Spabad bäst i test 2024

Ett spabad vill nästan alla ha, problemet tidigare har varit de väldigt höga priserna. Men nu så går det att hitta riktigt bra spabad till ett rimligt pris. Anledningen är att det finns många olika tillverkare och att det helt enkelt blivit billigare att köpa hem ett spabad. Så det är inte så konstigt att så många köper ett spabad nu. Ett spabad ska i vårt tycke både vara snyggt så det passar in i miljön den ska stå. Men den ska även vara effektiv och ha de egenskaper som vi tycker är viktiga för ett spabad. Ett spabad kan ha många egenskaper så som massor av jetstrålar som ger en härlig massage. Det finns även spabad med en snygg och mysig belysning samt de som faktiskt även har högtalare så man även kan njuta av en härligt låt. Oavsett vilka egenskaper ni vill att spabadet ska ha så kommer ni på denna sida hitta de spabad som vi tycker är bäst i år.

Spabad Arrendal

Spabad Cleanse 816C
5

Spabad cleanse 816c

Spabader Cleanse 816C har 2 liggplatser, 3 sit-down Spabadet innehåller en effektiv massagepump med två hastigheter och en värmare på 3kw som enkelt håller en stabil värme i vattnet. Ett spabad som är perfekt för hela familjen då det finns hela 2 stycken rymliga liggplatser samt 3 sköna sittplatser. Spabadet Cleanser 816C har flera härliga egenskaper som ett vattenfall med en snygg LED belysning. För den som gillar att mysa med lite musik så finns det Bluetooth eller radio uppspelning genom ett par popup högtalare. För massagen så finns det inte mindre än 42 effektiva och väldigt sköna munstycken som kommer ge hela familjen en härligt stund i spabadet. Några av de massagemöjligheter som finns är bland annat fotmassage, benmassage, nackmassage och rotationsmassage. Spabadet är effektivt byggt och har en mycket god isolering, även rören har bra isolering vilket är ett plus.

Egenskaper

 • 3 sittplatser
 • 2 liggplatser
 • Antifrysläge
 • Bästa spabadet

Spabad Pooli Rehn
5

Spabad Pooli Rehn 6 personer

Ett stort och prisvärt spabad med gott om härliga egenskaper. Spabadet kommer från det kända kvalitetsmärket Pooli. Det är ett spabad med 63 stycken jetmunstycken som både ger bubblor och en härlig massage för hela familjen. Materialet är tillverkar i en väl isolerad PU isolering som inte bara ger håller värmen i vattnet utan även håller nere energiförbrukningen. Självklart finns det ett effektivt ozonfilter samt en cirkulationspump av god kvalitet. För den som tycker om mysbelysning så finns det belysning i flera färger. Sist men inte minst så har även spabadet inbyggda bluetooth högtalare som gör det möjligt att även lyssna på avkopplande musik i badet. Spabadet har 6 härligt sittplatser så att hela familjen ska kunna få plats.

Egenskaper

 • 6 Personer
 • Bluetooth högtalare
 • 63 munstycken

Spabad Pooli Amazon
5

Spabad Pooli Amazon 4 personer

Ett mindre spabad för 4 personer av hög kvalitet. Det är tillverkaren Pooli som erbjuder detta spabad Amazon. Det är bestyckat med 21 stycken jetmunstycken och 10 stycken munstycken för bubblor. Den har även 6 stycken 3,5” kraftfullare jetmunstycken för att få till en härlig massage. Spabadet har en bra isolering som håller både värmen kvar samtidigt som elförbrukningen blir så låg som möjligt. Det finns både en snygg belysning samt inbyggda bluetooth högtalare för lite musik. Du styr hela spabadet från ett kontrollsystem som är lättnavigerad samt väldigt enkelt att använda.

Ett billigt spabad för 4 personer

Egenskaper

 • 4 personer
 • Bluetooth
 • Bra isolering

Spabad Arrendal
5

Spabad arrendal

Ett väldigt snyggt och stilrent spabad från Norrsken. Priset är högt men så även kvaliteten och alla de egenskaper som spabadet Arrendal har. Spabadet är väldigt stort och rymmer inte mindre än hela 1400 liter vatten. Det finns gott om platser så som 2 sköna liggplatser samt 3 sittplatser att välja mellan. Spabadet har 43 sköna jetstrålar samt 3 sköna kuddar som gör upplevelsen ännu högre. Spabadet Arrendal är för den större familjen som vill ha ett av de mest stilrena och snyggaste spabadet som finns på marknaden idag. Det är utrustad med en snygg LED belysning vilket höjer upplevelsen ytterligare.

Egenskaper

 • Snyggt spabad
 • 1400 liter
 • 2 liggplatser
 • 3 sittplatser

Spabad Abisko
5

Spabad Abisko Nordpool

Utespa Abisko från Nordpool är ett av de bättre spabaden, då vi tycker att det har en del att erbjuda. Dels så rymmer den hela 1800 liter vatten, vilket gör de till en av de största vad gäller vattenmängd. Den har plats för 5 personer, varav en liggplats där man även kan avnjuta en skön kroppsmassage av de 74 stycken munstycken som finns i spabadet. Isoleringen är mycket god och håller både värmen uppe och energikostnaden nere. Det finns även ett snyggt belyst vattenfall och hela spabadet drivs av en effektiv vattenpump och en cirkulationspump.

Ett populärt spabad för hela familjen

Egenskaper

 • 74 munstycken
 • Vattenvolym 1800 liter
 • Vattenfall

Spabad Sarek
5

Spabad Sarek Nordpool

Ett annat utespa från kvalitetsmärket Nordpool är detta spabad Sarek. Det erbjuder en härlig massage och njutning med hjälp av de 50 munstycken som spabadet är utrustat med. Det finns två rymliga liggplatser samt 3 sittplatser. Isolering är mycket god då botten är extra isolera och förstärkt med en glasfiberbotten. Vattenvolym är på 1600 liter vilket gör det till ett ganska stort spabad. Det finns även Led slingor som ger en mycket inbjudande känsla att hoppa i badet. Tack vare den mycket goda isoleringen så kan ni njuta hela vintern i ett härligt spabad från Sarek.

Ett populärt spabad

Egenskaper

 • 2 ligglounger
 • 3sittplatser
 • Extra isolering
 • 50 munstycken

Spabad Oden
5

Spabad Oden

Spabadet Oden från Nordpool är ett väldigt stort och snyggt spabad. Det har en vattenvolym på hela 1700 liter samt plats för hela familjen. Det finns 2 sköna liggplatser och 4 nackkuddar för den som vill sitta extra skönt. Spabadet Oden har 57 effektiva munstycken som ger både en härligt massage och mysiga bubblor. Det finns även belysning i form av led lampor som ger ett härligt intryck. Spabadet passar bra i hela trädgården eller varför inte sänka ner det i altanen. Oavsett var ni väljer att placera och installera spabadet så kommer det öka hela intrycket på tomten. Med ett kvalitets spabad kan ni njuta av att bada och att få massage hela året runt.

Egenskaper

 • Stort spabad
 • 1700 liter
 • 57 munstycken

Köpguide spabad

Det finns en hel del man behöver tänka på innan man köper första bästa spabad. Det första du ska tänka på är ju självklart om du ska ha ett utespa eller ett innespa. Sedan är det viktigt att man köper ett spabad som har den storleken som du och din familj behöver. Vi har skrivit en hel del på denna sida om tips och ideer när man ska köpa ett spabad.

Välja ett snyggt spabad

Snygga spabad

Att spabadet är snyggt och passar in i omgivningen är faktiskt ganska viktigt för många som köper ett spabad. Det är ju faktiskt inte heller så konstigt då man gärna vill ha det fint omkring sig. Ett gammalt lite mindre vackert spabad ger inte en lika mycket inbjudande faktor som ett riktigt snygg spabad gör. Hos oss hittar ni massor av snygga och bra kvalitets spabad som kommer göra grannen avundsjuk. Man ska dock inte endast gå på hur spabadet ser ut, även om det måste passa in i trädgården. Det är ännu viktigare att den har alla de egenskaper som ni behöver. Ni kan läsa mer om saker som är viktigt att tänka på när man ska köpa ett spabad här på vår sida.

Det finns gott om snygga spabad om man vet var man ska leta. Vi har valt ut flera snygga och riktigt bra spabad som passar hela familjen.

Bra att veta om du ska köpa ett spabad

Det finns massor av olika spabad att välja mellan helt beroende på just din budget och ekonomi. Ett spabad som man bland annat kanske väljer att sänka ner i altanen eller i marken är kanske ganska kostsamt. Men det finns saker som man själv kan gör att få ner priset lite, detta genom att välja mellan olika material, former, storlekar och funktioner.

Tre viktiga punkter att tänka på när du ska köpa ditt spabad

 • Storleken
 • Jetstrålar
 • Isolering
 • Material

Storleken på spabadet är en av de viktigaste punkterna att tänka på inför köpet av ett spabad. Detta då det inte är speciellt roligt om man köper ett alldeles för litet spabad. Ska man vara en hel familj som kommer att bruka spabadet så är det rekommenderat att köpa ett sex personers spabad. Annars finns risken att ni inte får plats alla tillsammans i spabadet. Ett spabad kostar ganska så mycket pengar, så det är viktigt att välja rätt spabad från början.

Jetstrålarna är de som bland annat ger bubblor och massage i spabadet. Hur många jetstrålar som ett spabad har varierar ganska så mycket. Det är inte ovanligt att ett spabad har allt mellan 50 munstycken upp till 100 stycken.

Isoleringen är en annan viktig punkt att ha i åtanke när man köper ett utespa. Isoleringen hjälper till att både hålla värmen i vattnet, men även hålla ner elkostnaden. En bra isolering är alltså ganska så viktigt när man köper ett utespa, speciellt för oss som bor i Sverige.

Materialet som spabadet tillverkas av kan variera en hel del. Varje slags material har sina för och nackdelar.

Avkoppling i spabadet

Att komma hem efter en lång arbetsdag för att sedan lägga sig en stund och koppla av i spabadet är något som alla borde ha möjlighet till. Det ger inte bara ett lugn utan man får även en skön massage. En massage är något som är väldigt skönt, och speciellt efter en lång och hård arbetsdag.


Spabad egenskaper

Storlek

Storleken på ett spabad bestäms främst på dess sitt & liggplatser samt dess dimensioner. Råkar du ha lite mindre utrymmen att placera spabadet så kan det vara extra viktigt att just titta på de mått som spabadet har. Det finns spabad från 2 personer upp till 6 personer som är det vanligaste. Givetvis så finns det även större och mindre modeller även om dessa inte är speciellt vanliga.

Vattenmängd

Vattenmängden i ett spabad bestäms främst av den volym som spabadet har. Normalt är att ett spabad har mellan 800-1200 liter vatten. Detta som sagt beror helt och hållet på vilken storlek ni väljer att köpa.

Material

Ett spabad kan vara tillverkat av massor av olika material. Men vanliga material är bland annat glasfiber, akryl och polyeten. Spabad av glasfiber är ofta ganska billiga, men relativt tunga. Akrylen är ganska så lätt och slitstarkt vilket passar ett spabad väldigt bra, dock så kan det blir repor i ett akryl spabad.

Extra utrustning

Du kan öka din spaupplevelse genom att välja en modell med tilläggsfunktioner, t.ex. specifikationer, integrerad belysning och ljuskärmar, som inkluderar specialiserade jetstrålar eller ett spabad med inbyggda högtalare. Dessa kan man ofta styra genom WiFi eller bluetooth.

Tak & lock

Ett tak eller lock till spabadet är att rekommendera. Ett lock på spabadet hjälper till att hålla vattentemperaturen, vilket i sig då håller nere energikostnaden. Det håller även borta både löv och annat skräp från att trilla ner i spabadet. Ett lock till spabadet följer tyvärr inte alltid med, även om vissa modeller har det så. Det kan oftast köpas till som extra utrustning.

Elförbrukning

Elförbrukningen är en punkt att ha koll på, det kan ju vara svårt att räkna ut detta från början. Så se till att köp ett spabad som har bra isolering. Ett spabad med bra isolering håller värmen bättre och därmed håller nere elförbrukningen.

Belysning

Ett spabad ska gärna ha någon form av belysning. Ofta så kommer spabadet med en snygg ledbelysning utanpå spabadet. Men det finns även de modeller som har belysning i vattnet. Belysning kan oftast styras genom bluetooth och/eller WiFi.

Rengöring

Det är viktigt att alltid hålla rent i spabadet. Ett spabad behöver i regel byta vatten 3-4 gånger per år. Detta beror ju främst på hur många och hur ofta ni badar i spabadet. Det är även viktigt att hålla koll på vattenvärdet. Det gör man enklast genom att köpa en vattentestare

Så här valde vi ut det bästa spabadet

Vi valde ut de bästa spabadet genom att titta speciellt mycket på dessa punkter

Användarvänlighet
Komfort

Komfort

Ett av spabadets viktigaste delar är självklart komforten. Den ska vara mycket god och erbjuda inte bara bubblor utan även en härlig massage. Det finns spabad med både högra och lägre komfort. Att ett spabad är utrustad med kuddar är även det ett plus tycker vi. Det ska även gärna finnas möjlighet till att ligga ner och njuta.

Mätresultat
Mätresultat

Elförbrukning

Elförbrukning ska gärna vara så låg som möjligt. Speciellt med tanke på de elpriser vi haft senaste åren på vintern. En god isolering hjälper mycket till detta, likaså om man har möjlighet att få med ett lock.

Pris
Pris

Pris

Priset är viktigt, då det finns så många olika ganska snarlika spabad att välja mellan. Vi tycker att ett spabad ska vara riktigt prisvärt. De vi har valt ut tycker vi håller ett bra pris

Frågor och svar

Var ska man placera utespadet?

Man ska placera ett utespa där det kommer att passa er allra bäst. Många väljer att sänka ner sitt spabad i altandäcket. Detta brukar ge ett väldigt snyggt intryck på altanen.

Hur stort spabad ska man köpa?

Man ska köpa ett spabad som har den storleken som ni kommer att behöva. Är ni fyra personer i familjen så bör ni köpa ett spabad som har plats för minst 4 personer. Det är ofta inte en dålig ide att köpa en modell större än ni hade tänkt er. Det är bättre att ha ett större spabad än att man efter ett tag känner att man har ett för litet spabad.

Hur mycket klor i spabadet?

Det bästa klorvärdet för ett spabad ligger på 1ppm totalt klor. Men ett värde mellan 1-3 ppm är helt användbart.

Hur länge håller ett spabad?

Ett spabad håller med bra underhåll och service i många år. Så se till att serva och rengöra spabadet ofta och ordentligt. Vissa delar kan slitas och behövas att bytas ut efter ett par år.

Hur lång tid tar det att värma upp ett spabad?

Ett spabad värmer i snitt upp vattnet 1-2 grader per timme. Detta beror ju självklart på vilken modell av spabad man äger.