för ett kvalitetsmärke. Här måste man överväga på hur mycket ni kommer att använda verktygsbältet. Är det endast för hobbybruk så kanske man inte behöver ha det allra dyraste och finaste verktygsbältet som går att köpa. Men är man däremot en yrkesanvändare så rekommenderar vi alltid att man ska titta på ett kvalitetsmärke vad gäller verktygsbälte.

Vikt

Ett verktygsbälte i sig kan väga allt från 1 kilo upp till ett par kilo. Här vill man självklart försöka hålla nere vikten så mycket som möjligt. Speciellt för dig som inte tänker att använda sig av ett passande hängsle till verktygsbältet. Spik, skruv och verktyg väger i sig väldigt mycket, så lägger man till även ett tungt verktygsbälte så blir vikten snabbt högt. Så försök alltid att hålla nere vikten så mycket som möjligt.

Kvalitetsmärken verktygsbälten

Det finns många väldigt bra kvalitetsvarumärken när det gäller tillbehör som ett verktygsbälte. Många letar oftast endast efter det billigaste märket och det får man ofta tyvärr ångra sig för. I regel så får man vad man betalar för och det gäller väldigt mycket inom verktyg och tillbehör. Dock så brukar kvaliteten vara snarliknande på samtliga välkända märken. Så det som kan skilja är material och ergonomi.

 • Snikki
 • Snickers
 • Makita
 • Fristad
 • Milwaukee
 • Stanley
 • Husqvarna

Ergonomiskt verktygsbälte

Det finns flera tillverkare som faktiskt tänker på just ergonomin. Detta är något som vi tycker är riktigt viktigt. För om ett verktygsbälte inte sitter bra så riskerar man tillslut förslitningsskador. Så välj ett ergonomiskt utformat verktygsbälte i första hand.

Design

Tänk på att de allra flesta verktygsbälten är utforma för just en slags grupp av användare. Med det menar vi att en snickare behöver sällan ha samma slags utrustning som en elektriker behöver. Ibland kan det även vara fördelaktigt att man har två olika verktygsbälten, så man kan välja en till en uppgift och det andra verktygsbältet till nästa arbetsuppgift.

 • Verktygsbälte för Elektriker
 • Verktygsbälte för Snickare
 • Verktygsbälte för Byggarbetare
 • Verktygsbälte för trädgård

Hur vi valde ut verktygsbälten

Vi har valt ut flera verktygsbälten som alla håller en mycket bra kvalitet samt är mycket prisvärda om ni frågar oss. Vi har tittat främst på följande egenskaper

Kvalitet

Kvalitet

Ett verktygsbälte måste vara både slitstarkt och hålla en hög kvalitet. Ett verktygsbälte används hårt och under långa dagar. Så det är viktigt att verktygsbältet tål hårt slitage

Effekt
Fickor & Hållare

Fickor & Hållare

Ett verktygsbälte behöver ha alla fickor och verktygshållare som man behöver. Dessa egenskaper skiljer sig dock beroende på vad man arbetar med.

Pris
Pris

Pris

Ett verktygsbälte behöver inte vara billigt, men det ska vara prisvärt. Med prisvärt tittar vi på om verktygsbältet är värt de pengar som verktygsbältet kostar.

Frågor och svar

Behöver man hängslen till verktygsbältet?

Nej man behöver inte ha ett hängsle till ett verktygsbälte. Men det är fördelaktigt om du har mycket tyngd på bältet och du ska arbeta långa stunder.

Vilket verktygsbälte ska man välja?

Det beror till största del vilka verktyg ni vill kunna hänga upp på bältet. Arbetar ni som snickare så ska ni köpa ett verktygsbälte för snickare. Arbetar ni som elektriker så ska ni köpa ett verktygsbälte för elektriker. Ni kan läsa om massor av bra verktygsbälten på vår sida.

Vad kostar ett verktygsbälte?

Ett verktygsbälte kostar allt mellan 200 kronor för de billigaste verktygsbälten till 2-3000 kronor för de dyrare och bättre modellerna av verktygsbälten.