Ovanmarkspool bäst i test

Bästa pool ovan mark

En pool ovan mark är ett väldigt billigt alternativ när man funderar på att skaffa sig en pool. Man sparar väldigt mycket pengar på att köpa en pool ovan mark istället för att gräva ner och gjuta en vanlig pool i trädgården. En ovanmarkspool kan du faktiskt ofta faktiskt även gräva ner själv om man vill, eller delvis på ett trädäck. Det gör att man har väldigt stora möjligheter med en pool som är ovan mark. Vilken man ska välja beror främst på vilken storlek ni är ute efter samt vilken budget ni har. Ni kommer på denna sida kunna läsa om ovanmarkspool som är bäst i test hos oss. Allt för att det ska bli enklare för dig att hitta den ovan mark pool som passar bäst för dig.

Ovanmarkspool bäst i test

Ovanmarkspool rund Ø488 x122

Ovanmarkspool rektangulär 540x250cm

Ovanmarkspool med värmepump

Rund ovanmarkspool med sandfilterpump

Rund ovanmarkspool Ø350 till Ø460cm

Ovanmarkpool med solskydd för barn

Ovan mark pool rund Ø488 x122 med sandfilterpump

Ovanmarkspool rund Ø488 x122

En snygg och framför allt en mycket prisvärd ovanmark pool som faktiskt inte kostar mycket mer än 10 000 krono. Designen är mycket snygg med den själva sten utseendet som poolen har. Utseendet gör att den passar in på de flesta trädgårdar och större altaner. Diametern på själva poolen ligger på Ø488 cm vilket gör den till en ganska stor ovan mark pool. Djupet är alldeles lagom för de allra flesta stora och små som vill njuta en stund i poolen. Djupet är 122 centimeter så det är en lagom djup ovan mark pool. Själva poolen rymmer nästan 20 000 liter vatten, så ni förstår nog att hela familjen får plats i vattnet. Stålramen är pulverlackarad och har gott om stabila ben som håller upp hela poolen på ett mycket bra sätt. Det ingår en sandfilterpump som gör att ni slipper oroa er för smuts eller alger i vattnet. Sandfilterpumpen rengör bra och cirkulerar vattnet så att inga alger tar fäste.  En mycket trevlig ovan mark pool som kommer ge gott om glädje och i sommar.

Cirka pris 10 000 kronor

Egenskaper

 • Storlek Ø488
 • Djup 122 cm
 • Poolstege
 • Sandfilterpump
 • Stabil stålram

Ovan mark pool rektangulär 540x250cm sandfilterpump

Ovanmarkspool rektangulär 540x250cm

En stor ovanmark pool som har mått på 540x250m. En mycket inbjudande pool som har ett snyggt utseende som gör att den passar både på en altan eller mitt på trädgården. Denna rektangulära ovan mark pool är tillverkad med en mycket hållbar och stabil stålram som gör att hela poolen känns och är stabil. Det ingår en sandfilterpump som håller både smuts och alger borta, vilket är ett stort plus. Utan en ordentlig pump så uppstår det snabbt alger som man inte vill ha i vattnet. Denna ovanmark poolen är tillverkad för upp till hela 9 personer, vilket gör att det är en riktigt stor ovanmarkpool. Då det ingår både en stege och sandfilterpump, samt att den är en så stor pool så anser vi att denna är riktigt prisvärd till det låga pris på cirka 10500 kronor.

Cirka pris 10500 kronor

Egenskaper

 • Storlek 540x250cm
 • Djup 100 cm
 • Poolstege
 • Sandfilterpump
 • Stabil stålram

Ovan mark pool

Ovanmarkspool

En lite lyxigare modell av en ovanmarkpool är denna modell från Swim & Fun som erbjuder en större pool på Ø460 cm. Djupet är hela 120centimeter, vilket gör att den även passar de lite större badgästerna. Det är en pool ovan mark som har en mycket hög kvalitet. Vattenmängden är lite under 17000 liter som den effektiva värmepumpen värmer upp. Allt som man behöver följer med när man köper denna pool. Det följer med bland annat ett skimmerset och poolslangar. Detta är en mycket uppskattad pool ovan mark som fått goda kundomdömen på de sidor vi har läst om denna. Poolen är tillverkad för att klara av vårt Svenska klimat på allra bästa sätt, så stålet är galvaniserat och lackarad för detta ändamål.

Cirka pris 18000 kronor

Egenskaper

 • Storlek 460x120cm
 • Djup 120 cm
 • Filtersystem
 • Stabil stålram

Ovan mark pool rund Ø450 x122 med sandfilterpump

Rund ovanmarkspool med sandfilterpump

En av de billigaste modellerna av en ovan mark pool är denna mycket prisvärda pool. Den kostar runt 7000 kronor och då får man inte bara en stor pool utan även en poolstege och en sandfilterpump. Vattenmängden som poolen rymmer är lite över 15000 liter. Stommen är tillverkad av ett hållbart stål som även blivit lackarad för bästa hållbarhet. Stommen känns stabil och poolen har även en effektiv sandfilterpump. Pumpen håller vattnet rent från smuts och alger, så att man alltid kan bada i en ren pool. Denna ovan mark pool finns i flera olika storlekar och har även gott om tillbehör som man kan köpa till extra. En mycket populär ovan mark pool till ett mycket lågt pris.

Cirka pris 7000 kronor

Egenskaper

 • Storlek Ø450
 • Djup 122 cm
 • Poolstege
 • Sandfilterpump
 • Stabil stålram

Ovan mark pool Ø350 till Ø460cm

Rund ovanmarkspool Ø350 till Ø460cm

Här har vi en snygg ovan mark pool som har ett snyggt stenmönster. Denna modell finns i två storlekar, där man kan välja på Ø350 eller Ø460cm. Oavsett vilken man väljer så får man en mycket prisvärd ovanmarkpool som kommer göra sommaren så mycket roligare och skönare. Djupet är 120 centimeter så poolen fungerar för de allra flesta badgästerna man kan tänkas ha. Den mindre modellen på Ø350cm rymmer cirka 10 000 liter vatten och den större modellen på Ø450cm rymmer hela 17500liter vatten. Du får med gott om utrustning så som en stege och sandfilter. Ja självklar medföljer även slangar och andra tillbehör. Det är en stabil konstruktion som är tillverad av en galvaniserad stålvägg som på insidan har en snygg blå liner, utsidan pryds av ett snyggt stenmönster.

Egenskaper

 • Storlek Ø360 eller Ø460
 • Djup 120 cm
 • Poolstege
 • Sandfilter
 • Stabil stålram

Ovanmarkpool med solskydd och pump

Ovanmarkpool med solskydd för barn

En liten ovanmarkpool som främst är till för de mindre barnen. Djupet är 70 centimeter och har ett solsegel som skyddar barnen när de badar. När barnen vill bada, så vill de ofta bada länge. Med ett solskydd så slipper ni oroa er för att de ska bränna sig när de badar. Storleken på poolen är Ø244×76 centimeter, vilket gör att den passar bäst för barnen. Den har ett snyggt utseende och är robust byggd med en stålram samt stabila ben. Vattenvolymen är cirka 2780 liter och den kommer med en filterpump.

Cirka pris 3800 kr

Egenskaper

 • Ovanmarkpool för barn
 • Storlek Ø244
 • Djup 70cm
 • Stabil stålram

Köpguide ovanmarkpool

När du ska köpa en ovanmarkpool så är det flera saker som man ska ta reda på innan man köper första bästa pool. Detta för att vara säker på att man verkligen köper den pool som passar allra bäst för just köparen. Det finns många olika ovanmarkpooler att välja mellan så det kan vara väldigt svårt att veta vilken man faktiskt ska välja.

Välja ovanmarkpool – Så väljer du ovanmarkpool

Välja budget tv

När du ska välja en ovanmarkpool så ska du först och främst funder på hur stor pool du verkligen behöver och vill ha. Sedan behöver du fundera på vilka egenskaper poolen ska ha, med det tänker vi främst på om den ska vara uppvärmd eller om den ska ha riktigt bra cirkulationssystem.

 • Storlek
 • Egenskaper
 • Budget

Storleken på ovanmarkpoolen är en av de viktigaste delarna man behöver vara säker på innan man bestämmer sig för att köpa en pool. Här behöver ni ta hänsyn till den placering ni ska ställa ovanmarkpoolen. Är det på en redan byggd altan, så kanske det inte finns plats för en jätte stor pool. Tänk på att en ovanmarkpool behöver ha utrymme runt omkring, samt alla tillbehör så som slangar och pumpar behöver sin plats.

Ni behöver även tänka ut på hur många som behöver kunna bada samtidigt i poolen. Är ni en hel familj så lär ni behöva en pool för åtminstone alla familjemedlemmar, men ofta vill man ha lite större då det även kan komma badgäster på besök.

Vilka egenskaper ska poolen ha är även det en fråga man behöver ta reda på. Ska den värmas upp av solen eller vill man ha en värmepump. Det kan även vara så att man kanske vill ha ett pooltak eller något skydd över poolen.

Glöm inte att sätta en budget. Det finns väldigt billiga ovanmarkspooler och det finns även de som är lite dyrare, men som i regel då har lite bättre kvalitet. Ska man köpa en ovanmarkpool som ska hålla i många år så är det kvalitet som är det viktgaste. Så sätt en budget och köp en ovanmarkpool som håller sig inom budgeten.


Egenskaper ovanmarkpool

Egenskaper budget tv

Storlek

Det finns väldigt många olika storlekar att välja mellan när man ska köpa en ovanmarkpool. Det finns även olika modeller på dessa, de kan vara runda, ovala eller rektangulära. Ja det finns faktiskt alla möjliga utförande på en ovanmarpool. En normalstorlek är cirka Ø460 om det gäller en rund pool.

Material

Ofta är en ovanmarkpool byggd med en stålram och har sedan en tålig duk som håller vattnet på plats. Här är det viktigt att man köper en pool som har ett hållbart material som både tål väder, vind och lek på ett bra sätt.

Pump

Det är viktigt att man har en bra pump som håller cirkulationen igång i vattnet. Det finns gott om olika poolpumpar som ni kan läsa mer om här

Värme

Man kan värme en pool på olika sätt. Det kan vara solpaneler, vattenrör och poolvärmepump. Det vanligaste är att man installerar en poolvärmepump. Ni kan läsa mer om poolvärmepump här.

Skydd

Ett poolskydd hjälper till att hålla smuts borta från vattnet. Vissa poolskydd håller även värmen kvar i vattnet, ni kan läsa mer om poolskydd här.

Hur vi valde ut ovanmarkpool

Vi valde ut flera olika modeller av ovanmarkpooler genom att titta lite extra på olika egenskaper som en pool kan ha. Det vi tittade främst på var följande

Kvalitet

Kvalitet

Vi letade efter välkända kvalitetsmärken och valde sedan ut de som vi tycker verkar hålla den bästa kvaliteten.

Effekt
Tillbehör

Tillbehör

Det ska gärna följa med bra med tillbehör så som pumpar, slangar, stegar och allt annat man kan tänkas behöva ha redan från start.

Pris
Pris

Pris

Vi valde främst ut ovanmarkpooler som håller ett bra pris. Det ska vara produkter som vi själva tycker håller rätt pris.

Frågor och svar