Poolskydd rund pool

Bästa poolskydd rund pool

Poolskydd för en rund pool har man för att hålla värmen kvar i vattnet och samtidigt håller smuts borta. Ja det är de vanligaste anledningarna till att man köper ett poolskydd för en rund pool. Det finns dock fler fördelar med att köpa ett poolskydd. Ett bra poolskydd, håller inte bara värmen kvar i vattnet, utan även kan poolskyddet hålla borta både löv, gräs och djur bort från poolvattnet. Tänk på att man även alltid ska ha en mycket god säkerhet runt poolen när man har djur eller barn i närheten. På denna sida hittar ni de bästa poolskydden för runda pooler, i alla fall om ni frågar oss.

Bästa poolskyddet rund pool

Poolskydd Ø600

Poolskydd Ø550

Poolskydd Ø500

Poolskydd Ø460

Poolskydd Ø460

Poolskydd Ø460

Poolskydd Ø420

Poolskydd Ø360

Poolskydd Ø240

Planet pool standard rund poolskydd Ø600cm

Ett mycket prisvärd poolskydd som även kan använda som ett vinterskydd. Poolskyddet från Planet pool har även hål för regnvatten, så att det inte samlar sig en stor vattenpöl mitt på skyddet. Formen är rund på denna poolskydd och man fäster det med hjälp av ett spännlås. Man trär över poolskyddet över hela poolkanten, och som sagt fäster det sedan enkelt och väldigt smidigt med hjälp av ett spännlås. Poolskyddet hindrar sen både djur och smuts att trilla ner i vattnet. Poolskyddet är tillverkad i en vävstruktur.

Cirka pris 1900 kronor

Egenskaper

 • Fixeras med spännlås
 • Bra som vinterskydd
 • Ø600cm
 • För vinter och sommar

Poolskydd Termofolie Ø550 cm

Ett stort och mycket prisvärt poolskydd för sommaren som passar den lite större runda poolen väldigt bra. Med hjälp av detta poolskydd som är av termofolie så kommer ni inte bara hålla vattnet renare, utan även minska värmeförlusten en hel del. Genom att låta poolskyddet flyta på ytan med nopparna neråt så får ni ett mycket bra värmeskydd. Många som har en rund pool, har ofta problem med att vattnet tappat mycket värme under natten. Med ett poolskydd så minskar värmeförlusten. Det finns ju fler fördelar med genom att man slipper städa poolen lika ofta, då skyddet håller borta löv och andra partiklar från vattnet. Det är även väldigt smidigt att rulla upp skyddet och att lägga tillbaka det i vattnet.

Cirka pris 900 kronor

Egenskaper

 • Termofolie
 • Ø550cm

sommaren


Poolskydd Ø500 cm

Ett runt poolskydd med en diameter på cirka 500centimeter. Även detta poolskydd har en mycket bra värmebeskyddande effekt. Att poolskyddet inte släpper ut värme är en av de främsta anledningarna till att man köper ett poolskydd. Man vill helt enkelt att vattnet inte ska tappa för mycket värme under exempelvis de svalare nätterna. Poolskyddet är runt och skyddar bra mot både värmeförlust och smuts så som gräs, grenar och löv.

Cirka pris 1500 kronor

Egenskaper

 • Ø500cm
 • Vinter och sommar

Poolskydd rund pool 460

Ett mycket bra poolskydd för en rund pool, som passar perfekt för vintern. Det går självklart att använda lika bra på sommaren med för att hålla smuts och djur borta från vattnet. Det är enkelt att träs över bassängskanten och man spänner den sedan med hjälp av ett spännlås. Vikten är endast 5 kilo så det är inget tungt poolskydd att arbeta med. Med hjälp av ett bra poolskydd som är tillverkade för just runda pooler så är det väldigt enkelt att hålla djur och smuts borta från vattnet. De allra flesta poolskydd håller även värmen bättre kvar i poolen.

Cirka pris 1100 kronor

Egenskaper

 • Ø450/460cm
 • Vinter och sommar

Termofolie Ø460

Minska värmeförlusten med ett riktigt bra poolskydd för din runda pool. Detta poolskydd är framtaget för att minska den värmeförlust som sker under kvällar/nätterna. Du lägger helt enkelt bara det Ø460 cm stora poolskyddet rakt på vattenytan och låter det flyta där. Då håller poolskyddet kvar värmen i vattnet på ett mycket effektivt sätt. Då priset för detta poolskydd är så pass lågt så blir det snabbt en bra besparing på energin.

Cirka pris 800kronor

Egenskaper

 • Enkelt att lägga i/ dra upp
 • Bra värmeskydd
 • Ø450/460 cm
 • Sommar

Swim & fun sommar rund Ø460cm

Ett mycket prisvärt poolskydd för sommaren för en rund pool. Detta poolskydd från Swim and Fun är inte bara väldigt billigt. Det har även flera mycket bra egenskaper, så som att det håller borta både smuts och löv från vattnet. Det runda poolskyddet förhindrar även vattenfördampning samt så håller den värmen mycket bra i vattnet. Att man kan hålla värmen på ett effektivt sätt är viktigt när man har en pool. Det billigaste sättet är helt enkelt att köpa ett poolskydd, då slipper du oroa dig för att värmen ska försvinna under natten.

Cirka pris 900kronor

Egenskaper

 • Enkelt att använda
 • Bra värmeskydd
 • Ø460 cm
 • Sommar

Planet pool standard rund poolskydd Ø420cm

Ett mycket bra vinterskydd för en rund pool. Detta poolskydd har en storlek på hela Ø420 cm och kostar inte mer än 850 kronor. Det används främst för den som vill täcka poolen under vintern, men går lika bra att använda som ett sommarskydd över poolen. Det är enkelt att dra skyddet över poolen och man spänner det bra med hjälp av ett spännlås. Skyddet har hål för vatten, vilket gör att det inte samlar sig en massa vatten på skyddet.

Cirka pris 850 kronor

Egenskaper

 • Ø420cm
 • Vinter

Poolskydd rund pool 360 Planet pool standard rund poolskydd Ø350/360cm

Ett runt poolskydd från Planet pool med standard måttet 360cm. Ja måttet är 350/360 cm och poolskyddet väger inte mer än 2 kilo. Detta poolskydd är tillverkat med en termofolie som har en mycket bra värmebeskyddande effekt. Lägg bara poolskyddet rakt på vattnet med nopparna neråt så kommer poolskyddet hjälpa till att hålla vattentemperaturen bättre. Ett poolskydd ska man alltid lägga på direkt efter att man är klar i poolen, detta för att slippa smuts, så som exempelvis damm, löv och gräs som annars lätt hittar ner i vattnet. Detta runda poolskydd 360 har även en mycket god värmebevarande effekt som vi tycker är ett stort plus. Sommarnätterna kan ju tyvärr bli ganska kalla och då är det väldigt fördelaktigt med ett poolskydd som håller värmen bra i vattnet.

Cirka pris 750 kronor

Egenskaper

 • Termofolie
 • Ø350/360cm
 • Sommar och vinter

Termofolie Ø240 cm

Ett litet poolskydd för en mindre pool. För dig som är ute efter ett runt poolskydd med värmeskydd är detta ett mycket prisvärt köp. Runt 500 kronor kostar detta skydd som inte bara håller värmen kvar i vattnet under natten, utan det håller även borta smuts och löv. Man slipper med andra ord mycket av den städning man annars måste göra. Lägg bara på poolskyddet när ni badat klar och dra av det på ett mycket enkelt sätt när ni ska använda vattnet igen.

Cirka pris 570 kronor

Egenskaper

 • Enkelt att använda
 • Bra värmeskydd
 • Ø240 cm
 • Sommar

Köpguide poolskydd rund pool

När du ska köpa ett poolskydd som passar bäst för en rund pool, så är det flera saker som man ska tänka lite extra på. Det finns gott om både olika tillverkare och stilar på ett poolskydd, så det kan vara ganska svårt att veta vilken man ska välja. Det första man ska tänka på är om man ska ha ett poolskydd för sommaren eller för vintern. Ja du kanske till och med vill ha ett poolskydd som fungerar lika bra oavsett väder. Det vanligaste är att man har ett runt poolskydd för sommaren, det är ju i regel då man använder poolen och badar i.

Välja poolskydd

Välja rätt poolskydd

Ett värmebevarande poolskydd kan man ofta köpa relativt billigt genom att köpa ett termofolie poolskydd. Termofolien är väldigt effektiv för att minska värmeförlusten ur vattnet.

Vilket poolskydd till rund pool?

För att välja ut ett poolskydd till en rund pool så ska du börja göra så här

 1. Välj rätt diameter på poolskyddet
 2. Välj om det ska vara ett poolskydd för sommaren eller för vintern
 3. Välj ett kvalitetsmärke
 4. Köp ett bra poolskydd för en rund pool

Först ska du mäta din runda pool så du verkligen är säker på den diameter som du behöver ha på poolskyddet. Det finns i regel färdigskurna runda poolskydd för de allra flesta pool storlekar.

Du behöver även vara säker på om det är ett poolskydd för sommaren, eller ett poolskydd för vintern du är ute efter. Ett poolskydd för sommaren används främst för att hålla borta smuts och minska värmeförlusten under natten. Ett poolskydd för vintern är främst till för att hålla borta smuts.

Köp ett kvalitetsmärke så vet ni att det är ett poolskydd som håller de egenskaper som ni är ute efter. Man ska som med allt man köper, alltid titta efter kvalitetsmärken istället för att köpa det billigaste man hittar. Ja i alla fall om man vill att sakerna ska hålla en längre tid.

Sist men inte minst, så är det viktigt att man köper ett riktigt bra poolskydd som passar din pool allra bäst. Ni hittar på vår sida, massor av riktigt bra poolskydd för runda pooler.

Poolskydd egenskaper

Egenskaper poolskydd för rund pool

Poolskydd upprullning

Det finns poolskydd som har möjlighet till upprullning, dessa är vanligast på större rektangulära pooler.

Poolskydd barnsäkert

Det finns barnsäkra poolskydd, så som exempelvist ett pooltak är ett mycket barnsäker poolskydd. Ni kan läsa mer om snygga pooltak på denna sida.

Värmebevarande poolskydd

Ett poolskydd som främst används till sommaren ska gärna ha en värmbeskyddande egenskap. Genom att hålla kvar värmen i vattnet så sparar man inte mycket på den energi som annars går åt när man värmer poolen.

Storlek

Det är viktigt att man väljer rätt storlek på det poolskydd man köper. Det är inte roligt om man köper ett för litet skydd. Så mät ordentligt innan ni beställer ett runt poolskydd.