Lekstuga trä

Bästa lekstugan

Om du letar efter en rolig aktivitet för att underhålla dina barn, varför inte bygga ett lekhus av trä trädgården? De kommer inte bara att ha många timmars lek i sitt eget lilla hus, utan det kommer också att ge dem en känsla av ägande och ansvar. På denna sida hittar du de bästa lekstugorna för ditt barn. Vi har valt ut flera riktigt bra och säkra lekstugor i trä som dessutom är riktigt snygga. En snygg lekstuga som verkligen passar på tomten.

lekstuga

Fler snygga lekstugor i trä

1. Lekstuga Tom 3,8m2

Lekstugan Tom av trä är en riktigt snygg lekstuga. Lekstugan har en yta på cirka 3.8 kvm vilket räcker gott och väl till barnen att roa sig med.

Egenskaper

 • Material Nordisk gran
 • Väggtjocklek 16mm
 • Yta 3,8m2

2. Lekstuga Otto 3,6m2

En mysig liten fin trä lekstuga med fönster. Här kan barnen leka och ha riktigt roligt i. Lekstugan passar in i alla trädgårdar och kommer bli ett fint tillskott.

Egenskaper

 • Material Nordisk gran
 • Väggtjocklek 16mm
 • Yta 3,6m2

3. Lekstugan Ikki

Ikkis är inte bara en snygg lekstuga av trä utan har flera roliga saker så som exempelvis en mycket uppskattad rutschkana. Det finns även en dörr på terassen.

Egenskaper

 • Material Gran
 • Längd 220cm
 • Bredd 209 cm
 • Höjd 192cm

4. Lekstuga Sam 2,4m2

En snygg klassisk lekstuga av trä som kommer obehandlad. En lekstuga som alla barn kommer att älska att leka i.

Egenskaper

 • Väggtjocklek 16mm
 • Yta 2,4m2
 • Byggyta 3,1m2

5. Lekstuga Marie 5,4m2

En större lekstuga som har en yta på cirka 5,4 m2. Detta är en lekstuga som man verkligen får en lyxigare känsla av.

Egenskaper

 • Dörröppning 58×112 cm
 • Väggtjocklek 16mm
 • Yta 5,4m2

6. Lekstuga Shere Khan 1,5 m2

Lekstugan Shere Khan är en mysig billig lekstuga på 1,5 kvm. Passar perfekt för de mindre barnen, eller tomten som har en begränsad yta.

Egenskaper

 • Material Gran
 • Paneler 12mm
 • Yta 1,5m2

7. Billig lekstuga

En billig lekstuga som som redan är färdigmålad. Perfekt för den som vill ha en mysig liten lekstuga för cirka 2100kr.

Egenskaper

 • Mått 116x138x131,5

Lekstuga köpguide

Oavsett vilken typ av lekstuga du väljer, kommer barnet att uppskatta den tid de får tillsammans med dig och det nya huset de har byggt. Försök att inte vara för sträng med dem om de gör ett litet skit; efter allt, det är en lekstuga och inte ett riktigt hus. Lekhuset kommer att bli en plats där barnen kan utforska sin fantasi och ha roligt tillsammans. Ge dem tid och de kommer att visa dig hur mycket de uppskattar det.

När du har bestämt dig för en lekstuga, kom ihåg att det finns vissa saker som måste tas hänsyn till innan du börjar bygga. Se om det finns några hinder i trädgården, som elkablar eller vattenledningar, som kan störa byggprocessen. Innan du börjar spika eller skruva något, se även till att markera ut platsen där huset ska stå.

Om trädgården är för liten för att omfatta en byggsats, är det ganska lätt att köpa ett lekhus i popplar, som du kan montera på egen hand och dessutom anpassa till din konfiguration. Dessa lekstugor finns i olika utformningar och material.

Bra att veta

Att hitta den bästa lekstugan för ditt barn kommer att ha betydelse för det spännande och avkopplande sättet på vilket de leker. Här är några punkter som du kan titta efter innan du bestämmer storleken för ditt barns hus:

 • – Hur många barn ska leka i lekstugan?
 • – Vilka aktiviteter vill dina barn utföra?
 • – Vilken typ av klimatet har din plats?
 • – Vad skulle passa bra med lekstugan som redan finns i trädgården?
 • – Hur många timmar tänker dina barn spendera i lekstugan varje dag?
 • – Vad kommer det att kosta dig i insatser och arbete?

Efter att ha besvarat de här frågorna kan du välja mellan olika typer av lekstugor, som har en förteckning på storleken. Det är bättre att göra ett underverk med din barns hjälp än att bara låta dem leka medsanden.

lekstuga
Snygg lekstuga

Säkerheten

En sak att tänka på är säkerheten. Se till att lekhuset är stabilt och att det finns den säkerhet som kan behövas.

Lekstugor är perfekta som en del av ett barn-vinna-hem projekt men de kan också göra en underbar natt kul grej helt på egen hand eftersom de behöver varken värme eller ljus.

Idealiskt lekhus kommer att ha utgångar för din barn att gå in och ut av, men inte mycket mer än det. Stommen kan antingen vara i trävirke, bordsskivor eller byggsatser. Det kommer att bli lyfta något på taket om dina små brukar föredra att sitta ner under de lite mindre stormarna.

Låt dina barn leka i lugn och ro, bygg dem ett lekhus i trädgården

Inredning

När det gäller inredningen kan du välja att göra den enkel eller fullt utrustad. Om du vill ha en enkel inredning kanske du bara behöver några mattor, några pallar och några sittpuffar. Vill du ha mer avancerade möbler kan du köpa en lekstuga med inbyggd säng, soffa och bord. De flesta barn tycker om att ha olika saker att leka med, så tänk på vilka typer av leksaker dina barn har och försök att hitta en lekstuga som passar perfekt i denna kategori.

Det skulle också vara bra om det fanns möbler att sitta på, men inte så mycket som man kan trampa ner under en takfragmentering. Detta är bättre än ett stort rum med massor av utrymme att leka med, så varför inte lägga ned ned extra energi i att bygga mindre lekhus? Dessa hus har bara plats för vanliga möbler som teak, plast eller rotting.

När det gäller taket kan du välja ett tak som är lätt att rengöra, såsom en bit av presenning eller takpapp. Om du inte vill ha något tak alls, kanske du vill installera solcellspaneler för att leverera elektricitet till lekstugan.

Varför inte ge ditt barn en helt unik och personlig present genom att bygga dem ett hus i trädgården som de kan leka i timmar på?

Lekstuga av träd

Om du inte vill göra en lekstuga helt av trädgårdsmaterial, kan du välja en byggsats av trä som kommer med alla delar du behöver. De är lätta att montera och kommer med instruktioner som är lätta att följa. Dessa byggsatser finns i olika storlekar, så det finns något för alla typer av trädgårdar. Om din trädgård är grön och fri från hinder, kan du välja en storlek som passar perfekt inom dina gränser.

Lekstuga av plast

En lekstuga av plast har sina fördelar och nackdelar. De fördelar är att de är lätta att flytta, lätta att rengöra och inte behöver någon ytterligare underhåll. Dessutom kommer de ofta med en hel del leksaker som barnen kan leka med. Nackdelarna är att de inte ser så bra ut som trälekstugor och det är svårt att anpassa dem efter din trädgård. Om du väljer en lekstuga av plast, se till att den har ett robust understöd, så att barnen inte kan sparka den omkull. De flesta lekstugor av plast gör inte det, så var noga med att titta på detta innan du köper en.

Popplar lekstuga

Om trädgården är för liten för en byggsats, är det ganska lätt att köpa ett lekhus i popplar, som du kan montera på egen hand och dessutom anpassa till din konfiguration. Dessa lekstugor finns i olika utformningar och material.

Lekstuga byggsats

Lekstuga byggsats kommer att ha utgångar för barnen att gå in och ut av, men inte mycket mer än det. Stommen kan vara i trävirke, bordsskivor eller byggsatser. Det kommer att bli lyfta något på taket om dina små brukar föredra att sitta ner under de lite mindre stormarna.

När du väljer en lekstuga byggsats, titta på vilka saker som ingår. Det finns många bra byggsatser som kommer med allt du behöver, såsom trä, teak, plast eller rottingmöbler, paneler, tak och dörrar. Se till att det är lätt att montera och att det finns tydliga instruktioner.

Bygga lekstuga

Att bygga en lekstuga åt barnen är ett roligt sätt att roa dem och samtidigt ge dem en känsla av ägande och ansvar. Det finns många olika sätt att bygga ett lekhus, så du kan välja den design som bäst passar dina behov och dina barns intressen. Om du vill ha något enkelt kan du bara använda några plywoodbitar och några spikar eller skruvar. Eller om du vill ha något mer genomarbetat kan du köpa en byggsats eller till och med göra din egen design.

Det finns många olika sätt att bygga ett lekhus, så du kan välja den utformning som bäst passar dina behov och dina barns intressen. Om du vill ha något enkelt kan du bara använda några plywoodbitar och några spikar eller skruvar. Eller om du vill ha något mer genomarbetat kan du köpa en byggsats eller till och med göra din egen design.

Som alla andra färdigheter lär vi oss att bli vuxna genom att observera andra och öva. Det är här lekstugor kommer in. I en lekstuga kan barn öva sig i att vara “vuxna” utan några av de tillhörande farorna eller konsekvenserna av vuxensituationer.

Utöver den möjligheten att lära sig, ger en lekstuga en plats för ditt barn att:

 • Njut av lite avskildhet, vilket förmedlar att du litar på att de leker ensamma.
 • Upplev självständigt beslutsfattande som hjälper till att bygga upp självförtroende.
 • Att ha väldigt roligt med kompisar
 • Lär dom hur man roar sig och blir mer självständiga

Köpa lekstuga

Köpa Lekstuga kan du göra på följande ställen

 • Bauhaus
 • Jula
 • Byggmax
 • Jollyroom

Material

Majoriteten av de bästa utomhuslekstugor är gjorda av trä eller plast, men även inom dessa alternativ har du ett brett utbud av kvalitet. Vissa lekstugor i trä för barn är gjorda av högkvalitativt, behandlat lövträ som håller i många år, medan andra kan vara gjorda av tunnare material.

Varken trä eller plast är i sig bättre än de andra. Det handlar mer om att se till att lekstugan är välgjord av högkvalitativa material.

Ålder

Åldersrekommendationen på en lekstuga kommer inte bara att indikera om den är lämplig ur utvecklingssynpunkt, utan den tar också hänsyn till ditt barns storlek. Så tänk på ditt barns storlek och inte bara deras ålder.

Fråga dig själv också: “Vill jag ha en lekstuga som är lämplig för ett eller två år, eller vill jag ha något där mina barn kan leka i många år framöver?”

Utseende

Spelar du någon roll hur lekstugan kommer att se ut på din trädgård? Kommer en färgglad plastlekstuga att krocka med din trädgård? Eller kanske en trälekstuga kommer att se malplacerad ut i din eleganta moderna trädgård?

Så när vi bestämmer oss för vilka av de bästa utomhuslekhusen på vår lista har vi försökt att inkludera något för varje stil och smak.

Golvmaterial

En av funktionerna många föräldrar glömmer när de väljer en utomhuslekstuga är om den har ett golv. Det kan komma som en överraskning att ett stort antal utomhuslekstugor inte gör det.

Ett golv är viktigare om du inte har en säker yta att placera din lekstuga på. Om du har ett barnsäkert område med gräsmatta eller sand är det mindre viktigt.

Ett golv kan också göra det lättare att hålla insidan av lekstugan och allt inuti den, ren och torr. Detta kan vara särskilt viktigt om du bor i en fuktig eller fuktig plats.

Egenskaper

Vissa utomhuslekstugor är baslådor med ett par öppningar som dörröppningar och fönster. Dessa lekstugor är öppna för väder och vind såväl som alla djur i ditt område. Om du väljer en utomhuslekstuga med öppen stil, kontrollera om det finns potentiellt farligt skräp, djurskador eller djuravföring varje dag innan ditt barn leker.

Fönster kommer att ge ditt barn mer ljus och en stängbar dörr gör att de små kan stänga ute världen utanför och ägna sig åt viktig fantasifull lek.

På tal om fantasifull lek, vissa lekstugor är utformade för att se ut som specifika byggnader eller har ytterligare funktioner som spisskivor, stolar och bord. Dessa kan ge viktiga lekidéer. Eller så kanske du föredrar en tom duk som låter ditt barn blanda ihop det lite mer och skapa sina egna spel

Du bör också noggrant läsa alla onlineannonser för en utomhuslekstuga. När man läste igenom hundratals produkter och recensioner blev det tydligt att vissa bilder visar lekstugor med funktioner som däck och räcken, men dessa var tilläggsartiklar som måste köpas separat.

Hållbarhet

Om du är en förälder som vill ha en lekstuga som är väldigt hållbar. Dessa kan vara gjorda av starkare material och är ofta designade för att tåla extrem användning.

En sak man ska tänka på med utomhuslekstugor är att många inte är tillverkade för permanent installation. Så tänk på om det är en lekstuga som ska stanna på samma plats, eller om den kan flyttas runt något.

En tältlekstuga i polyester kan vara ett bra alternativ för sommaren eller ett varmt, torrt klimat, men det tål inte en kall vinter ute. Likaså kommer vissa plastlekstugor att blekna och till och med bli spröda relativt snabbt på en varm, torr plats.

Rengöra

Utomhuslekstugor i plast rengörs enkelt med en snabb slang ned. Så om din lilla är ett särskilt smutsigt barn, kan detta vara det bästa valet för dig. Trälekstugor är inte lika lätta att diska ner.

Frågor och svar

Hur bygger man en lekstuga?

Det finns två sätt att bygga en lekstuga: antingen genom att montera den ihop eller genom att skruva fast delarna. Montering är det vanligaste sättet, eftersom det är snabbt och enkelt. Skruvning kräver mer tid, men ger en starkare lekstuga.

Hur flyttar man en lekstuga?

En lekstuga med väggar kan flyttas genom att lyfta utifrån och flyttas utan hjälp av bärare. En tom lekstuga kan flyttas på stolpar som matas av varandra eller lutat mot en husvägg.

Hur sätter man upp en lekstuga?

Det finns två sätt att fästa en lekstuga: genom skruvar eller nitar. Skruvar är oftast det mest populära alternativet, men alla stugor har olika typer av metoder att fästa dem.

Hur borrar man hål i en trälekstuga?

Det finns olika tekniker för att göra hål i en lekstuga, men ett av de mest populära är med en stavborr. Kanske vill du ha ha hålen symmetriska och använda en kretskoordinator för att rita ut dina kanter innan du borrar. Sortera alltid genom materialet så att ingenting blir skadat under arbetet.

Ska man använda golv i sin lekstuga?

Om du inte har en säker yta att placera din lekstuga på, som gräsmatta eller sand, är det rekommenderat att lägga ett golv. Det kan vara ett enkelt golv av trä, men detta kräver regelbunden underhåll för att hålla sig snyggt. Alternativt kan du välja ett plastgolv som är enkelt att rengöra.

Vilken är den bästa lekstugan för ett barn som inte gillar att bli smutsiga?

En plastlekstuga med en snabb slang ned kan rengöras enkelt

Vilket golvmaterial ska jag välja?

Ett golv gör det lättare att hålla insidan av lekstugan ren och torr. Detta kan vara särskilt viktigt om du bor i en fuktig eller fuktig plats