Bästa infraröda bastun

Infraröd bastu Bäst i Test

En infrarödbastu är en lågtemperatur bastu som faktiskt fungerar för de allra flesta. Temperaturen är i regel lite mindre än i en vanlig traditionell bastu där man ofta har runt 80 grader. I en infrabastu ligger istället temperaturen vanligtvist mellan 40–65 grader. Den infrarödabastun värmer faktiskt upp mer på djupet av vävnaderna. Detta medför flera goda hälsofördelar som ni kan läsa mer om nedan. Vi har valt ut flera riktigt bra infrabastun som vi tycker både är snygga och presterar bra på marknaden. För att göra ett bra köp, så kan ni på denna sida hitta den infraröda bastun som vi tycker är bäst i år. Denna sida innehåller annonslänkar från bland annat hemfint. 

Bästa infraröda bastun

 Infraröd bastu för 2 personer

Infraröd bastu för 3 personer

Bastu infraröd för 3 personer

Bastu infraröd för 4 personer

Infraröd bastu med dusch

Bastu infraröd för 3-4 personer

Infraröd bastu för 2 personer

Infraröd bastu för 2 personer

Här är en mycket prisvärd infrabastu som rymmer två personer. Den är inte jätte stor så den tar inte upp någon större plats, vilket gör det enkelt att hitta en lämplig placering för bastun. Det är en infraröd bastu som är tillverkad i ett snyggt trä material och har en framsida av härdat glas. Även dörren är tillverkad i ett härdat snyggt glas. En infraröd bastu kan ge många fördelar på både kropp och hälsa. Den infraröda strålningen används ofta inom sjukvården för att aktivera antiinflammatoriska processer. En mycket trevlig infraröd bastu som kommer ge både dig och din partner en avkopplande stund.

Egenskaper

 • Längd 120 cm
 • Bredd 100 cm
 • Höjd 190 cm
 • Temp 18-60c
 • Upp till 2 personer

Infraröd bastu för 3 personer

Infraröd bastu för 3 personer

Här har vi en härlig infrabastu som lämpar sig åt upp till tre personer. Den har gått om finesser och utrymme. Med kontrollpanelen så kan ni inte bara styra värmen i bastun utan även kontrollera belysningen och luft joniseringen. Det finns även en radio/Mp3 spelare vilket gör bastubadandet ännu behagligare och mer avslappnande. En infraröd bastu hjälper till mot både stress och kan även vara ett hjälpmedel vid viktminskning. Detta då man förbränner ganska mycket kcal under ett bastubad.

Egenskaper

 • Upp till 3 personer
 • Billig infraröd bastu

Bastu infraröd för 3 personer

Bastu infraröd för 3 personer

En snygg infraröd bastu som har en lite enklare design vilket gör att den passar in i stort sett överallt. Trots sitt stora invändiga utrymme som gör det möjligt för tre personer att samtidigt basta, så är den inte jätte stor utvändigt. Den tar med andra ord inte upp en alltför stor yta. Framsidan har ett härdat glas och väggar är tillverkad i ett snyggt träslag. Det finns ett ryggstöd som gör att man sitter mycket bekvämt. Förutom den infraröda värmaren så finns det även belysning, luftjonisering och musik att njuta av genom mp3 eller radio.

Egenskaper

 • Längd 150 cm
 • Bredd 110 cm
 • Höjd 190 cm
 • Temp 18-60c
 • Upp till 3 personer

Bastu infraröd för 4 personer

Bastu infraröd för 4 personer

En väldigt stilren infraröd bastu för upp till hela 4 personer. Perfekt med andra ord för den vanliga familjen som tycker om att bada bastu. Det är en prisvärd infrarödbastu som kommer att ge er många härliga och avslappnande timmar i värmen. Denna bastu har bland annat luftjonisering, belysning och radio/Mp3. På väggarna finns ett härligt ryggstöd som gör att man sitter väldigt skönt. Den är byggd i trä och har en snygg framsida i härdat glas.

Egenskaper

 • Längd 175 cm
 • Bredd 155 cm
 • Höjd 200 cm
 • Temp 18-60c
 • Upp till 4 personer

Infraröd bastu med dusch

Infraröd bastu med dusch

En härlig infrarödbastu som är kombinerad med en duschkabin. Perfekt för den som har ett större badrum och vill ha både en dusch och en bastu. Den har en inbyggd touch kontroll panel som man kan styra radio, värme, timer och belysning på. Det är för övrigt en mycket snygg infraröd bastu med duschkabin som kommer att ge er många hälsofördelar i livet. Priset är inte speciellt högt, vilket gör den väldigt prisvärd.

Egenskaper

 • Temp 18-60c
 • Mått 2000x1000x2100mm

Bastu infraröd för 3-4 personer

Bastu infraröd för 3-4 personer

För dig som vill ha en riktigt snygg infraröd bastu med plats för 3 till 4 personer är detta kanske ett bra val. Framsidan kommer i ett snyggare härdat glas och träslaget är ett hemlock trä. Det finns gott om fördelar om att använda sig av en infraröd bastu så som att det är enklare att andas i en infraröd bastu gentemot en traditionell bastu. Hälsofördelarna är många så som mindre stress och bättre immunförsvar.

Egenskaper

 • Längd baksida 150 cm
 • Bredd framsida 65×120 cm
 • Höjd 200 cm
 • Temp 18-60c
 • Upp till 3-4 personer

Köpguide infrarödbastu

Tänk på detta innan du köper en infraröd bastu

Innan man bestämmer sig för att köpa en infraröd bastu så är det några saker som vi tycker man ska titta på innan. Detta självklart så att själva köpet ska bli så pass bra som möjligt. Många köper en infrabastu utan att exempelvis titta på priset eller själva storleken på bastun. Det finns faktiskt både billigare och dyrare modeller att välja mellan. Du kanske inte behöver ha det dyra märket utan kan köpa det märke som är lite billigare, men har trots priser samma prestanda.

Så när du ska köpa en infrarödbastu så titta på följande punkter

Köpguide infrarödbastu

Pris

En infraröd bastu kostar allt mellan 15000 kronor och uppåt. Priset beror främst på storleken på bastun och vilka extra funktioner som man vill ha till. Välj en infraröd bastu som ligger i den prisklass som ni främst är ute efter.

Märke

När man köper lite dyrare produkter så är det ofta bäst att välja ett välkänt kvalitetsmärke. Genom att handla kvalitetsprodukter så minskar risken för att det ska gå sönder eller att vissa delar slutar att fungera.

Egenskaper

Det finns flera olika tillbehör och egenskaper som en infraröd bastu kan ha. Förutom de infraröda värmarna så kan det finnas både bekvämligheter som extra sköna stöd för kroppen. Det finns musik anläggningar och snygga belysningar. Det finns även de lite större modellerna som även har en duschkabin. En kontrollpanel där man enkelt kan ställa värmen är i regel standard. Men det finns även modeller som går att fjärrstyra. Luftjonisering är även en funktion som är mycket uppskattad.

Storlek

Det finns infraröda bastun för 1 person upp till 6 personer att välja mellan. Här gäller det att välja en storlek som passar dig och din familj allra bäst. Det är oftast dumt att välja en för liten modell. Ångrar man sig sedan och vill ha en större så kommer man behöva köpa en till.


Infrarödbastu och dess fördelar

Fördelar med att använda sig av en infraröd bastu är många, några av de fördelarna är följande.

Infrarödbastu fördelar

Infraröd bastu för Viktminskning

Genom att basta så kommer din ämnesomsättning att öka. Detta då kroppen automatisk kommer att försöka kyla ner kroppen. Även blodkärlen kommer att vidgas för att cirkulera blodet lättare. Runt 600 kcal kan man förbränna i en halvtimme i en infraröd bastu. Så med andra ord är det en enkel snabb och trevlig viktminskningsmetod.

Stresshantering

Du kan även minsta din stress genom att använda dig av en bastu. Det sker genom att värmen helt enkelt hjälper både dig och dina muskler att slappna av. Tänk dig själv efter ett arbetspass att bara komma hem och sätta sig en kvart i en infrarödbastu och bara slappna av. Man känner sig som en ny människa efteråt med betydligt mer ork och energi.

Bättre sömnkvalitet

Även din sömn kan faktiskt både bli djupare och få det lättare att somna. Har man en avslappnad kropp så somnar man mycket enklare och lättare. De ger i sin tur en betydligt bättre sömnkvalitet. Något som vi alla vet är att när man sover så reparerar kroppen sig själv och genom bra sömn så mår man helt enkelt bättre.

Bättre hy

Även din hy kan faktiskt bli bättre då spänsten blir bättre av en ökad blodcirkulation. Ökad blodcirkulation är något som sker när kroppen blir varm, precis som den blir i en infrabastu. Det kan faktiskt även hjälpa till att förebygga och ha en positiv inverkan på acne problem.

Förebygg sjukdomar

Genom att använda sig av en infrarödbastu så kan du faktiskt förbättra ditt immunförsvar och på så sätt förebygga sjukdomar. Det är värmen i sig som kommer att bygga fler vita blodkroppar som är viktiga i immunförsvaret. Med andra ord så har du gott om vita blodkroppar så kommer du helt enkelt hålla dig friskare och återhämta dig snabbare.

Hur vi valde ut infrarödabastu

Vi tittade på flera olika punkter när vi valde ut de infraröda bastu som vi har valt att ta upp på denna sida. Vi tittade främst på de punkter som vi har nedan

Kvalitet

Kvalitet

Vi var ute efter kvalitetsmärken som håller en hög standard. Kvalitet är alltid viktig när man köper dyrare produkter så som en infraröd bastu

Effekt
Egenskaper

Egenskaper

Det ska gärna finnas en del egenskaper så som radio, luftjonisering och sköna ryggstöd

Pris
Pris

Pris

Vi valde ut infraröda bastu som vi tycker känns prisvärda. Det finns gott om infraröda bastu på marknaden idag så man kan enkelt jämföra priser.

Frågor och svar

Vad är en infraröd bastu

En infraröd bastu använder sig av en infraröd värmare för att få upp temperaturen. Vanligtvist så använder man sig av en temperatur mellan 40 och 60 grader i en infrabastu.

Vad är infraröd bastu bra för?

En infraröd bastu har många fördelar så som att den bland annat används till antiflammatoriska processer. Både smärtor och ledstelhet kan minskas om man använder sig av en infraröd bastu. Även immunförsvaret ökar och man blir även fräschare då man får bort smuts och annat.