Bästa poolpumpen 2024

Poolpump

Vi har tittat lite extra på de poolpumpar som vi anser är de bästa på marknaden idag. En poolpump är en liten bit av hjärtat i en pool, och just på denna punkt bör man inte snärja sig själv. När man köper en pool eller bygger sin egen tar man i allmänhet den första bästa poolpumpen, eller den som följer med vid köpet. Dessa pumpar är sällan särskilt hållbara eller effektiva, och det är ganska typiskt att man köper en ny poolpump redan efter ett år.

Så innan du väljer första bästa poolpump så kan det vara smart att läsa våra recensioner samt vår köpguide så kanske ni hittar en poolpump som passar er allra bäst.

Bästa poolpumpen
Bästa poolpumpen

Poolpump 85m3

Poolpump 70m3

Poolpump 120m3

Poolpump 40000 liter

Poolpump Aqua Master 17,1 upp till 85m3

Swim and fun’s Poolpumpen Aqua master är en riktigt bra fristående sugpump som fungerar både i stora utomhuspooler och inomhuspooler. Den här modellen har en snabb startmekanism som gör att du snabbt och enkelt kan starta filtret, samt en problemfri rengöring med hjälp av en poolrobot. Höljet till den här pumpen är tillverkat av plast, vilket också är motståndskraftigt mot igensättning i vattnet. Som ett resultat av detta har poolpumparna betydligt längre livslängd. Motorn i den här pumpen kan suga upp till 3 meter vatten, vilket gör den till en extremt effektiv poolpump. Enkel installation och ytterst bekväm att använda.

Egenskaper

 • Poolvolym 85m3
 • Självsugande 3meter
 • Kvalitet

Poolpump Aqua Master 14,1 upp till 70m3

Swim and fun’s Poolpumpen Aqua master är en riktigt bra fristående sugpump som fungerar både i stora utomhuspooler och inomhuspooler. Den här modellen har en snabb startmekanism som

Detta är en riktigt bra fristående pump som fungerar i både utomhus- och inomhuspooler med storlekar upp till 70m3. Den här modellen har en snabbstartmekanism som gör att du snabbt och enkelt kan slå på filtret, samt en felfri rengöring med hjälp av en poolrobot.

Den här pumpens höljet är tillverkat av plast, vilket också ger motståndskraft mot vattnet. Poolpumparna har betydligt längre livslängd som en följd av detta. Den här poolpumpen kan suga upp till 3 m vatten, vilket gör den till en mycket effektiv poolpump. Enkel att installera och extremt lättanvända.

Egenskaper

 • Poolvolym 70m3
 • Självsugande 3meter
 • Kvalitet

Poolpump Swim and fun Winner 100

En riktigt prisvärd poolpump som klarar av upp till hela 120m3. Den självsugande pumpen har ett extra stort förfilter vilket är väldigt gynnsamt. Den har en med andra ord en riktigt bra filtrerings kapacitet, något som är väldigt viktigt för en poolpump ska fungera väl. Man behöver inte oroa sig för någon elkontakt med vattnet då denna poolpump inte har några motordelar som är i kontakt med vattnet.

Egenskaper

 • Poolvolym 120m3
 • 1 hk
 • Tyst poolpump

Cirkulationspump Swim and Fun

En bra cirkulationspump för mindre pooler och badtunnor. En stor fördel med denna poolpump är att man kan även ställa in en timer. Den klarar av både badvatten med klor och med saltdesinficering. poolpumpen klarar även av vattentemperaturer upp till 35 grader. Med hjälp av timern behöver ni inte oroa er över om ni glömt att sätta på eller stänga av pumpen. Enkelt att ställa in önskade timmar som pumpen ska gå eller vara avstängd.

Timern, liksom alla andra Timer-modeller, har batteribackup, vilket garanterar att dina inställningar bevaras om strömmen bryts. Om en olycka inträffar startar pumpen om nästa dag när elen har återställts.

Egenskaper

 • Poolvolym 40000 liter
 • 550w
 • Timer

Köpguide Poolpump

Innan du köper en poolpump finns det några saker att tänka på. Det finns flera saker som är viktiga att tänka på innan du köper den första bästa poolpumpen. Här kommer några punkter för att tänka på.

Kapacitet

Poolen måste ha tillräcklig kapacitet. Poolpumpen ska pumpa och cirkulera vattnet i poolen mellan 4 och 6 gånger per dag. Det är bättre att investera i en större modell än en mindre och billigare. Storleken på din poolpump beror både på poolens volym och dess djup. Specifikationer för poolpumpar inkluderar m3/h

När du ska installera poolpumpen

Tänk på hur mycket viktigare placeringen av poolpumpen är än du tror. Detta säkerställer att poolpumpen inte blir överbelastad, vilket gör att den kan arbeta på ett lugnt och säkert sätt. Försök att placera pumpen så nära poolen som möjligt och gärna inom 7-8 meters avstånd.

Tänk även på att poolpumpen bör vara i höjd med både bräddavloppet och inloppsmunstycket. Detta då det blir mycket enklare för poolpumpen att pumpa. Placerar du poolpumpen för lågt så att säga så blir det mer arbete för pumpen att pumpa vattnet.

Köp kvalitet

Pooler är mycket roliga, men de kan också vara mycket dyra. Efter bara en säsong har många poolpumpar gått sönder. Tänk på kvaliteten före priset. Om din poolpump går sönder och du inte har några reservdelar eller andra pumpar att få tag på snabbt kan hela badsäsongen vara över innan den ens har börjat. Poolpumpen kan enkelt bytas ut eftersom de alla har samma dimensioner. En poolpump som går sönder är oftast körd för en stund och behöver en total ombyggnation. Räkna med cirka 2000-2500SEK

Tänk även på ljudnivån

En poolpump kan vara mycket, så placera den så att den inte stör dig. Det finns poolpumpar som är tystare än andra versioner, och en sådan poolpump rekommenderas starkt. Man vill inte förstöra den härliga sommarnatten i poolen genom att använda en störande poolpump. Om det är möjligt, leta efter en tystare variant.

Pris – Betala inte för mycket

Då det finns så mängder av olika poolpumpmärken, ska priserna jämföras. Man bör inte betala mer än nödvändigt, men tänk dock på att inte köpa en poolpump endast på grund av den är billig. Det finns massor av billiga poolpumpar som knappt håller en säsong. Det är i regel bättre att köpa en dyrare modell, men se till att jämför ordentligt innan.

Bestäm vilken storlek du behöver på poolpumpen

Att välja rätt storlek på poolpumpen – Den GPM- eller GPH-klassificering som tilldelas poolen – vilket är avgörande för att hålla poolen ren och användbar – bestäms av pumpens kapacitet. Om din pump inte klarar av att upprätthålla en stor pool kommer algtillväxt eller skum att dyka upp på vattnet. Om du däremot driver pumpen för hårt för poolens storlek kommer du bara att slösa energi.

Bestämma vilken storlek eller flödespump du behöver är det första steget för att hitta den bästa poolpumpen för dina behov, som beslutar den stora och trygga eftersom de bestämmer vad som krävs tillsammans.

Din pool kan ange kapacitet på etiketten eller användarmanualen, och du kan använda den siffran för att beräkna flödeshastigheten. Eller så kan du multiplicera poolens djup med dess diameter eller längd/breddmått för att hitta vattenvolymen på egen hand.

Hästkrafter

Beroende på storleken på din pool och dina krav på flödeshastighet, kan hästkrafterna och spänningen för den bästa pumpen för dina behov variera. Generellt sett levererar pumpar med lägre hästkrafter lägre flödeshastigheter än alternativ med högre HP.

Man kan säga, att några poolpumpar med lägre HP ger imponerande prestationsnivåer utan användning av mycket energi. Du kan samtidigt leta efter Energy Star-certifierade pumpar för att garantera att du inte spenderar pengar på ström under hela badsäsongen. De flesta pumpar med variationell hastighet är certifierade och kan i normalfallet minska energikostnaderna med nästan 80 % jämfört med en äldre pump som har en hastighet.

Bryt igenom bland dina möjliga val genom att räkna ut den totala vattenvolymen i poolen och matcha det mot pumpens energisparande egenskaper eller häftiga prestanda, som bestämmer vilken pumpserie som är den bästa för er.

Pumpar undviks också ofta på grund av de högre hästkrafterna. Å andra sidan får du inte välja en pump bara för att den har större hästkrafter. En pump som har för stor effekt på din pool skulle bara slösa energi och kosta pengar, så att välja en pump som passar din pool är det bästa alternativet.

En annan viktig faktor när du köper en poolpumppump är den typ av ström och anslutningar den använder. Några pumpar behöver 110V tillgången, andra 220V. Du måste skaffa en poolpump som kan drivas med samma Kraft som just nu. Om din nuvarande poolpumpen använder 110 volt ström, skulle det vara olika att köra 220 volt ström ute istället.

Du måste också veta hur den ansluter till strömmen. Enkelheten med pluggarna till pumpar gör installationen till en enkel och snabb process som kan utföras av alla husägare. Andra modeller måste kopplas till ditt hems huvudström istället. Detta är ett mycket svårt förfarande, vilket kan kräva en elektriker. Att hyra in en elektriker har mer kostnader, men något som vi anser att man alltid bör göra.

Hållbarhet & Garanti

Att byta ut poolpumpen kan bli ganska dyrt. Det är det sista du vill upprepa snart. Du kan minska sannolikheten för att behöva köpa en ny inom en snar framtid genom att välja en välrenommerad pump med lång livslängd.

Om din pump går sönder eller får andra problem vill du ha en garanti så du slipper betala för en reperation. Vissa poolpumpar har endast garantier på ett par månader men vanligast är att en garanti ligger på cirka 2-3 år. Vissa pumpmärken och modeller har en beprövad historik i att arbeta fel fritt i många år. Andra har konsekvent visat sig ha en dålig byggkvalitet som inte håller.

Frågor och svar

Vilken poolpump ska jag välja ?

En ny pool kräver absolut den senaste tekniken för att minska kostnaderna med tiden om du har en ny pool.

Om du redan har ett filter på ditt nuvarande system, se till att det är kompatibelt med pooluppgraderingar. Om du inte har något filter behöver du inte vara orolig. Om du däremot vill göra ditt system renare är det lämpligt att lägga till ett.

Vad kostar en poolpump?

En poolpump kostar i regel allt mellan 2000 kronor och uppåt. Allt beror på vilken modell och kvalitet ni väljer att köpa. En poolpump är dock inget som man ska snåla in på, utan det är i regel bättre att köpa en som kostar lite mer och som har bättre kraft och effektivitet.