Poolrobot bäst i test

Bästa poolroboten 2024

Poolrobot är ett tillbehör till poolen som alla poolägare faktiskt borde investera i. Med en poolrobot så slipper ni själva lägga väldigt mycket tid på att rengöra poolen från smuts och annat. Istället för att använda en pooldammsugare eller en gammal hederlig hov så kan man numera låta en effektiv poolrobot göra jobbet. Då det finns så många olika märken och modeller av poolrobotar så finns det en för varje plånbok. En poolrobot kan vara ganska dyr, men det finns faktiskt flera riktigt prisvärda modeller som gör rengöring väldigt bra. Ni kan läsa om flera riktigt effektiva och prisvärda poolrobotar på denna sida. Genom att läsa på och jämför olika poolrobotar så är vi säkra på att ni kommer att hitta en poolrobot som passar er riktigt bra. Vi har på denna sida valt ut de poolrobotar som vi tycker är de bästa i år.

Poolrobot

Poolrobot swim and fun poolraptor
5

Poolrobot swim & fun Poolraptor

Denna poolrobot tycker vi är den mest prisvärda, då man får en mycket effektiv poolrobot till ett överkomligt pris. Poolraptor klarar av att rengöra vattenytan, sidorna och hela poolgolvet vilket är ett stort plus. Många poolrobotar är begränsade till en eller ett par av dessa, men Poolraptor klarar allt riktigt bra. Du kan styra poolroboten med en smart app, vilket gör det enkelt och smidigt att styra poolroboten precis som man själv önskar. Det finns 3 effektiva rengöringsprogram att välja mellan och efter att poolen är klar och rengjord så åker poolroboten upp till ytan.  Man kan även tidsinställa poolroboten om man vill att den ska arbeta under en viss tid. Det finns två filter på ovansidan av poolroboten som man enkelt och snabbt kan rengöra.

Omdöme swim & fun Poolraptor

Poolraptor har fått mycket goda kundomdömen och det är många som anser att poolraptorn är den bästa poolroboten. Vi tycker att Poolraptor är en mycket prisvärd poolrobot som kommer underlätta hela rengöringen av poolen för den som väljer att köpa hem en.

Egenskaper

 • Rengör hela poolen
 • App funktion
 • 3 rengöringsproam
 • Lätt att rengöra filter

Poolrobot Dolphine E20
5

Poolrobot Dolphin E20

Här har vi en riktigt effektiv och prisvärd poolrobot. Det är en Poolroboten från Maytronics  som klarar av att rengör pooler med en storlek på upp till 50 m2. Poolroboten är smart och kompakt byggd, vilket även håller nere vikten. Den låga vikten gör poolroboten väldig lätthanterad, både vad gällande nedsänkning samt när man ska plocka upp den för att rengör filtren. När roboten rengör poolen så använder den sig av skrubbande av två effektiva borstar. Roboten har en körtid på cirka 2 timmar, vilket räcker gott. Maytronics Dolphin poolrobot är en mycket uppskattad och populär poolrobot som passar bra till de allra flesta. Den är utrustad med ett CleverClean system som hjälper till att hitta smuts.

Omdöme Dolphin E20

Poolroboten Dolphin E20 är ett populärt val av många poolägare. Mycket tack vare den kompakta och lätta vikten. Men många tycker även att poolen blir riktigt bra rengjord. Den är även enkel att rengöra

Egenskaper

 • LED display
 • Aktivt borstsystem
 • CleverClean
 • Upp till 50m2

Poolrobot Frisbee FX2
5

Poolrobot Frisbee FX2

En billig poolrobot som passar perfekt för de mindre poolerna upp till 25m2. Är du ute efter en både billig men samtidigt effektiv poolrobot så är detta ett bra val. Frisebee FX2 är en sladdlös poolrobot som effektivt suger upp smutsen från botten av poolen. Körtiden är cirka 60 minuter och det tar runt 6 timmar att ladda upp den efter att man är klar med rengöringen av poolen. Filtersystemet är både effektivt och enkelt att rengöra, precis som man vill ha det.

Omdöme poolrobot Frisbee FX2

Den har fått goda kundomdömen även om själva poolroboten känns lite plastig och racklig så rengör den bra botten av poolen. Vi tycker det är en billig sladdlös poolrobot som passar bra för den som inte vill lägga massor pengar på en dyrare modell.

Egenskaper

 • Sladdlös
 • Billig poolrobot
 • 25m2

Poolrobot BWT 200
5

Poolrobot BWT D 300

En av de bättre poolrobotarna på marknaden idag är denna modell från BWT. Den lämpar sig främst till för dig som helt enkelt vill ha det bästa och inte bryr sig så mycket om priset. Runt 21000 kronor kostar denna modell, men då får ni även med en transportvagn. Poolroboten är extremt effektiv och klarar av alla hinder som golv, trappor och väggar galant. Med det unika 4D-filtret som BWT D300 är utrustad med så fångas all smuts upp. Hjulen är ett par PVA hjul som med den inbyggda navigations systemet gör så poolroboten effektivt rengör poolen varje gång. Den är enkelt att rengöra och med hjälp av indikatorn på roboten så ser ni även när det är dags för att rengöra filtret.

Omdöme poolrobot BWT D 300

Poolroboten har väldigt många nöjda kunder, det ser man på de kommentarer som flödar på diverse sälj och poolforum. Det är en effektiv poolrobot som passar de som vill ha det allra bästa.

Egenskaper

 • Rengör hela poolen
 • App funktion
 • Transportvagn
 • Effektiv rengöring

Poolrobot Hayward Aquashark
5

Poolrobot Hayward Aquashark

En stabil poolrobot som klarar av poolområden upp till 70m2. Poolroboten Hayward Aquashark rengör inte bara botten på poolen utan även väggarna och vattenytan. Du får med andra ord hela poolen rengjord med denna poolrobot. Även de mindre partiklarna borstas bort och sugs effektivt upp av poolroboten, mycket även på grund av den aktiva skumborsten. Varje gång roboten ska rengöra poolen så justerar den automatiskt in den optimalaste rengöringen av poolen. En väldigt smart poolrobot helt enkelt.

Egenskaper

 • Rengör hela poolen
 • Upp till 70m2
 • Aktiv skumborste
 • Väldigt bra rengöring

Poolrobot Zodiac
5

Poolrobot Zodiac

Här har vi en mycket trevlig poolrobot. Det är Zodiac RT 2100 som faktiskt är en av de mest populäraste poolrobotarna just nu. Det kan vi faktiskt förstå då den både har ett lågt pris och gör ett riktigt bra rengöringsarbete i poolen. Roboten är en lättviktare då den endast väger 5,5 kg. Den låga vikten har fördelen av att den är enkelt att både lägga ner i poolen och även när man ska ta upp den. Även rengöringen av poolroboten blir underlättad på grund av den låga vikten. Styrsystemet är både effektivt och intelligent. Med andra ord så behöver du själv inte göra speciellt mycket om du köper denna modell. Roboten har borstar som skrubbar bort smutsen och sedan suger in det i filtret.

Egenskaper

 • Effektiva bortstar
 • Upp till 32m2
 • Mycket prisvärd
 • 5,5kg

Poolrobot-Activepool-7320
5

Poolrobot Activepool 7320

Är du ute efter en billig poolrobot så har du ett bra val här. Det är en poolrobot som är designad för pooler upp till 11x5meter. Kabelsystemet har ett så kallat antitwist och flyter även på vattenytan. Detta gör att du inte får något kabeltrassel som annars kan vara ett bekymmer med sladdar. Roboten har inte mindre än 4 aktiva sidoborstar samt primärborstar. Så det går snabbt att få bort smuts från både sidor och botten på poolen. Det är enkelt att använda sig av Poolroboten Activpool 7320. Lägg bara ner den i vattnet och starta den. Sedan kommer poolroboten att effektivt och noggrant rengöra poolen från smuts.

Egenskaper

 • Smart navigation
 • Timer
 • 4 sidoborstar
 • Billig poolrobot

Köpguide poolrobot – Allt du behöver veta

När man ska köpa en poolrobot så är det en hel del som man bör lära sig mera om. Detta så man verkligen gör ett rätt väl av poolroboten. En poolrobot är som ni vet en ganska kostsam investering, visst finns det billigare modeller från ett par tusen, men de allra bästa kostar trots allt runt 8 -10 000 kronor. En poolrobot är som en dammsugare som rengör golv, sidor och vattenytan i en pool. Vissa poolrobotar klarar dock kanske endast av att rengöra poolgolvet medan andra modeller klarar av hela poolen. Oavsett så är det som poolägare väldigt skönt att slippa skrubba varje hörn och vrå för hand. Detta är något som ni snart kan helt överlämna åt er poolrobot. Det finns massor av olika märken och tillverkare av just poolrobotar så det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa. Vi har på denna sida skrivit en hel del tips om olika saker som kan vara bra att veta inför ett köp av en poolrobot.

Att välja rätt poolrobot

Välja poolrobot

När du ska köpa en poolrobot så tycker vi det bästa man kan göra är att läsa på ordentligt om den poolroboten som ni är intresserade av att köpa. Ni behöver fundera på om det ska vara en sladdlös eller en poolrobot med en strömkabel. Både modellerna har självklart sina egna för och nackdelar. Det finns fler saker som ni bör tänka på, som ni får lite tips på lite längre ner på sidan. En poolrobots främsta uppgifter är ju som sagt att den ska underlätta rengöringen av poolen. Genom att låta en poolrobot skrubba, putsa och samla in all smuts så får ni som ägare mer tid över till annat. Att rengöra en pool helt för hand, kan ta många timmar som man nu kan lägga på sin fritid istället.

Bra att veta när du funderar på att köpa en poolrobot

Tre saker du bör tänka på lite extra mycket på

 • Sladd eller sladdlös
 • Rengöring
 • Pris

Ska man köpa en sladdlös poolrobot eller ska man helt enkelt köpa en med sladd. Fördelen med en sladdlös poolrobot är ju självklart att ni slipper bekymmer med att sladden är i vägen eller att ni inte har ett vägguttag i närheten. Skarvsladdar över hela trädgården är ju heller inget som man gärna vill ha. Dock så är en sladdlös poolrobot begränsad av batteritiden. Den kanske bara kan rengöra en viss stund innan den behöver sitta på laddning igen. En poolrobot med sladd riskerar inte att få slut på energi utan kan enkelt rengöra hela poolen. Nackdelen är den långa sladden som kan behövas om man har en väldigt stor pool.

Rengöringsområdet är en viktig punkt att verkligen vara säker på. Detta då det finns poolrobotar som kanske endast kan rengöra botten på poolen. Det finns även de modeller som effektivt klarar av att rengöra inte bara botten och sidorna på poolen utan även vattenytan. Vi tycker lite som så att om man ändå ska köpa sig en poolrobot så köper man ju en som klarar av hela poolen. Annars så får man ju ändå stå där och rengöra för hand.

Priset på poolroboten kan vara relativt högt, men bra att veta är att det finns flera modeller som vi anser är verkligen prisvärda. Så det skadar aldrig att jämför prestanda och egenskaper mellan olika märken för att sedan se vad de kostar.

Slappna av och låt poolroboten sköta rengöringen av poolen

Ja så är det faktiskt, har man en poolrobot så får man mer tid över till sig själv så varför inte lägga sig och läsa en bok under tiden som poolroboten rengör poolen. För inte så länge sedan så sprang alla omkring med en hov och fick skrubba för hand. Nu kan du slippa göra arbetet själv och istället bara trycka på START. En poolrobot kan hålla på i flera timmar med att städa och rengöra bassängen, den tid som du nu kan få till annat. Hur bra är väl inte detta?


Så använder du en poolrobot

En poolrobot använder sig antingen av drivande hjul eller av en vattenstråle. Du styr poolroboten med en kontrollenhet eller med en app, detta beroende på vilken modell ni väljer att köpa. I poolroboten sitter det även ett filter som det är viktigt att med jämna mellanrum rengöra. Man rengör filtret i regel genom att spola det rent med vatten.

Poolroboten rengör poolen genom att åka runt i poolen och skrubbar golv och väggar med en borste. Många modeller har flera borstar så de enkelt kan komma åt alla punkter i poolen. De samlar sedan skräpet inne i en filterpåse som man enkelt kan tömma och rengöra när roboten är klar med rengöringen av poolen.

Ofta så lägger man bara i poolroben i vattnet och sedan startar man den och låter den köra ett färdigprogramerat rengöringsprogram. Vill man så kan man även styra poolroboten själv antingen genom handkontrollen eller genom en mobil app. Oavsett så är det väldigt enkelt att använda sig av en poolrobot.

Glöm inte att rengöra poolroboten efter användning och se till att ladda den till nästa gång om det är en sladdlös poolrobot.

Exempel på användning

 • Börja med att ansluta poolroboten
 • Välj rengöringsprogram
 • Placera poolroboten försiktigt i vattnet, gärna i mitten på poolen.
 • Sänk ner poolroboten och start den sedan
 • Plocka upp den när den är klar
 • Rengör poolroboten

Håll efter poolen med hjälp av en poolrobot

Tyvärr är det inte så enkelt att rengöra en pool endast genom att hälla i en eller ett par klortabletter. Nej det händer tyvärr en hel mer saker både under och över ytan som smutsar ner vattnet. Du behöver förutom att du låter poolroboten ta bort all smuts även se till så att vattnet håller sig fräscht. Även om vattnet ser fint ut så kan det ha för höga eller låga halter av viktiga ämnen. Detta ser du enklast till genom att göra ett vattentest. Du kan läsa mer om bästa vattentestare för pool

Förutom att du rengjort poolen med en poolrobot så behöver även poolen ha ett bra pumpsystem och ett fungerande filtersystem.

Så för att hålla efter en pool på ett bra sätt så ska man först och främst rengöra den ofta och noggrant. Detta kan göras med hjälp av en pooldammsugare eller en poolrobot. Man ska även se till så vattnet har rätt Ph-värde och klorhalt. Sedan ska man se till så cirkulationen är tillräckligt bra för den storlek ni har på poolen. Ett effektivt filtersystem är även det ytterst viktigt för att hålla poolen ren från smuts.

Poolrobot bra att veta

Rengöringsområden

Har du en stor pool så rekommenderar vi att man köper en poolrobot som dels klarar av att rengöra hela poolen. Med det menar vi inte bara botten och väggarna på poolen utan även vattenytan. Ofta så ligger det väldigt mycket smuts på ytan av poolen som man annars missar. En poolrobot kan ha flera borstar som även kan vara väldigt effektiva på botten och väggarna.

Filter

Det är viktigt att poolroboten har ett bra rengöringsfilter. Det ska vara ett rengöringsfilter som både fångar upp smuts och damm på ett effektivt sätt även vara enkelt att rengöra. Ett filter i en poolrobot är något som man ofta behöver rengöra.  Så att det är lättåtkomligt är nästa ett måste enligt oss. Har du en stor pool så går det även åt ett större och bättre rengöringsfilter mot om du har en lite mindre pool.

Kabel eller sladdlös

Många har funderingar på om man ska köpa en poolrobot med eller utan sladd. Detta är lite av en smaksak, då både modellerna har sina för och nackdelar. En poolrobot utan sladd, behöver laddas relativt ofta. Det kan då ta sin tid att rengöra en pool av modellen större. En poolrobot med sladd däremot kan ju istället kräva att ha tillräckligt lång sladd för att nå runt i hela poolen.

Egenskaper och tillbehör

Det finns gott om egenskaper och speciella tillbehör till en poolrobot. Det finns flera modeller som har automatiserade rengöringsprogram. Det kan vara även vara flera olika tvättprogram, där ett endast tvättar väggar och ett annat tar hela poolen. Det finns poolrobotar som har en fjärrkontroll som man kan styra roboten med. Det finns även de modeller av poolrobotar som till och med har en mobilapp där du enkelt och smidigt kan styra hela roboten med.

Vikt

Tänk på att en större pool i regel kräver en större poolrobot. Är det en stor poolrobot så kommer den även att väga desto mer. Hur mycket vikten är i själva poolen spelar ingen som helst roll. Men det kan bli tungt för dig som ska lyfta i och upp poolroboten ur vattnet. Så det kan vara bra att titta lite på vikten innan man köper den.

Kabel

Det är viktigt att den kabel som driver poolroboten gärna får vara en vridkabel. Detta spelar ju ingen roll för en sladdlös poolrobot, men för de som har en sladd så vill man slippa trassel och bekymmer när poolroboten rengör poolen.

Timer

Det kan vara skönt att ha en poolrobot med en inbyggd timer. Detta kan vara bra om ni vill slippa springa ut och starta den. Utan man kan planera lite bättre om man väljer att sätta poolroboten med en timer.

Trappor & Väggar

Nästan alla pooler har trappor, att poolroboten klarar av att klättra uppför både väggar och trappor är något som vi tycker är viktigt. Annars riskerar ni själva behöva rengöra just den delen för hand. Anledningen till att man köper en poolrobot är ju att man vill slippa rengöra själv. Så leta efter en poolrobot som både klarar av väggar och trappor.

Hållbarhet och garanti

Titta gärna på omdömen och liknande innan ni köper en speciell modell. Detta då man vill att poolroboten ska hålla så länge som möjligt. Då det är ett ganska dyrt hjälpmedel så kan det även vara bra att läsa på om garantier utifall man har oturen att man köper ett dåligt exemplar.

Hur vi valde ut poolrobotarna till vår artikel

Vi har valt ut dessa poolrobotar efter en noggrann efterforskning på de poolrobotar som säljs i Sverige i år. Vi har tittat på många olika faktorer och egenskaper, men främst har vi valt ut de vi tycker är de bästa poolrobotarna i år genom dessa tre punkter

Användarvänlighet
Prestanda & Kvalitet

Prestanda & Kvalitet

Prestandan är ju den punkt som vi tycker är den allra viktigtaste egenskapen en poolrobot ska ha. Den ska vara både effektiv och smidigt att arbeta med. Kvaliteten ska vara hög för ingen vill köpa en dyr poolrobot för att sedan behöver skicka in den på reperation eller något liknande. En poolrobot är kostsam så att kvaliteten är god är viktig för oss.

Mätresultat
Användarvänlighet

Användarvänlighet

Det ska både vara enkelt och smidigt att använda sig av en poolrobot. En mobil app är ett plus tycker vi då man gärna vill kunna fjärrstyra poolroboten när det passar bäst. Den ska även vara enkel att rengöra och då främst ska det vara smidigt att plocka ut de filter som roboten har.

Pris
Pris

Pris

Priset är även det en viktig punkt nu när det finns så många olika tillverkare och modeller av poolrobotar. Den dyraste poolroboten behöver ju inte vara den bästa bara för att priset är högt. En poolrobot med bra egenskaper till ett schysst pris är vad vi letar efter.

Frågor och svar

Vilken poolrobot ska man välja?

Vi tycker man ska välja en av de poolrobotar som vi har valt ut på vår sida. Det är viktigt att man väljer rätt poolrobot då dessa är ganska kostsamma. Läs mer på vår sida

Behöver man en poolrobot?

Nej man behöver inte ha en poolrobot bara för man har en pool. Men det är att föredra då det både spar in tid och det blir även faktiskt väldigt rent i poolen.

Vad kostar en poolrobot?

En poolrobot kostar i regel runt 10 000 kronor om man vill ha en riktigt bra. Men självklart finns det modeller från 2000 kronor upp till 20 000 kronor. Allt handlar om vilken modell och egenskaper ni är ute efter.

Varför ska man köpa en poolrobot?

Främsta anledning till att man köper en poolrobot är att man vill få mer tid över till annat. En poolrobot kan rengöra poolen utan att du själv behöver göra något mer än att starta och stänga av den.