Vattentestare

Bästa vattentestare Pool & Spabad

Som poolägare är det extra viktigt att ha full kontroll över Ph värdet i vattnet. Det är faktiskt fler värden som är viktiga att ha koll så som exempelvis alkalinitet och klor. Har man en bra vattentestare för pool så kommer ni både väldigt smidiga och enkelt få fram de värden som är så viktiga att se. Ni kan på denna sida läsa om flera riktigt bra vattentestare för pool. Några av de som vi har skrivit recensioner om är bland annat Scuba och Aquachek och några till. De vi har valt ut på denna sida är de som vi tycker är de bästa vattentestare för pool i år.

Bästa vattentestare
Bästa vattentestare

Aquachek trutest
5

Aquachek trutest digital vattentestare

En digital vattentestare som mäter inte bara klor utan även PH-värdet och alkaliniteten. Genom den väldigt tydliga displayen kan ni utläsa resultatet efter endast ett par sekunder. Man kan sedan enkelt se om värdet är för högt eller för lågt. Aquachek trutest sparar de senaste nio mätningarna, så man enkelt kan gå tillbaka och se hur det varit tidigare. Denna vattentestare för pool är väldigt smidig och enkel att använda. Det följer med 25 stycken mätstickor och vattentestaren drivs av 2 stycken vanliga AA batterier.

Egenskaper

 • Bästa vattentestare för pool
 • 25 stickor
 • Prisvärd vattentestare

Vattentestare Scuba 2
5

Scuba 2 vattentestare

Här har vi en mycket prisvärd enklare vattentestare som mäter klor, PH-värde och alkalinitet. Du kan sedan efter testen enkelt läsa av resultatet på displayen som även är digital. Detta är en riktigt populär vattentestare som fått mycket goda kundomdömen, vilket är ett stort plus måste vi säga. En vattentestare är ett måste när man har en pool hemma. Detta då det är extremt viktigt att ha koll på alla värden i poolens vatten. Annars riskerar man både att bli sjuk samt att få alger och annat i vattnet.

Egenskaper

 • Bra vattentestare
 • Prisvärd
 • Bra för mätning av PH

Aquachek trutest spa
5

Aquachek trutest Spa digital vattentestare

En vattentestare som är digital speciellt framtagen för spabad. Denna vattentestare mäter de viktigaste värden som ni behöver ha koll på i spabadet. Den mäter Brom, PH-värde och alkalinitet. Det går fort och smidigt att använda sig av Aquachek trutest Spa. Efter mätningen tar det inte mer än ett par sekunder så har ni ett mätresultat på den digitala displayen. I manualen som självklart medföljer köpet så kan ni även få tips på hur ni ska göra om värdena inte är så pass bra som ni vill ha dem. Denna vattentestare för spa drivs med två AA batterier och är väldigt enkel att använda.

Egenskaper

 • Bästa vattentestare för spabad
 • 25 stickor
 • Prisvärd vattentestare

Vattentestare ICO Wifi
5

Vattentestare ICO WIFI

För dig som vill ha det allra bästa och inte bryr sig om priset så kan vi rekommendera att läsa på mer om denna vattentestare. Det är en vattentestare för pool som automatiskt mäter vattenkvaliteten i poolen en gång i timmen. Man kan sedan läsa av resultatet i mobiltelefonen, och det går faktiskt även att få ”pushnotiser” när något är ur balans. Denna vattentestare klarar av att mäta PH-värde, klor, salt och mineraler för att nämna några. Den mäter även av vattentemperaturen, vilket kan vara skönt att ha koll på. Då vattentestaren ligger precis vid vattenytan så fungerar den även under pooltaket.

Egenskaper

 • Wifi
 • Bluetooth
 • Enkel att läsa av

Köpguide vattentestare för pool

Det är inte lätt att ha koll på allt som man behöver ha till en pool. Många tänker inte till en början på att man även behöver ha koll på hur vattnet mår i poolen. Med en vattentestaste så får man full kontroll på vattnet och alla de viktiga värden som den ska uppnå. För att veta vilken vattentestare man bör välja så finns det en del man ska veta.

Välja vattentestare för poolen eller spabadet

Välja vattentestare

Att välja en vattentestare för poolen kan vara svårt till en början innan man vet vad man ska leta efter. Det finns flera olika sätt att mäta värdena i poolen eller spabadet. Men det bästa och smidigaste sättet enligt oss är i alla fall att använda sig av en digital vattentestare. Då får man resultatet snabbt och enkelt.

På marknaden finns flera enkla vattentestare för både pool och spabad att välja mellan

Tänk på detta innan du köper en vattentestare för poolen

Tänk på dessa 3 saker

 • Vad vill du kunna mäta
 • Egenskaper
 • Vad får vattentestaren kosta

Tänk på vad du vill kunna mäta. Vill du ha så mycket information som möjligt om vattnet, ja då kanske du ska ta o köpa en dyrare modell som har lite fler egenskaper. Men tycker du som så många andra att det räcker med de viktigaste mätvärden så som PH-värde, klor och alkalinitet. Ja då fungerar det bra med en vanlig digital vattentestare.

Hur mycket pengar vill du lägga på en vattentestare är en fråga du bör ha koll på. De dyraste modellerna kostar bortåt 5000 kronor och de mer normala vattentestarna ligger runt 1000 kronor om man vill ha en som mäter bra.

Så mäter du med en vattentestare

Hur man mäter med en vattentestare beror ju självklart helt på vilken modell ni väljer att köpa. Men de allra flesta använder sig av en mätpinne som man tar i vattnet och sedan låter vattentestaren analysera.

Det man i regel då gör är följande:

 1. starta testet
 2. doppa teststickan i poolvattnet
 3. skaka av teststickan
 4. för in stickan i vattentestaren
 5. vänta ett par sekunder
 6. läs av resultatet

Vattentestare egenskaper

Klor

Kloret i vattnet håller det rent och fräscht. Men det är viktigt att klorvärdet inte blir för högt eller för lågt. Ett bra klorvärde bör ligga någonstans mellan 1ppm och 3ppm. Även om din pool är skinande ren hela tiden kan det ändå uppstå alger. Problemet beror på höga pH-värden. Poolexperts kommer att berätta för dig att pH är en lika viktig faktor som klor när det gäller att testa pooler.

PH-värde

PH-värdet i vattnet är viktigt att det är inom rätt nivåer. Börjar vattnet exempelvis bli grumligt så kan det vara en indikation på att vattnet börjar få ett för lågt PH värde. PH värdet styrs till stor del av andelen klor ni har i vattnet. Ett ganska bra mått på PH värde är runt 7,4 -7,5 i PH värde.

Hur vi valde ut den bästa vattentestare för pool och spabad

Vi har valt ut de olika vattentestare beroende på en hel del olika faktorer och egenskaper som de kan ha.

Användarvänlighet
Användarvänlighet

Användarvänlighet

Det ska vara så smidigt som möjligt att använda sig av en vattentestare. Även om det är viktigt att ha koll på poolens vattenvärden så är det ju faktiskt så att man vill lägga sin tid på att bada och inte mäta efter olika värden i vattnet.

Mätresultat
Mätresultat

Mätresultat

Det är viktigt att man får ut ett resultat som faktiskt är det som vattentestaren visar. Billiga vattentestare har en tendens att visa ett felaktigt resultat.

Pris
Pris

Pris

Det finns både dyra och billiga modeller. Det är inget fel på att köpa en billig modell så länge den håller den kvaliteten och ger det rätt resultat. Vi letar efter prisvärda vattentestare som håller en god kvalitet.

Frågor och svar

Måste man ha en vattentestare för pool?

Vi tycker att man bör alltid ha en vattentestare om man har en pool eller ett spabad. Detta för att det är viktigt att vattnet har rätt värden av både klor och PH.

Vilket är det bästa PH värdet i en pool?

En pool ska ligga mellan 7,2 och 7,8 för att vara normalt. Ett lågt PH värde kan ge fläckar på väggar och golv. Ett högt PH värde kan irritera både huden och håret.