Bästa hammock – Bäst i test

6 Snygga hammockar

Alla hem borde ha en riktigt bra och snygg hammock på tomten. En hammock är en trädgårdssoffa som helt enkelt är upphängd i en gungställning. Så när man sitter och njuter i en hammock så kan man även gunga lite för att få en härlig avslappnande stund. Det finns många olika modeller av hammockar att välja mellan, så det vi har gjort är att vi har valt ut de hammockar som vi tycker är de bästa i år. Vi har även valt ut flera riktigt snygga hammockar som passar i alla trädgårdar. Med detta sagt så är vi ganska säkra på att ni kommer på denna sida hitta en hammock som passar bäst för just er.

Bästa hammock

Hillerstorp Dalom hammock

Hammock Baharu Lux

Hammock Domingo Aluminium

Hammock Havana

 Hillerstorp Tånnö billig hammock

Hammock Pelle

Hillerstorp Dalom Hammock

Hillerstorp Dalom hammock

En av de populäraste hammockarna som även vi gillar är denna Dalom hammocken från Hillerstorp. Det är en hammock  i en riktigt bra kvalitet som även är väldigt trevlig att titta på. Den passar in i de allra flesta trädgårdar eller altaner. Själva hammocken är byggd av ett snyggt kärnfuru från norrland som även har en vattenbaserad lasyr på sig. Det är med andra ord en hammock som med lite kärlek från dess ägare kommer att hålla i väldigt många år framöver. Det går att ställa in både höjden och slitsvinkeln på ett enkelt och smidigt sätt. Då man oftast även köper till ett hammocktak så är det även enkelt att ändra vinkeln på taket om man vill. Köpa till ett hammocktak är ingen större kostnad och man får dessa ofta för runt 600kronor. Denna modell finns i flera färger så som bland annat orkangrå och kanel.

En snygg och bra hammock helt enkelt

Cirka pris 5500kr

Egenskaper

 • Klassisk hammock
 • Kärnfuru
Hammock Baharu Lux

Hammock Baharu Lux

Här har vi en mycket trevlig hammock som har lite mer finesser än många klassiska hammockar har. Den bästa egenskapen som hammocken Baharu Lux har är att man faktiskt kan göra en stor säng av den. Ja man kan helt enkelt fälla ner de fällbara ryggstöden på hammocken och ni får då en stor och skön sängdel/liggdel. Vem vill inte ligga och vila skönt i en hammock en hel eftermiddag. Förutom att man kan fälla ner ryggstöden så är det även en mycket hållbar hammock som klarar av en belastning på cirka 300 kilo. Själva hammocken är tillverkad av ett mycket snyggt Meranti trä. Resultatet blir fantastiskt och man får en mycket snygg hammock som passar lika bra på altandäcket som under körsbärsträdet på tomten.

Cirka pris 8000kr

Egenskaper

 • Sängläge
 • Meranti trä Maxbelastning 300kg
Hammock Domingo Aluminium

Hammock Domingo Aluminium

Här har vi en mycket snygg hammock tillverkad med en aluminiumram. Utseendet är väldigt snygg och den har en design som mer liknar rottingmöbler. Så en perfekt hammock för dig som vill ha något i Rotting design. Då den inte är tillverkad i trä utan i aluminium så slipper ni även mycket av det underhåll som annars kan komma när man har trämöbler. Det är en hammock som man sitter väldigt komfortabelt i och som ger ett väldigt inbjudande utseende i trädgården. Ja den passar även väldigt bra på altanen eller soldäcket. Med det snygga taket som är täckt av tyg så får man ett bra solskydd när det är som soligast ute. Ett hammocktak är i många fall ett tillbehör, men i denna hammock ingår det ett snyggt hammocktak. Detta är ju givetvist ett plus, lika så att den klarar av lite fuktigare förhållanden.

Cirka pris 8200kr

Egenskaper

 • Rotting liknande hammock
 • Tak ingår
 • Aluminium
 • Maxbelastning 240kg
Hammock Havana

Hammock Havana

Hammocken Havana är en mycket snygg trädgårdshammock som passar bra i stort sett överallt. Den är tillverkad av ett slitstarkt Meranti lövträ som håller en god kvalitet. Storleken på denna hammock skulle vi säga är en mellanstorlek där bredden är 168 cm. Den är mycket lättplacerad och passar in överallt på grund av sin snygga design. Själva taket är täkt av tyg, vilket ger ett gott solskydd under de varmaste timmarna. I denna hammock kan man sitta och njuta i många timmar med en kaffe och en bra bok.

Cirka pris 4400kr

 Hillerstorp Tånnö hammock

Hillerstorp Tånnö billig hammock

Här är en riktigt billig hammock under 3000 kronor som det även ingår dynor till. Det är en hammock från kvalitetsmärket Hillerstorp som erbjuder denna lite billigare hammock modell. Den har en ram tillverkad av stål och man får även med sköna dynor. En billig hammock som är riktigt slitstark på grund av stålramen och som passar bra överallt. Bredden är 195 centimeter så det är en mellanstor modell. Man behöver dock köpa till ett hammocktak för cirka 500 kronor om man vill få ut hammockens fulla potential.

Cirka pris 3000kr

Egenskaper

 • Billig hammock
 • Stålrör
 • Dynset
Hammock Pelle

Hammock Pelle

Hammocken Pelle är en snygg vit hammock som många uppskattar. Den snygga vita färgen bjuder in till en komfortabel stund i hammocken. Vi tycker att hammocken Pelle är en mycket prisvärd och hållbar. Den är tillverkad av Furu samt vitlaserad. Bredden är 215 centimeter så det är en stor hammock där man kan sitta 3 personer. Hammocken är lättplacerad då en vit färg i regel passar in överallt. Så vill man ha en snygg vit hammock på altanen eller i trädgården så kan denna vara ett mycket bra alternativ.

Cirka pris 4800kr

Egenskaper

 • Vit hammock
 • Furu
 • Stabil hammock

Hammock köpguide

Ja vi har sagt det tidigare och säger det igen, alla borde ha en hammock på tomten. Med en hammock så är det väldigt enkelt att slappna av. Den gungande känslan man bara kan få med en hammock gör att man snabbt varvar ner efter en dag på arbetet. Alla vi som jobbar och sliter tycker ju faktiskt att det är ganska skönt att komma hem efter en dag för att kunna varva ner en stund i trädgården. Med en hammock blir det så mycket enklare.

Välja hammock

När du ska välja vilken hammock du ska köpa så finns det en del saker som kan vara bra att tänka lite extra mycket på. Detta för att ni inte ska köpa fel modell av en hammock och att ni i slutändan verkligen blir nöjda av hammocken. Man behöver vara klar med hur många som ska använda hammocken samtidigt. Detta så man vet vilken storlek man ska köpa. Man behöver även ha klart för sig var man har tänkt att placera hammocken. Vissa modeller kanske klarar av dåligt väder sämre än andra. Sen är det bra att veta om man behöver några tillbehör eller inte. De allra flesta köper till ett hammocktak och ett hammockskydd. Så detta är något att funderar på. Sist men inte minst så är det bra att veta hur mycket pengar man vill lägga på en hammock. Det finns både billigare och dyrare modeller av en hammock.

Så följ dessa steg när du ska köpa en hammock

 1. Välj ut en passande storlek
 2. Välj ut var ni ska placera hammocken
 3. Behöver ni tillbehör
 4. Sätt en budget
hammock

Tillbehör till hammock

Det finns gott om olika tillbehör man kan köpa till sin hammock. Det allra vanligaste tillbehöret som i vissa fall även ingår när man köper en hammock är själva hammocktaket. Det är något som vi rekommenderar att man väljer att köpa till direkt. Detta då det ofta under sommaren kan bli för varmt att sitta direkt i solen. Då kan det vara skönt med ett tak som skyddar en del mot den värsta solen.

Det finns även gott om snygga kuddar och sittdyner att köpa till sin hammock. Då de allra flesta hammockar har en grund av trä så är det ju betydligt skönare att sitta på en sittdyna som är lite mjukare. Lika så några hörnkuddar skadar ju inte heller. Sist men inte minst så är det viktigt att man köper till ett hammockskydd om man vill ta hand om sin hammock på bästa sätt. Genom att skydda hammocken så förlänger ni även livstiden på den.

 • Hammocktak
 • Hammockdynor
 • Hammockkuddar
 • Hammockskydd

Tänk på placeringen och storleken på hammocken

Det kan vara bra att mäta ut den plats där ni har tänkt att ha hammocken. Detta så att man säkerställer att hammocken verkligen får plats där. När man tänker på djupet på hammocken så bör ni även tänka på att man även kan ”gunga” med en hammock. Så den behöver med andra ord lite mer utrymme än vad man kanske tänkt sig.

 • Hammocks bredd, djup & höjd
 • Sätets bredd & höjd
 • Ryggstödjets höjd

Egenskaper hammock

Egenskaper hammock

Sittplatser

Hur många sittplatser det finns på en hammock. Det är viktigt att ni köper en hammock som har tillräckligt många sittplatser så att ni alla får plats. Det är ofta bättre att köpa en större modell, så att ni minskar risken med att ni blir för många som vill avnjuta en stund i hammocken.

Material

En hammock är oftast tillverkat av något träslag. Alla dessa träslag kan även ha lite olika styrkor och fördelar. Det finns även hammockar som är tillverkade av aluminium eller stål. Vilket material man väljer beror dels på vad man vill ha för slags hammock. En hammock av aluminium behöver inte mycket till underhåll medans en hammock i trä, kan behövas oljas in ibland.

Maxvikt

Maxvikten är den belastning som hammocken klarar av. Ska ni vara många vuxna som ska sitta i den så kan det vara bra att veta att hammocken klarar av den vikt ni lägger på den. Maxvikten varierar faktiskt en hel del mellan de olika hammockarna.

Upphängning

Upphängningen kan vara av olika material, men vanligast är att det är tillverkat av kedjor. Det finns även de som har rep istället för kedjor. Sen finns det en del som använder sig av plast och aluminium.

Hammocktak

Ett hammocktak skyddar mot sol och vind och är även ett mycket populärt tillbehör. Hammocktaken finns i olika material och utformningar så det finns många att välja mellan.

Hammock kuddar

Det finns även gott om kuddar och sittdynor att köpa till en hammock. Med kuddar och dynor så blir det mycket mer komfortabelt att njuta av en stund i hammocken

Vi har valt ut 6 stycken hammockar som vi tycker är snygga och riktigt bra

Vi har främst tittat på följande

Kvalitet

Kvalitet

En hammock ska hålla i många år så den måste vara både hållbar och vara tillverkad i god kvalitet

Effekt
Design

Design

Det är alltid plus om det är en snygg hammock som har en tilltalande design

Pris
Pris

Pris

Som alltid så vill vi även att en hammock ska vara köpvärd.

Frågor och svar

Kan man ha hammocken ute året runt?

Detta beror främst på om den hammock som ni har köpt är tillverkat av ett material som är skyddad att klara både regn och kyla. Vanligast är att man plockar in hammocken över vinterhalvåret.

Vad kostar en hammock?

En hammock kostar allt mellan 3000 kronor och uppåt. Priset beror främst på material och kvaliteten på hammocken.