Batteridriven motorsåg Bäst i test

Batteridriven motorsåg

Det finns flera riktigt bra batteridrivna motorsågar att välja mellan. Så vi har gjort det lite enklare genom att samla de allra bästa batteridrivna motorsågarna på denna sida. En batteridriv motorsåg har flera fördelar, där den allra främsta är att man inte behöver fylla på med drivmedel. Det enda man behöver göra är att ladda batterierna ibland. Många tror att batteridrivna motorsågar inte har mycket till kraft, men så är det inte längre. En batteridriven motorsåg är både stark och arbetar effektivt.  Ni kan läsa om bland annat Stihl, Husqvarna, Makita, Bosch och många fler på vår sida. Ni kommer garanterat hitta den batteridrivna motorsågen som är bäst för er.

Batteridriven motorsåg bäst i test

Stihl MSA 140 C-BQ

Dewalt DCM575X1

Husqvarna 120i

Milwaukee M18 FCH-121B

Makita DUC303z

Stihl MSA 120 C-BQ

Batteridriven motorsåg Stihl MSA 140

Batteridriven motorsåg Stihl MSA 140 C-BQ

Först ut har vi en mycket prisvärd motorsåg som det ingår både batteri och laddare till. Det är en mycket lättarbetad batteridriven motorsåg som passar bäst till trädgårdsarbete och för andra hantverksarbeten. Vikten är under 6 kilo så den är väldigt enkel att arbeta med. Vikten är ju en klar fördel om det är en lättare batteridriven motorsåg då man ofta tyvärr får arbeta i lite sämre arbetsställningar för att komma åt ordentligt. Stihl MSA 140 C-BQ har både en mycket god säkerhet då den stannar om du får ett slag eller om du släpper det bakre handtaget. Motorn är effektiv och drivs av ett 36V batteri som levererar en effekt på 180W. Detta gör att den som sagt passar perfekt till tomten hemma eller i sommarstugan.

Cirka pris 3200 kr

Egenskaper

 • Batteri 36V
 • Effekt 180W
 • Vikt 5,95g
 • Billig batteridriven motorsåg
Batteridriven motorsåg Dewalt DCM575X1

Batteridriven motorsåg Dewalt DCM575X1

En Batteridriven motorsåg från Dewalt som även den levereras med både laddare och ett effektivt batteri. Det är en högeffektiv motor som Dewalt erbjuder som gör att den passar till de flesta arbetena. Svärdet är 40cm och kedjan kommer från Oregon. Dewalts batteridrivna motorsåg har en automatisk smörjning och en variabel hastighet, vilket ökar kontrollen vid användning. Det är en lättarbetad batteridriven motorsåg som vi tycker är riktigt prisvärd. Det ska inte kosta allt för mycket att köpa en motorsåg som går på batterier och denna ligger runt 4600 kronor med batteri o laddare, vilket vi tycker är köpvärt.

Cirka pris 4600 kr

Egenskaper

 • Lättarbetad
 • Svärd 40cm
 • Prisvärd
Husqvarna 120i batteridriven motorsåg

Husqvarna 120i batteridriven motorsåg

En testvinnare som både är extremt lättanvänd samt en riktig låg viktare på endast 2,95kg utan batterier. Det är en av de bästa batteridrivna motorsågarna för hemmabruk. Den klarar av det allra mesta enklare uppgifter som att såga ner buskar och beskära träd. Det går även bra att såga reglar och liknande. Husqvarna är ett välkänt kvalitetsmärke och många av deras produkter hamnar ofta i toppen på produkttesterna. Precis som den batteridrivna motorsågen 120i från Husqvarna gör. Ljudnivån är riktigt låg, vilket gör att man inte stör närliggande omgivningar något märkvärt. Detta är en av de populäraste batteridrivna motorsågarna, så det är inte så konstigt att den har fått väldigt många positiva omdömen och recensioner runt om i Sverige.

Cirka pris utan batterier 2000 kr

Egenskaper

 • Batteri 36V
 • Borstlös motor
 • Kastskydd
 • Vikt 2,95 kg utan batteri
Batteridriven motorsåg Milwaukee M18 FCH-121B

Batteridriven motorsåg Milwaukee M18 FCH-121B

Här har vi ett arbetsmonster i form av en batteridriven motorsåg som lämpar sig bäst när man har väldigt mycket att såga. En laddning klarar nämligen av 150 stycken reglar med måtten 100 gånger 100mm. Den har en variabel hastighet, och kommer även upp på full fart (12,4m/s) på under en sekund. Denna batteridrivna motorsåg är faktiskt bättre än vanliga bensindrivna på 40cc. Priset är lite högre än de andra modellerna vi har valt ut på denna sida. Men så får man också valuta för pengarna, så vi tycker det är ett riktigt bra köp för den som har mycket att såga. Den är utrustad med en FUEL teknik som gör det möjligt för den batteridriven motorsågen att även vid hård användning behålla hastigheten.

Cirka pris 8500 kr inkl batteri

Egenskaper

 • Vikt 6,4kg
 • Effekt 12,4m/s
 • Bästa batteridrivna motorsågen
Makita batteridriven motorsåg DUC303z

Makita batteridriven motorsåg DUC303z

En mycket effektiv och uppskattade batteridriven motorsåg från Makita. Som vanligt så håller alla verktyg från Makita en hög kvalitet och även med denna. Den drivs av 2st 18V batterier som tillsammans levererar 36V. Har du tidigare Makita verktyg och batterier så är detta ett jätte bra köp, då Makitas batterier är kompatibla med varandra. Ljudnivån är relativt låg vilket är ett plus. Svärdslängden är lagom lång på 30cm vilket gör att den passar till det allra mesta. Den har ett mycket bra skydd för både vatten och damm med deras XPT. Detta är en batteridriven motorsåg som även den fått mycket goda omdömen. Effekten på 20m/s är riktigt bra och inte många andra som kommer upp i den hastigheten i den prisklassen.

Cirka pris utan batterier 3400 kr

Egenskaper

 • Vikt 5,1kg med batteri
 • Effekt 20m/s
 • Effektiv batteridriven motorsåg
Batteridriven motorsåg Stihl MSA 120 C-BQ

Batteridriven motorsåg Stihl MSA 120 C-BQ

En mycket lätt batterimotorsåg som passar utmärkt för enklare hantverksarbeten, trädgårdsarbete eller att kapa virke med. Den är väldigt skön att arbeta med och det mjuka handtaget gör att man får ett bra fäste. Det är en mycket tyst batterimotorsåg som Stihl erbjuder, då ljudnivån är den lägsta bland de vi har valt ut på denna sida. Du behöver faktiskt inte ens använda några hörselskydd, även att vi dock rekommenderar alltid detta. Svärdslängden är 30 centimeter och den smala kedjan ger ett mycket fint skärsnitt.

Cirka pris 3200 kr

Egenskaper

 • Batteri
 • Vikt 4,2kg
 • Låg ljudnivå
 • Effektiva snitt

Köpguide batteridriven motorsåg

När du ska köpa en batteridriven motorsåg, så är det viktigt att man vet vilken man ska välja. Det finns ju väldigt många olika märken och modeller på flera riktigt bra batteridrivna motorsågar. En batteridriven motorsåg använder sig av ett batteri istället för bensin som en gammal hederlig motorsåg använder sig av. Det finns så klart både för och nackdelar för både varianterna. Fördelen med en batteridriven motorsåg är att man inte behöver något drivmedel och att de ofta har en lägre vikt. Det blir ju lite enklare att arbeta om inte verktyget väger allt för mycket.

Välja rätt batteridriven motorsåg

När du ska välja vilken av alla batteridrivna motorsågar så är det först bra att du själv vet vad du främst ska använda den batteridrivna motorsågen till. Detta så du verkligen köper rätt storlek och att den har den effekt som arbetet kommer att kräva av den batteridrivna motorsågen. En batteridriven motorsåg har ju samma flexibilitet som en vanlig har genom att inte behöva någon sladd. Så detta är något man inte behöver tänka speciellt mycket på. Men ska du såga ner mindre träd och endast behöver den till lättare trädgårdsarbete så räcker det gott och väl med en lite mindre batteridriven motorsåg. Ska du dock såga ner större träd och grenar så kan det vara bra att köpa en lite större och starkare modell.

Välja batteridriven motorsåg

Så arbetar du med en batteridriven motorsåg

När du ska arbeta med en batteridriven motorsåg så är det första du ska göra är att kontrollera hela den batteridrivna motorsågen så att alla delar fungerar. Speciellt viktigt är det med de säkerhetsskydd som finns på sågen. Kontrollera även oljor och att själva kedjan är hel och vass. Du ska även läsa instruktionerna och titta på de lagar och regler som kan finnas. Efter det är det dags att ta på sig arbetskläderna. Sågbyxor är något som verkligen rekommenderas, likaså ska du ha skyddsglasögon och hörselskydd. Du kan läsa mer nedan om skyddsutrustning. Sen är det bara att starta och köra igång och vara riktigt försiktig.

Tänk på säkerheten – Använd skyddsutrustning

När du arbetar med en batteridriven motorsåg så är det extra viktigt att ni använder rätt skyddsutrustning. Alla roterande verktyg kan ge ordentliga skador och speciellt en batteridriven motorsåg. Som tur är så finns det gott om skydd på både maskinen och på dig om du har rätt utrustning. Man ska alltid använda sig av ett par skyddsglasögon då det flyger mycket träflis när man sågar. Man bör ha ett bar arbetsbyxor som har skydd mot sågklingan. Dessa arbetsbyxor stannar i regel den batteridrivna motorsågen om man råkar såga sig i benet. Du bör även ha hörselskydd då ljudnivån ofta är mycket hög. Självklart ska man ha arbetsskor och hjälm för att vara bra utrustad med skyddsutrustning.

Glöm inte skyddsutrustningen

 • Skyddsglasögon
 • Motorsågsbyxor
 • Hörselskydd
 • Arbetsskor
 • Hjälm
 • Arbetshandskar

Egenskaper batteridriven motorsåg

Egenskaper batteridriven motorsåg

Vikt

Vikten är en ganska stor faktor att ta hänsyn till när det gäller batteridrivna motorsågar. Detta då det annars snabbt blir både tungt och jobbigt att arbeta om maskinen väger för mycket. Vissa batterier väger även de mer än andra, så det bästa man kan göra är att välja en så lätt batteridriven motorsåg som möjligt utan att effekten blir för låg.

Batteri

Det finns både effektiva och hållbara batterier. De allra flesta batterierna som följer med är både bra och effektiva. Man kan alltid titta efter de batterier som verkar vara bättre än andra och givet välja dessa. Tänk dock på att i regel så ju mer effekt du får ut ju mer väger batterierna. Vissa batterimotorsågar använder sig av två batterier för att få ut mer effekt, medans andra har ett som är lite större.

Effekt

Effekten som batterierna kan leverera är viktig. Det får inte bli att sågen tappar fart om det börjar gå lite trögt. Man behöver kunna såga av hela grenen, trädet eller reglarna man kapar utan problem. Här är det ofta lite som så att man får det man betalar för.

M/s

Hur snabbt kedjan kan röra sig är en faktor att ta hänsyn till, ju snabbare den går ju lättare brukar det skära. Normalt på en batteridriven motorsåg är mellan 10m/s och 15m/s. Det finns även vissa modeller som är upp mot 20m/s. Allt beror på modell och märke.

Svärd

Längden på svärdet avgör hur mycket skäryta ni har. Ett längre svärd kan både göra att ni kan såga större saker men även kan det vara lättare att komma åt vissa grenar. Normal längd på ett svärd är 30cm till 40cm. Det finns både kortare och längre svärd med.

Smörjning

Det är viktigt att man regelbundet smörjer den batteridrivna motorsågen. Detta så bådet klingan och själva motorn håller sig i ett så bra skick som möjligt. Vissa batteridrivna motorsågar har automatisk smörjning vilket vi tycker är riktigt bra.

Laddare

Även laddarna som följer med eller som man kanske köper till extra är bra om de kan snabbladda. Ju snabbare det går att ladda desto bättre. Det kan ju vara bra att även jämföra vissa laddare innan man köper en. Då en del modeller är betydligt bättre än andra.

Ljudnivå

Ljudnivån kan vara ganska hög även på batteridrivna motorsågar. Ofta finns det information om denna ljudnivå när man köper en. Om man bor med grannar nära sig så kan det vara bra att köpa en med en lite lägre ljudnivå. Ofta skiljer det inte jätte mycket på ljudnivån dock och de är i regel tystare än en bensindriven.

Kvalitet

Man ska alltid titta så kvaliteten är bra, det kan man i regel räkna med att den är om man väljer att köpa från just kvalitetsmärken. Det finns väldigt många riktigt bra tillverkare av verktyg så som bland annat en batteridriven motorsåg. Så ofta kan man faktiskt hitta ett bra verktyg hos sitt favoritmärke

Garanti

Alltid när man köper nya verktyg och speciellt när man köper lite dyrare verktyg så som en batteridriven motorsåg. Då är det viktigt att titta så det följer med en lång garantitid. Genom garantin kan ni få tillbaka pengar eller verktyget lagat om något går sönder under just garanti tiden. Det är därför bra om man har en lång garanti på sitt verktyg

Hur vi valde ut batteridrivna motorsågar

Vi valde ut de batteridrivna motorsågarna som vi tycker är de bästa. Genom att jämföra och prova olika egenskaper så fattade vi vårt beslut på bland annat dessa punkter

Kvalitet

Kvalitet

En motorsåg ska ha en god kvalitet. Genom att köpa från ett erkänt kvalitetsmärke så får man i regel riktigt bra verktyg. Att det är god kvalitet är viktigt då verktygen ska hålla länge och ge ett bra arbetsresultat.

Effekt
Användarvänlig

Användarvänlig

Det ska vara lätt att arbeta med en batteridriven motorsåg. Den ska således vara mycket användarvänlig och säker. Det ska finnas rätt skyddsutrustning och gärna vara ergonomisk utformad.

Pris
Pris

Pris

Det ska vara prisvärda produkter. Det behöver inte vara billiga batteridrivna motorsågar, men produkten ska vara prisvärd. Man ska helt enkelt få det man betalar för.

Frågor och svar

Hur länge räcker ett batteri när man sågar med en batteridriven motorsåg?

Detta beror främst på vilken modell och vilken effekt batteriet har. Men de bättre verktygen klarar av 150 stycken 100×100 material på en laddning.

Vad kostar en batteridriven motorsåg?

En batteridriven motorsåg kostar runt 2000 till 4000 kronor utan batterier. Det finns även vissa prisvärda batterimotorsågar som kostar runt 4000 kronor med både batteri och laddare.