Kontinentalsäng bäst i test

Bästa kontinentalsängen 2023

Vad roligt att du letar efter en riktigt skön och bra kontinentalsäng. Vi tycker det är väldigt viktigt att man verkligen väljer att köpa en av de bästa kontinentalsängarna på marknaden. Detta då man spenderar i snitt 7-8 timmar per dygn i en säng. Att sängen då både är komfortabel och bra för ryggen är viktigt. Man behöver verkligen få en ordentligt god nattsömn för att orka med en hel arbetsdag. En kontinentalsäng kostar i regel ganska mycket, men tänk på att den även kommer att vara med i väldigt många år, i alla fall om man köper en väldigt bra kontinentalsäng. Vi har valt ut många riktigt bra och sköna kontinentalsängar i år, så att det ska bli lättare för dig att hitta den kontinentalsäng som verkligen är bäst för er.

Bästa kontinentalsängrn

Borgholm kontinentalsäng

Kontinentalsängen Rättvik sammet

Kontinentalsängen Royal Ground

Kontinentalsäng Tempur

Kontinentalsäng Östermalm

Hästens kontinentalsäng Maranga

Borgholm kontinentalsäng

Borgholm kontinentalsäng

Först ut väljer vi att visa kontinentalsängen Borgholm. Det är en mycket prisvärd kontinentalsäng som inte kostar mycket mer än cirka 13 000 kronor. Priset är inte den enda fördelen denna kontinentalsäng har. Det är en mycket uppskattad säng som fått goda kundomdömen. Du kan välja mellan de allra flesta färgerna och även storlekar finns i olika storlekar. Du kan även välja allt från en mjuk madrass till en hård madrass. Så valmöjligheterna är extremt många, vilket underlättar att skräddarsy just till din dina egna behov. Köper du denna kontinentalsäng så får ni en komplett säng med, ben madrasser och sänggavel. Just sänggavel är något som inte alltid annars ingår. Kontinentalsängen Borgholm velvet

Egenskaper

 • Tyg i sammet
 • Prisvärd kontinentalsäng

Hårdhet

 • Mjuk
 • Medium
 • Hård
Rättvik kontinentalsäng

Kontinentalsängen Rättvik sammet

Även har vi en billig kontinentalsäng om man tittar på vad man får. Runt 13 000 kronor kostar den, beroende på vilken storlek man väljer. Det är en Svensktillverkad kontinentalsäng med en klädsel av en mycket snygg sammet. Sängstommen är stabil och tillverkad av en hållbar träram av gran. För att få en väldigt god sömn så är mellanmadrassen utrustad med hela fem stycken komfortzoner som gör att hela kroppen ligger väldigt skönt på sängen. Bäddmadrassen är cirka 9 centimeter hög och består av en mikrofifibervabb samt kallskum, den är även pikerad. Kontinentalsängen Rättvik sammet finns i massor av olika storlekar, färger och hårdheter att välja mellan. Allt så att det ska passa varje enskild person så bra som möjligt.

Egenskaper

 • Sammet
 • 5 komfortzoner
 • Svensktillverkad
Kontinentalsängen royal ground

Kontinentalsängen Royal Ground

Denna mycket snygga kontinentalsäng har fått mycket goda kundomdömen och recensioner tidigare. Vi kan inte mer än hålla med att vi tycker det verkar vara en mycket bra och snygg kontinentalsäng. Sängens design och stil gör att den passar in i de allra flesta sovrummen. Själva sängen är utrustad med ett dubbelt resårsystem som gör sängen extra komfortabel att vila och sova i. En sängs viktigaste egenskap är att kunna ge en god nattssömn, något som vi tror att denna kontinentalsäng inte har några problem med. Den har mycket god kvalitet då den är handtillverkad i Sverige. Att den är tillverkad i Sverige är något som vi ser som ett stort plus. Kontinentalsängen Royal Ground finns i flera olika storlekar, färger och hårdhet att välja mellan.

Egenskaper

 • Svensktillverkad
 • Komfortabel
 • Snygg kontinentalsäng
Kontinentalsäng tempur

Kontinentalsäng Tempur

Tempur kontinentalsängar är mycket populära och det förstår vi mycket väl. Det är snygga sängar som håller en mycket god kvalitet. Tempur finns i flera olika modeller och några av dessa är Tempur Promise, Tempur North continental deluxe, Tempur North continental Breeze och Tempur Relaxation. Oavsett vilken säng ni sedan väljer så kan man välja både färger och hårdheten på madrasserna. Man kan välja om man vill köpa en säng med en gavel eller utan. Så det finns gott om valmöjligheter när man ska köpa en Tempur säng. En kontinentalsäng från Tempur har en förövrigt en lång livslängd och kommer förhoppningsvis ge er en mycket god sömn.

Egenskaper

 • Populär kontinentalsäng
 • Goda valmöjligheter
Kontinentalsang östermalm

Kontinentalsäng Östermalm

Vi valde även att ta med kontinentalsängen Östermalm då det är svårt att släppa den när man väl sett den. Det är en elegant kontinentalsäng som finns i flera färger att välja mellan. Några färger är Beige, grå, svar och mörkare grå. Sängen är handtillverkad i Sverige för högsta kvalitet och madrasserna är mycket sköna. Kontinentalsängen Östermalm finns i flera olika storlekar att välja mellan, lika så är valmöjligheterna på madrasserna mycket goda. Alla har ju inte samma behov av hårdheten på en madrass. Så det går faktiskt även att välja en mjukare madrass för dig och en hårdare för din partner om man så önskar. Ja valmöjligheterna är mycket bra, likaså utseendet och designen. En riktigt snygg Kontinentalsäng.

Egenskaper

 • Page Tyg
 • Goda valmöjligheter
 • Svensktillverkad
Hästens kontinentalsäng Maranga

Hästens kontinentalsäng Maranga

En lyxig kontinentalsäng från hästen som kommer att göra kvällen något att se fram emot varje dag. I alla hästen sängar sover man ju helt underbart och det är inte undantag i denna modell. Den är tillverkad i ett naturmaterial som har sammanfogas för hand. Bra att veta är att en hästens kontinentalsäng har ett riktigt högt pris och ofta får man betala över 100 000 kronor för en hästen kontinentalsäng. Men du får valuta för pengarna, en hästen säng köper man i regel endast en gång, då de har en väldigt god kvalitetet och livslängd. Det kan man förstå när man ser att garantin är 25 år på både ram och fjäderbrott. Men för den som vill ha det allra bästa och inte tänker på priser så bör man åtminstone prova en hästen kontinentalsäng.

Egenskaper

 • Exklusiv kontinentalsäng
 • Svensktillverkad
 • BJ bäddmadrass ingår

Köpguide kontinentalsäng

En kontinentalsäng är en säng som är uppbyggd på inte bara en madrass utan flera madrasser. Den har underst en vanlig sängstomme som det sedan ligger en större bottenmadrass på. Ovanpå bottenmadrassen ligger det sedan en mellanmadrass och ovanpå mellanmadrassen har man sedan själva bäddmadrassen.

En kontinentalsäng har inte alltid, men ofta en snygg sänggavel vid huvuddelen av sängen. Sänggaveln är inte bara snygg, utan håller även kuddar på plats samt fläckar borta från tapeterna. Det finns kontinentalsängar i alla möjliga storlekar och modeller, så oavsett om ni letar efter en 90 säng eller en stor dubbelsäng så finns dessa i kontinentalsängar.

Byta till en kontinentalsäng

Många byter till en kontinentalsäng för att dom har problem med ryggen. Det kan faktiskt vara ett bra val om man har problem med sömnen eller har problem med sin rygg. Det finns nämligen många modeller som man kan göra det mycket mer komfortabelt mot vad ni har nu. Att kunna sova skönt och vakna helt utvilad är något som faktiskt är viktigare än många tror för just hälsan. Många tror även att en kontinentalsäng alltid är jätte mjuka, men detta är helt fel. Mjukheten på en kontinentalsäng beror helt på vilka madrasser ni väljer och de egenskaper som madrasserna har. Det finns både mjuka och hårda madrasser att välja mellan.

Välja kontinentalsäng

Välja kontinentalsang

Det kanske inte är så jätte enkelt att bara välja ut en kontinentalsäng. Man vill ju veta att den både är komfortabel och hållbar. Speciellt om det är en modell som kostar lite mer än en vanlig säng brukar kosta. Det finns några saker som man ska titta lite extra på tycker vi. Det är först och främst märket på den kontinentalsäng som ni är intresserad utav. Det ska vara ett välkänt kvalitetsmärke som bör köpa om man handlar något på internet. Annars kan det vara svårt att veta hur kvaliteten är. När man har valt ut ett märke så behöver man titta på en kontinentalsäng som har den storleken ni är ute efter. Är det en dubbelsäng eller kanske bara en mindre enkelsäng som ni ska köpa. Vad gäller storleken så är det viktigt att även titta på det rum som sängen ska vara i. Får det plats en stor säng eller är det en mindre säng som ni behöver. När man valt ut detta så kan man börja titta på vilken modell och färg som man är mest intresserad av. Många kontinentalsängar finns i flera olika storlekar och färger av samma modell. Detta tycker vi är jätte bra, då det är enkelt att hitta en som man verkligen vill ha.

 • Välj ett kvalitetsmärke
 • Välj storlek
 • Modell
 • Välj färg

Sov skönt med kontinentalsängens alla madrasser

En kontinentalsäng har flera lager av madrasser som gör att ni kommer sova väldigt skönt och länge. Då en kontinentalsäng står på en sängstomme och sedan i botten har en större bottenmadrass som sedan har en mellanmadrass över sig, så förstår man ganska snabbt att det kommer bli en skön säng att sova på. Speciellt med den tredje madrassen i form av en bäddmadrass. Men en kontinentalsäng är inte bara madrasser utan de finns i massor av olika stilar att välja mellan. Utseendet har blivit med åren väldigt viktigt även i sovrummet. Så att det nu finns extremt många olika modeller och designer av kontinentalsängar är kanske inte så konstigt. Det är dock väldigt bra för oss som vill ha något mer personligt att välja mellan.


Egenskaper kontinentalsäng

Egenskaper kontinentalsäng

Bottenmadrass

Bottenmadrassen är den madrass som ligger underst i en kontinentalsäng. Den är ofta ganska hög, men finns givetvist i många olika storlekar och framförallt i olika höjder. Bottenmadrassen kan variera i fjädring, hårdhet och material. Så här ska man välja en som har de egenskaper man är ute efter.

Mellanmadrass

En mellanmadrass är den madrass som ligger mellan bottenmadrassen och bäddmadrassen. Mellanmadrassen är även den lite högre än en vanlig madrass, men inte lika hög som en bottenmadrass. En mellanmadrass är tillverad av en skönare stoppning och fjädrar. Det finns även de lite bättre mellanmadrasserna som har speciella zoner som ökar komforten.

Bäddmadrass

Bäddmadrassen är i regel den smalaste madrassen och den som man i stort sett ligger på. Den finns i olika hårdhetar så att det finns en som passar alla. En del vill ha en mjuk bäddmadrass och en del andra föredrar en hårdare bäddmadrass. En bäddmadrass är ofta tillverad av skum eller latex, men det finns även många andra stoppningar.

Ben

Många kontinentalsängar har ben, det finns dock kontinentalsängar som inte har ben. Benen är ofta tillverkade av trä eller aluminium. Det är viktigt att benen på en kontinentalsäng både är tysta och stabila. Benen gör även att kontinentalsäng hamnar lite högre upp, så vill man ha en riktigt hög kontinentalsäng, så bör man leta efter en säng som har ben

Sängstomme

Själva sängstommen är ofta tillverkad av trä. Det finns många olika träslag som en kontinentalsäng kan vara tillverkad av. De lite dyrare modellerna är ofta tillverkade av ett mer exklusivt trä material. Vid valet av en sängstomme till en kontinentalsäng så bör man välja en som har bra kvalitet och som är hållbar.

Sänggavel

Alla vill inte ha en sänggavel, men vi tycker att det oftast ger ett bättre helhetsintryck på hela sovrummet om man har en snygg sänggavel till sin kontinentalsäng. Bra att veta är att det finns ju faktiskt både huvudgavel och fotgavel att välja mellan i många olika fall.

Tyg

En kontinentalsäng kan vara klädd i många olika slags tyger och material. Här ska man leta efter ett tyg som man verkligen tycker är snygg och som även matchar det rum som kontinentalsäng ska stå placerad i. En snygg klädsel på en kontinentalsäng är något som vi alltid rekommenderar.

Storlek

Det finns mängder av olika storlekar på en kontinentalsäng.

 • 120 kontinentalsäng
 • 140 kontinentalsäng
 • 160 kontinentalsäng
 • 180 kontinentalsäng

Ergonomisk kontinentalsäng

Ergonomin är viktig när det gäller sängar överlag. Detta då man ska sova så komfortabelt som möjligt. Med en smart ergonomi så sover man mycket bättre och vaknar upp mer utvilad än annars. Vissa kontinentalsängar har madrasser med speciella komfortzoner som hjälper till att öka komforten.

Hur vi valde ut kontinentalsängarna på denna sida

Vi valde ut kontinentalsängar som har de egenskaper som vi själva letar efter i en riktigt skön och komfortabel kontinentalsäng. Vi har tittat på flera olika faktorer för att välja ut de som vi tycker är bäst till den sida.

Kvalitet

Kvalitet

Vi har tittat på kvaliteten och komforten. Det ska vara sköna sängar som både är stabila och som fått goda kundomdömen.

Effekt
Design

Design

Vi vill själva ha en snygg kontinentalsäng. Så vi har valt ut kontinentalsängar som har en snygg design och som passar in i de allra flesta sovrum.

Pris
Pris

Pris

En kontinentalsäng behöver inte kosta alltförmycket. Det finns faktiskt kontinentalsängar för alla prisklasser att välja mellan. Vi har letat efter kontinentalsängar som vi anser är prisvärda.

Frågor och svar