Regntunna

Bästa regntunna

En regntunna är en behållare som används för att samla upp och lagra regnvatten, vanligtvis från tak via stuprör. Regntunnor används ofta för att samla vatten som man bland annat använder till att vattna trädgården med. Det finns många olika typer av regntunnor, men den vanligaste är en cylindrisk behållare med platt botten och en pipa nära botten för att ansluta en slang eller annat utlopp. Tunnans överdel är vanligtvis öppen, med en sil eller ett nät för att hålla skräp borta. Det finns regntunnor att köpa i både trä och i plast. Vi har samlat de bästa regntunnorna för i år, så att det ska bli lättare för dig att köpa den bästa regntunnan. Sidan innehåller annonslänkar från bland annat proffsmagasinet & granngården.

Bästa regntunnan
Regntunna Greenline 200Liter

Regntunna Greenline 200 Liter

Här har vi en både snygg och väldigt användbar regntunna som är tillverkad i ett återvinningsbar PEHD plast. Regntunnan från Greenline har ett barnsäkert lock, som även förhindrar att djur trillar ner i tunnan. Det finns även anslutning till stuprör, samt en mycket användbar avtappningskran. Kranen är enkel att använda och gör det både smidigt och snabbt att fylla upp exempelvis en vattenkanna med. Som tillbehör finns det att köpa till ett bottenstativ som vi tycker att man bör göra. Då kommer regntunnan lite högre upp och det blir lättare att tömma tunnan.

En snygg regntunna

Cirka pris 900kr

Egenskaper

 • Volym 200 liter
 • Höjd 96cm
 • Bredd 68cm
 • Vikt 5,8kg
Regntunna med fot 100 liter

Regntunna med fot 100 Liter

En prisvärd regntunna från Greenline som faktiskt även kommer med en fot. Volymen är 100 liter och med hjälp av det inbyggda överfyllningsskyddet så behöver ni inte oroa er för att regntunnan blir full. När regntunnan är full så rinner vattnet bara vidare i stupröret. Man får med ett lock, anslutning till stuprör, kran för avtappning av vattnet och en fot som gör att regntunnan kommer upp en bit från marken.

Regntunna med fot

Cirka pris 800kr

Egenskaper

 • Volym 100 liter
 • Höjd 96cm
 • Bredd 38cm
Regntunna Granngården

Regntunna granngården

En regntunna som kan köpas från Granngården är denna modell. Den har en volym på hela 210 liter vilket gör att den rymmer väldigt mycket vatten. Självklart finns det med både ett lock som hindrar att smuts och djur fastnar i vattnet. Det finns även med en avtappningskran så att du enkelt kan tömma regntunnan, när du exempelvis ska vattna gräsmattan eller trädgårdslandet.

Billig regntunna

Cirka pris 300kr

Egenskaper

 • Volym 210 liter
 • Höjd 72cm
 • Bredd 78cm

Regntunna köpguide

När du ska köpa en regntunna så finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Det första är att man väljer en regntunna som har den volym som man kan tänkas att behöva. Det andra är att den har ett enkelt sätt att tömma sig på vatten. De bättre modellerna har en avtappningskran som underlättar en hel del.

Regntunnor – bra att veta

Regntunnor tillverkas vanligtvis av trä, plast eller metall. Regntunnor av plast är den vanligaste typen eftersom de är lätta och billiga. Regntunnor av metall är däremot mer hållbara men också dyrare. Även regntunnor av trä är hållbara, men även lite dyrare än vad de i plast är.

Det finns många fördelar med att använda en regntunna. För det första kan du spara pengar på din vattenräkning. I områden där det är ont om vatten kan du använda en regntunna för att vattna din trädgård eller gräsmatta. För det andra kan regntunnor bidra till att spara vatten. Genom att samla upp och lagra regnvatten minskar du den mängd vatten som du annars behöver använda från exempelvis din egna vattenbrunn. Detta kan bidra till att bevara vattenresurserna. Slutligen kan regntunnor bidra till att minska översvämningar och erosion. Genom att samla upp och lagra vatten minskar du mängden avrinning från ditt tak under en kraftig regnskur. Detta kan bidra till att förhindra översvämningar och erosion på din gård eller i din trädgård.

Regntunna bra att veta

Tillbehör till regntunnor

Om du är intresserad av att köpa en regntunna finns det några saker att tänka på. Först och främst bör du tänka på storleken på tunnan. Hur mycket regnvatten vill du samla upp? Har du ett stort eller litet tak? För det andra ska du tänka på vilket material tunnan är tillverkad av. Plasttunnor är lätta och billiga, men de är kanske inte lika hållbara som tunnor av metall eller trä. Metalltunnor är dyrare men de kommer att hålla längre. Träfat är också hållbara, men de kan vara dyrare än plastfat. Slutligen bör du tänka på var du ska placera tunnan. Det är viktigt att placera tunnan på en jämn yta så att den kan samla upp så mycket vatten som möjligt. Du bör också överväga att placera tunnan på en skuggig plats så att vattnet inte blir för varmt.

 • Avtappningskran
 • Lock
 • Fot
 • Stuprörs anslutning

Tänk på placeringen och volymen på regntunnan

Det är alltid viktigt att man tänker på var man placerar regntunnan och den volym tunnan har. Med rätt volym och placering kommer ni att samla in så mycket mer vatten.