Bästa Eldkorgen

Eldkorg

En eldkorg är en korg som man kan elda i. Det finns massor av olika modeller och designar på en eldkorg. En eldkorg använder man utomhus till att få lite extra värme och framförallt en härlig stund i mörkret. Det finns eldkorg med gnistskydd och även vissa modeller med grillgaller så att man förutom kan elda i den även grilla lite mat. Det finns både stora och billiga eldkorgar som passar bra i trädgården eller på terrassen. På denna sida hittar ni snygga eldkorgar som vi även tycker är dom allra bästa eldkorgarna i år. Sidan innehåller annonslänkar från gardenstore och granngården

Bästa eldkorgen
Eldkorg Ball of fire

Eldkorg Ball of Fire

En mycket uppskattad och snygg eldkorg som trots priset på cirka 3000 kronor inte känns speciellt dyr. Materialet är en lackerad snygg plåt och eldkorgen är formad som ett klot. Höjden är 90 centimeter samtidigt som diametern är 77 cm, vilket gör att den passar väldigt bra in överallt på trädgården. Tillverkare är Landmann som är ett kvalitetsmärke då det gäller eldkorgar och grillar. Denna eldkorg har ett lock med handtag som även skyddar mot större gnistor.

Cirka pris 3000 kr

Lock med handtag
Gnistskydd
Skyddshuv
Enkel att fylla på ved
Stor eldkorg
Eldkorg med galler

Eldkorg med galler

Här har vi en mycket prisvärd eldkorg med galler. Denna snygga eldkorg kommer med en markplåt som skyddar underlaget. Eldkorgen ör 60centimeter hög med en diameter på 41cm. Det medföljer även ett grillgaller med en diameter på 32 centimeter. Detta gör att ni inte bara kan använda eldkorgen för att mysa och få värme, men även att kunna grilla med. Elda ved i en eldkorg är något som verkligen är både trevligt och mysigt när det börjar bli lite kallare och mörkare ute. Med en bra eldkorg kan man förlänga utevistelsen.

Cirka pris 500 kr

Ø32 centimeter
Höjd 41 centimeter
Billig eldkorg
Grillgaller
Markplåt
Eldkorg med motiv på rådjur

Eldkorg med motiv på rådjur

En snygg eldkorg som kommer med laserskurna rådjur, det blir med andra ord väldigt fina skuggor när man eldar i denna eldkorg. Eldkorgen är tillverkad av ett milt stål och kommer från gardenlife. Det är en 40 centimeter hög och 30 centimeter bred eldkorg som passar in i alla utemiljöer. Med denna eldkorg kommer ni få många mysiga stunder framför en eld i trädgården. De laserskurna detaljerna gör det även trevligt att titta på de skuggor som uppstår när man eldar i den.

Cirka pris 900 kr

Bredd 30 centimeter
Höjd 40 centimeter
Fyrkantig eldkorg
Rådjursmotiv
Milt stål
Eldkorg rektangulär med rådjur

Eldkorg rektangulär rådjur

Även denna eldkorg har snygga laserskurna detaljer av rådjur. Den är lite större mot den fyrkantiga och är 50 centimer hög samt en längd och bredd på 30 respektive 50 centimeter. Materialet är ett milt stål och den är enkelt att montera. Man behöver inga verktyg för att sätta ihop den och den är även försedd med 2 handtag, vilket gör det lätt att flytta den. Den väger inte mer än 4,5kg. Man får plats med bra med ved att elda. Väldigt snygg rektangulär eldkorg från gardenlife.

Cirka pris 1100 kr

Bredd 30 centimeter
Höjd 50 centimeter
Rektangulär eldkorg
Rådjursmotiv
Milt stål
Eldkorg vändbar

Eldkorg vändbar

En vändbar eldkorg från Gardenlife som man alltså då får möjlighet att välja om man vill ha den högre upp eller lite längre ner. Det går med andra ord att elda på båda sidorna av denna vändbara eldkorg. Höjden är 49cm och den väger runt 3.5 kg. En snygg eldkorg för trädgården eller kanske terrassen. Vi tycker att denna modell från Gardenlife verkligen är snygg att bara titta på. Att den dessutom går att vända på ökar ju möjligheterna med den. Priset är inte heller speciellt högt, utan du får den för runt 850 kronor.

Cirka pris 850 kr

Vikt 3,5kg
Höjd 49 centimeter
Vändbar eldkorg
Billig eldkorg
Snygg eldkorg
Eldkorg rost med detaljer

Eldkorg rost med detaljer

En lite mer dekorativ eldkorg är denna modell från Gardenlife som kommer med laserskurna former. Formerna när man eldar gör hela upplevelsen ännu bättre. Rosteffekten ger även ett mycket snyggt intryck för den som vill ha en mer rost autentisk detalj. Elda i en eldkorg är något som vi själva tycker är väldigt trevligt och något som vi gör ofta hemma. Det ger inte bara värme när man är ute på kvällen, utan det både lyser upp och ger ett väldigt härligt intryck.

Cirka pris 650 kr

Eldkorg rost
Rosteffekt
Laserskurna former
Billig eldkorg
Snygg rostig design
Eldkorg kvadrat rost

Eldkorg kvadrat rost

En eldkorg som kan stå ute hela året och som faktiskt kommer att rosta lite, men rosten gör att den kommer se väldigt snygg i en vacker patina med brunare toner. Eldkorgen är tillverkad av ett råjärn som kommer öka mysfaktorn under höst kvällarna. Måtten är 30x40x30cm så den får plats överallt. När den även kan stå ute hela året så kommer den även bli en snygg detalj i exempelvis trädgården. Det är en prisvärd eldkorg som vi har varit nöjda med.

Cirka pris 700 kr

Eldkorg rost
Mått 30x40x30
Snygga bruna toner
Billig eldkorg
Perfekt för kvällsmyset

Köpguide Eldkorg

Då det finns så många olika modeller på eldkorgar så blir det ofta lite svårt att veta vilken man ska köpa. Vi tycker att man ska titta på både storleken, utseendet och priset när man väljer en eldkorg. Det finns även lite fler faktorer som vi tycker att ni ska tänka på innan ni köper första bästa eldkorg.

När du ska köpa en eldkorg så tänk på detta

Storlek – Först och främst så bör du titta på vilken storlek ni är ute efter. Detta beror ju helt på vilken yta ni kan ställa eldkorgen på samt hur mycket ved ni vill kunna elda åtgången. Stora lite mer rymliga eldkorgar ger ju en större eld, värme och ljus. Men de tar dock lite mer plats än de mindre modellerna.

Markskydd – Nästa sak du bör tänka på är vilken typ av marktäckare du har. Om du har en uteplats eller ett trädäck rekommenderar vi att du köper en eldkorg med ben. Detta förhindrar att värmen skadar din uteplats eller trädäck. Om du ska ställa eldkorgen på gräs är det inte ett lika stort problem, men vi rekommenderar ändå att du köper en eldkorg med ben. Den ser snyggare ut och är lättare att flytta vid behov

Pris – Naturligtvis är priset också en viktig faktor när du väljer en eldkorg. Som tur är finns det många olika modeller i olika prisnivåer, så alla kan hitta en modell som passar deras budget. Naturligtvis är det så att ju dyrare modellerna är vanligtvis lite snyggare, men det betyder inte att de billigare modellerna är dåliga. Det handlar om att hitta rätt modell för dig

Gnistskydd – Om du ska placera eldkorgen på en uteplats eller ett trädäck rekommenderar vi att du köper en modell med gnistskydd. Detta förhindrar att gnistor skadar din uteplats eller din terass och hjälper också till att hålla området runt eldkorgen rent . Gnistskyddet är vanligtvis ett skydd som placeras över eldkorgen.

Material – När det gäller material finns det två huvudtyper av eldkorgar; de som är tillverkade av stål och de som är tillverkade av gjutjärn. Eldkorgar av stål är vanligtvis lite billigare, men håller inte lika länge som gjutjärnsmodeller. Gjutjärnsmodeller är lite dyrare men håller längre och ger bättre värmehållning. Om du letar efter en eldkorg som du ska använda regelbundet rekommenderar vi att du väljer en modell som är tillverkad av gjutjärn. Om du bara ska använda den ibland räcker det nog med en stålmodell.

Utformning – När det gäller design finns det eldkorgar i alla former och storlekar. Vissa är runda, vissa är fyrkantiga och vissa är ovala. Det finns också modeller med ben och modeller utan ben. Valet är helt och hållet upp till du och vad du tycker ser bäst ut. När det gäller funktionalitet är det inte så stor skillnad mellan de olika formerna och storlekarna.

Användarvänlighet – En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en eldstad är hur lätt den är att använda. Vissa modeller är mycket lätta att sätta upp och tända, medan andra kräver lite mer ansträngning. Om användarvänlighet omfattar även hur lätt det är att rengöra eldkorgen. Vi rekommenderar att du väljer en modell som är lätt att både sätta upp och rengöra.

Bärbarhet – Om du vill kunna flytta runt din eldkorg rekommenderar vi att du väljer en modell som är lätt att bära. Vissa modeller har hjul för att det ska vara lätt att flytta runt dem. Andra är utformade för att vara lätta och lätta att bära.

Grillgaller – Vissa modeller har grillgaller så att du kan använda dem för matlagning. Om du vill kunna använda din eldkorg för både matlagning och uppvärmning rekommenderar vi att du väljer en modell med grillgaller.

Slutsats – När du väljer en eldkorg är det viktigt att tänka på storlek, marktäckning och pris. Detta är de tre viktigaste faktorerna enligt vår mening. Det finns många olika modeller på marknaden så att alla kan hitta en modell som passar deras behov. Vi hoppas att du fann vår guide hjälpsam och att du hittar den bästa eldkorg för ditt hem.