Plastdunk

Bästa plastdunkar till att förvara vatten

En plastdunk är något som alla borde ha hemma, vi rekommenderar att man alltid har en eller ett par plastdunkar som man kan fylla med vatten. Om något händer så är det ju viktigt att man alltid har tillgång till rent och fräscht vatten. Vi har valt ut flera riktigt bra plastdunkar på denna sida, så att det ska bli lätt för er att hitta den plastdunk som passar bäst för just dig. En plastdunk finns i väldigt många olika former, men framförallt i olika storlekar. Ni hittar allt från 5 liter dunkar upp till 50 liters dunkar på denna sida. Sidan innehåller annonslänkar från bland annat gardenstore och granngården

Plastdunk
Plastdunk 25 liter

Plastdunk 25 liter

Plastdunk på 25 liter som passar perfekt i varje hem. Det är en bra storlek på en plastdunk att ha i beredskap, men som även är smidig att bära med sig. Ska man vara ute och jaga en helg eller bara kunna transportera lite mer vatten så är en 25 liters dunk ett bra alternativ. Det finns tappkranar man kan sätta på locket så att det helt enkelt blir en plastdunk med kran.

Cirka pris 199kr

Egenskaper

  • Volym 25 liter
Plastdunk 5 liter

Plastdunk 5 liter

En prisvärd regntunna från Greenline som faktiskt även kommer med en fot. Volymen är 100 liter och med hjälp av det inbyggda överfyllningsskyddet så behöver ni inte oroa En plastdunk på 5 liter passar bäst för en person en dag, då tänker vi att man behöver dricka 1-2 liter vatten per dygn och man kan även behöva ha vatten till att laga mat eller liknande. Plastdunk i 5 liter finns i olika utformningar men den vanligast är en vanlig vattendunk på 5 liter som är tillverkad av plast.

Cirka pris 69kr

Egenskaper

  • Volym 5 liter
Plastdunk 10 liter

Plastdunk 10 liter

En vattendunk som rymmer 10 liter är perfekt för en familj eller om man ska iväg och campa eller kanske åka båt. 10 liters vattendunkar är inte för tunga och är faktiskt ganska praktiska att ha med sig på de flesta äventyren.

Cirka pris 119kr

Egenskaper

  • Volym 10 liter
Plastdunk 30 liter

Plastdunk 30 liter med pip

En plastdunk på 30 liter är inget som man bär med sig utan passar bäst i hemmet eller kanske på en campingplats som man ska vara en längre tid på. Man kan även använda plastdunkar till annat än att bara förvara vatten. Du kan även förvara mat och annat viktigt i en större plastdunk. Denna har en platt kortsida vilket gör den perfekt att använda med pip.

Cirka pris 300kr

Egenskaper

  • Volym 30 liter
Plastdunk med tappkran

Plastdunk med tappkran

En plastdunk med kran är att rekommendera så fort storleken blir runt 25 liter eller större. Detta då det annars kan bli ganska tungt att lyfta plastdunken. Det är även väldigt lätt att spilla om man heller direkt från en plastdunk. Med en tappkran så blir det både smidigare och enklare. Med denna tappkran köper ni bara till en 25 liters dunk.

Cirka pris 160kr

Egenskaper

  • Tappkran

Köpguide plastdunk

Det viktigaste av allt är att man köper rätt sorts plastdunk. En plastdunk till dricksvatten ska vara livsmedelsgodkänd. Det är även viktigt att man väljer rätt storlek, detta så man verkligen kan förvara så mycket vatten som man behöver. Tänk på att varje vuxen behöver cirka 2-3 liter vatten per dygn, sedan har man även husdjur som behöver vatten. Är man då 2 vuxna och 2 barn så bör man nog räkna med minst 10 liter vatten per dygn.

När du väljer en plastburk är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

  • Materialet ska vara livsmedelsgodkänt.
  • Behållarens storlek.
  • Om du behöver en kran på behållaren.
  • Behållarens vikt.
  • Priset på plastdunken.

Det kan även vara det är bra att läsa recensioner av olika märken av plastdunkar innan du gör ett köp. På så sätt kan du vara säker på att du får en produkt av god kvalitet.

Plastdunk för Jakt – Att ha med sig en plastdunk när man ska ut på en längre jakt är viktigt. Man behöver alltid dricka mycket och speciellt under långa jaktpass. Att man har med sig tillräckligt mycket med fräscht vatten är viktigt. Enklaste sättet är att man då har med sig en vattendunk. Man kan även köpa ett vattenreningsfilter så att man kan rena vatten som finns ute i naturen. Läs mer och köp jakttillbehor här

Plastdunk för vandring – Ska man ut på en längre vandring så kan det vara både tungt och besvärligt att bära med sig en stor vattendunk. Vatten behöver man ju självklart ha, men det kanske då är bättre med ett vattenreningsfilter eller vattenreningstabletter. Dessa väger inte mycket och det är väldigt enkelt att rengöra vattnet.

Plastdunk för camping – Ska man campa så är det viktigt att ha en tillräckligt stor plastdunkdunk så att man klarar sig ett par dagar. Det kan även vara rekommenderat att köpa en vattendunk med en kran på. Detta då det blir så mycket lättare att tappa ur vattnet ur dunken.

Plastdunk för båt – Har man en båt och ska ut på en tur, så är det viktigt att ta med sig rent dricksvatten. Tänk även på att vara beredda ifall motorn går sönder och ni blir strandade ett tag. Att ha med sig tillräckligt med vatten kan då vara livsavgörande.

Plastdunk för hemmet – Att ha extra plastdunkar hemma är något som alla borde ha. Det kan räcka att en vattenledning går sönder och att man då är utan vatten. Har man då plastdunkar är det i regel lätt att fylla på vatten hos en bekant eller på något liknande sätt. En tappkran på en plastdunk är väldigt bra, speciellt om man ska använda vattnet till att dricka med. Med en tappkran är det väldigt enkelt att hälla upp ett glasvatten utan att spilla ut något vatten.

Frågor och svar

Hur länge håller vatten i en plastdunk?

Har man bra förhållanden, med både en ren vattendunk och riktigt rent vatten så håller sig vatten i en vattendunk en vecka. Det kan även hålla längre om man har bra förutsättningar. Tänk på att förvara vattnet både svalt och mörkt.

Hur mycket vatten behöver man per dygn?

Då det är livsviktigt med vatten så ska man räkna på 2-3 liter per vuxen och dygn. Tänk även på att husdjuren behöver vatten.

Hur länge håller kranvatten i en plastdunk?

En vecka kan man ha som riktlinje. Drick inte vatten som är färgat eller luktar illa.

Hur länge kan man förvara vatten i en plastdunk?

Man kan förvara vatten ganska länge i en plastdunk. Hur länge beror helt på vattenkvaliteten från början samt hur ren själva plastdunken är. Ska man