Bästa arbetsbyxorna

Arbetsbyxor

Arbetsbyxor är något som man dels måste ha på vissa arbetsplatser, men även något som faktiskt är riktigt bra att ha hemma när man ska renovera eller arbeta med något. Det viktigaste med ett par arbetsbyxor är främst säkerheten, men det är även viktigt att de är riktigt sköna och komfortabla. Då det finns så många märken och modeller att välja mellan så kan det vara svårt att veta var man ska leta. Så vi har valt ut massor av snygga arbetsbyxor som alla håller en bra kvalitet samt klarar av arbetspasset. Ni kan läsa om de bästa arbetsbyxorna här.

Bästa arbetsbyxorna

Snickers arbetsbyxa 6241 allround work

Fristad arbetsbyxa 2707PLU

Helly Hansen Workwear Stretch Evolution

Arbetsbyxa Fristad 2568 STP

Helly Hanssen Workwear York

Blåkläder svart arbetsbyxa

Snickers arbetsbyxa 6241 allround work

Snickers arbetsbyxa 6241 allround work

En av de bästa och framförallt prisvärdaste arbetsbyxan är denna från Snickers. Det är en arbetsbyxa med mycket följsamt material som har stretch. Stretchen gör det både skönare och smidigare att röra på sig under arbetspasset. Själva materialet är ett 2 vägs stretchwill som även har vissa förstärkta punkter. Att man förstärker de mest utsatta områden ökar livslängden på arbetsbyxorna. Du får plats med allt du behöver i alla fickor och verktygshölster som denna arbetsbyxa har. Det finns väldigt många färger att välja mellan i just denna arbetsbyxa.

Cirka pris 800 kr

Egenskaper

 • Fickor
 • Hölster
 • Stretch
 • Förstärka placeringar
Fristad arbetsbyxa 2707plu

Fristad arbetsbyxa 2707PLU

En mycket bekväm och snygg arbetsbyxa från Fristad. Fristad är kända för sina fantastiska arbetsbyxor. Just denna modell är en varselarbetsbyxa som har plats för väldigt många verktyg och tillbehör. Spikfickorna är förstärkta och löst hängande samt det gå även att vika in dom. Tumstocksfickan är extra förstärkt med Cordura som gör att arbetsbyxan får en extra bra hållbarhet. Fristad arbetsbyxa 2707PLU är en mycket slitstark och bekväm arbetsbyxa som är väldigt populär. Man rör sig både smidigt och bekvämt i byxorna.

Cirka pris 2000 kr

Egenskaper

 • Varselbyxa
 • Slitstarka
 • Cordura
 • Stretchmaterial
Helly Hansen workwear stretch

Helly Hansen Workwear Stretch Evolution

En snygg arbetsbyxa från Helly Hansen. För dig som vill ha en mycket god rörlighet, men ändå ha ett par slitstarka arbetsbyxor så kan dessa vara ett väldigt bra alternativ åt dig. Själva arbetsbyxorna är tillverkade i en fyrvägsstretch som ger en fantastisk bra rörlighet. Arbetsbyxorna är väldigt sköna att ha på sig, även under en hel dag. Det är viktigt att arbetsbyxor verkligen är komfortabla då man rör sig i regel väldigt mycket under ett arbetspass. Helly Hansen har lyckats bra med dessa byxor i stretch. Det finns gott om både fickor och fästen att ha verktyg i. En riktigt bra arbetsbyxa helt enkelt.

Cirka pris 1200 kr

Egenskaper

 • Stretch
 • Bra passform
 • Snygg arbetsbyxa
Fristad arbetsbyxa 2568stp

Arbetsbyxa Fristad 2568 STP

Här har vi en både snygg och slitstark arbetsbyxa från Fristad. Det är en arbetsbyxa som är tillverad av ett mycket skönt 4 vägs stretch material som ger den där perfekta komforten och rörligheten. Fickor finns det gott om precis som det bör göra på en arbetsbyxa. Du har bland annat två stycken spikfickor som är tillverkade av Cordura för bästa hållbarhet. Det finns även två framfickor och två backfickor. Det finns även två benfickor som har dragkedja samt en tumstocksficka för att nämna några av alla de fickor och fack som denna arbetsbyxa är utrustad med.

Cirka pris 2600 kr

Egenskaper

 • 4 vägs Stretch
 • D-ring
 • Massor av fickor
 • Benfickor
 • Tumstocksficka
Helly Hansen workwear york

Helly Hanssen Workwear York

Vi ville ta med en väldigt bra varselbyxa från Helly Hansen. Det är en arbetsbyxa som passar bäst för dig som vill ha en extra skön komfort under arbetet. Den har en Primaloft isolering som faktiskt både värmer och gör det bekvämt att röra sig i. Det finns även ett par hängslen som är elastiska samt så är hängslena även avtagbara för den som önskar. Hängslen är annars ett väldigt bra tillbehör till ett par arbetsbyxor då de avlastar mycket av vikten. Det finns innerfickor om man vill sätta i knäskydd och reflexer som gör att man syns väldigt bra.

Cirka pris 1500 kr

Egenskaper

 • Skön komfort
 • Varselbyxor
 • Håller dig torr
Blåklader svart arbetsbyxa

Blåkläder svart arbetsbyxa

En snygg svart arbetsbyxa från blåkläder. Detta är en av de populäraste arbetsbyxorna på marknaden. Det är inte så konstigt då den både är mycket slitstark men även väldigt billig. Runt 800 – 900 kronor kan man ofta köpa denna arbetsbyxa för. Det finns lösa spikfickor samt verktygshankar till verktygen. Självklart har arbetsbyxan även hållare för penna, tumstock och för kniven. Många av fickorna är förstärkta så att det ska hålla mycket bättre. Ja detta är en mycket hållbar och slitstark arbetsbyxa

Cirka pris 800 kr

Egenskaper

 • Slitstarka arbetsbyxor
 • Snickarbyxa
 • Gott om fickor och fästen

Köpguide arbetsbyxor

Det är så mycket mer än benlängd och midjemått när det gäller arbetsbyxor så vi har skrivit en köpguide så det ska bli lättare för dig att hitta de bästa arbetsbyxorna för just dig. När man ska köpa arbetsbyxor så är det vissa saker som man i regel inte tänker på men som man faktiskt bör tänka på. Du behöver bland annat ha koll på vilka skydd som krävs av din arbetsplats, var du ska arbeta och hur arbetsbyxorna ska se ut. På vissa arbetsplatser behöver man ha arbetsbyxor som har reflexer, så att man syns även om det är mörkt ute.

Så väljer du arbetsbyxor

När du ska välja ett par arbetsbyxor så ska du först och främst köpa ett par arbetsbyxor som är för just ditt arbete. Det vi menar är om du är en snickare så är det främst snickarbyxor du faktiskt är ute efter. Är du en verkstadsarbetare så behöver du ha ett par arbetsbyxor som passar bäst för den miljön. Efter det behöver du ta reda på om du behöver ha några speciella skydd på arbetsbyxorna. Det kan vara knäskydd eller ett skydd för att inte riskera att skadas av en motorsåg. När du är säker på vad du söker så är det dags att leta efter ett par arbetsbyxor som har dessa egenskaper. Det finns massor arbetsbyxor att välja mellan så det kommer inte bli så svårt att hitta ett par som även har rätt storlek. Tillslut är det bara att titta så att priset känns rätt och varför inte köpa ett par snygga arbetsbyxor.

Välja arbetsbyxor

Fyra bra saker att veta om arbetsbyxor

Arbetsplats – Olika arbeten kräver olika arbetsbyxor

 • Vägarbetare – En vägarbetare behöver ha arbetsbyxor som är vattentäta och som har gott om reflexer på sig
 • Byggarbetare – Behöver slitstarka arbetsbyxor som tål hårt arbete
 • Snickare – Behöver ha gott om fickor till verktygen och vara extra tåliga
 • Rörmokare – En rörmokare behöver ha bra knäskydd
 • Elektriker – En elektriker behöver ha slitstarka arbetsbyxor samt plats för verktyg, även knäskydd är uppskattat.

Skydd – Det finns gott om olika extra skydd i ett par arbetsbyxor. Det kan vara knäskydd och skydd för exempelvis en motorsåg.

Storlek – Det finns gott om olika storlekar i arbetsbyxor

Pris – Ett par arbetsbyxor kan kosta ganska mycket så det är ofta värt att köpa ett par riktigt prisvärda arbetsbyxor.

Det ska vara snygga arbetsbyxor

Då det finns så många olika modeller av arbetsbyxor så finns det faktiskt nu för tiden riktigt snygga arbetsbyxor. Så om man ändå ska köpa ett par arbetsbyxor så varför inte köpa ett par som är snygga. Både designen på byxorna kan se riktigt bra ut, men även alla färger man kan välja mellan. Vi har hittat flera modeller som är så pass snygga att man faktiskt kan ha dom på fritiden utan att man ser att det är ett par arbetsbyxor. Vi tycker helt enkelt att det ska vara snygga arbetsbyxor

Arbetsbyxor ska vara säkra

Det är ju självklart att ett par arbetsbyxor ska vara säkra och ha de skydd som ditt arbete kräver. Annars kunde man lika gärna gå i ett par vanliga jeans till arbetet. Så det är viktigt att du väljer ett par arbetsbyxor som är anpassade för just ditt arbete. Ska man endast ha ett par arbetsbyxor till fritiden så behöver man inte så mycket mer än ett par ordentligt slitstarka arbetsbyxor. Ska man däremot hålla på att arbeta med en motorsåg så är det viktigt att man köper sig ett par sågskyddsbyxor, dessa skyddar dina ben om sågen studsar mot benen.


Arbetsbyxor egenskaper

Arbetsbyxor egenskaper

Storlek

Arbetsbyxor har ofta en storlek som kallas C. Så ofta ser man C50 vilket är den vanligaste storleken på ett par arbetsbyxor. Arbetsbyxor finns ofta i storlekar från C40 upp till C66, där medium är C50 och C52

 • Xsmall C40 – C44
 • Small C46 – C48
 • Medium C50 – C52
 • Large C54 – C56
 • XL C58 – C60
 • XXL C62 – C66

Färger

Arbetsbyxor finns i storsett i alla färger. Men det är även ofta där vissa färger är mer vanliga på speciella arbetsplatser eller yrken.

 • Rosa arbetsbyxor har blivit populär på många arbetsplatser, de är i regel väldigt snygga och passar bra in.
 • Svarta arbetsbyxor fungerar även de på de allra flesta arbetsplatserna. Men kanske inget som man väljer om man ska stå mitt i solen en heldag. Svart arbetsbyxor döljer smuts lite bättre än ljusare färger.
 • Bruna arbetsbyxor passar bra för trädgårdsarbete och på många arbetsplatser. Även bruna arbetsbyxor döljer smuts lite bättre.
 • Gröna arbetsbyxor är populärt bland jägare och friluftsmäniskor.
 • Blå arbetsbyxor är nog de vanligaste arbetsbyxorna på vanliga verkstäder och hos byggarbetare.
 • Gula arbetsbyxor är bäst där man behöver synas mer som hos vägarbetare.

Stretch eller inte

Många vill ha stretch i sina arbetsbyxor. Stretch gör att tyget dras ut och byxorna blir inte lika åtdragna. Stretch kan vara väldigt skönt om man böjer sig mycket. Det finns gott om arbetsbyxor som har stretch.

Slitstarka

Arbetsbyxor måste vara slitstarka och hållbara. Detta då arbetsbyxor utsetts för mycket smuts, rispor och annat som kan hända på en arbetsdag. Det finns väldigt många bra arbetsbyxor som är just slitstarka. Vissa arbetsbyxor har även en del extra tyger och skydd där byxorna är speciellt utsatta för slitage. Knä och smalbenen är två typiska punkter som där det ofta behövs extra slitstarkt material.

Hängslen

Vissa arbetsbyxor kommer med hängslen och andra är utan hängslen. Hängslen är en fördel på vissa arbetsplatser och speciellt om du har mycket verktyg i arbetsbyxorna.

Vi valde ut snygga arbetsbyxor genom att titta på olika egenskaper som en arbetsbyxa kan ha

När vi valde ut arbetsbyxorna på denna sida så tittade vi inte bara på designen utan även på hållbarheten och många andra viktiga faktorer som tillsammans gör en arbetsbyxa riktigt bra

Kvalitet

Kvalitet

Arbetsbyxor får utstå mycket slit och slitage. Det är därför det är viktigt att man köper arbetsbyxor som har en mycket god kvalitet.

Effekt
Fickor

Fickor

Arbetsbyxor behöver vara mer än bara slitstarka. De måste få plats med alla verktyg och spikar man behöver på jobbet. Det ska därför finna gott om fickor och hållare.

Pris
Pris

Pris

Då det finns så många olika märken och modeller av arbetsbyxor så ska man alltid leta efter prisvärda arbetsbyxor.

Frågor och svar