Bäddmadrass bäst i test

Bästa bäddmadrassen

En bäddmadrass används över den vanliga madrassen i din säng och den har flera bra egenskaper som kommer att göra din sömn betydligt bättre. Det är viktigt att man väljer rätt bäddmadrass som passar dig bra. Den ska ha rätt tjocklek, ha rätt hårdhet och vara tillverkad av ett kvalitetsmaterial. För att lyckas med detta så är det viktigt att du själv även vet vad din kropp behöver, ska du sova på en mjuk eller en hård bäddmadrass? Är du osäker så rekommenderar vi er att läsa vår köpguide längre ner på sidan. Vi har valt ut flera riktigt bra bäddmadrasser på denna sida, så att det ska bli enklare för dig att välja den bästa bäddmadrassen.

Bästa bäddmadrassen

Signature Gold bäddmadrass Deluxe

Tempur Deluxe bäddmadrass

Jensen Softline bäddmadrass

Tempur Breeze bäddmadrass

Hästens bäddmadrass BV

Bäddmadrass BM1 24SJU

Viking BLU bäddmadrass

Signature Gold bäddmadrass Deluxe

Signature Gold bäddmadrass Deluxe

Här har vi en mycket skön och lyxig bäddmadrass till ett lågt pris. Denna mycket prisvärda bäddmadrass är en av de bästa på marknaden i år om ni frågar oss. Bäddmadrassen är tillverkad av kvalitetsmaterial så att man får en både komfortabel men samtidigt en bäddmadrass som andas på ett bra sätt. Då den är luftig och har en god andningsförmåga så absorberas fukt, svett och vätska på ett mer naturligt sätt. Bara denna goda egenskap gör att man sover mycket bättre. Tyget är elastiskt så att man får en god följsamhet mot kroppen. Ja detta är en bäddmadrass som man verkligen kommer att sova gott på. Tänk på att man även kan välja mellan massor av olika färger.

Cirka pris 3200kr

Egenskaper

 • Bredd 180cm
 • Längd 200cm
 • Höjd 8cm
 • Färg valfri
 • Material Bomull/Polyester/Latex
Tempur Deluxe bäddmadrass

Tempur Deluxe bäddmadrass

Bäddmadrassen Deluxe från Tempur har ett 9 centimeter tjockt lager av en Softtouch vaddering. Vadderingen i denna bäddmadrass ger både en mycket god komfort och en väldigt skön känsla när man ska sova. Det är en formbar bäddmadrass som med andra ord gör att madrassen formar sig efter just din kropp. Det är en av de bästa bäddmadrasserna som går att köpa nu, dock så är priset ganska högt. Men man får tänka som så att det är bättre att vakna utvilad än trött och sliten från en gammal bäddmadrass. Bäddmadrassen Deluxe från Tempur finns i alla storlekar och man kan även välja mellan mjuk, medium och hård bäddmadrass. Så det finns en bäddmadrass för alla i denna serie.

Egenskaper

 • Finns i alla storlekar
 • Softtouch vaddering
 • Bästa bäddmadrassen
 • Finns både som mjuk, medium och hård
Jensen Softline bäddmadrass

Jensen Softline bäddmadrass

För dig som vill ha en billigare bäddmadrass men som fortfarande håller en mycket god kvalitet så är denna bäddmadrass ett mycket bra val. Jensen Softline finns i alla storlekar och har faktiskt en sida som är lite mjukare samt en sida som är lite mer fast. Detta är ju väldigt bra om man är lite osäker på vilken hårdhet man ska välja på bäddmadrassen. Stoppningen har även goda egenskaper att hålla sängen mer hygienisk och torrare. Att en bäddmadrass har dessa egenskaper är viktigt då man sover mycket bättre om man inte vaknar över att man svettas eller liknande. En mycket prisvärd bäddmadrass från Jensen

Egenskaper

 • Finns i alla storlekar
 • Hygienisk
 • Billig bäddmadrass
Tempur Breeze bäddmadrass

Tempur Breeze bäddmadrass

Ännu en mycket bra bäddmadrass från Tempur. Denna gång är det bäddmadrassen Breeze som vi gärna vill ta med på vår lista. Det är en perfekt bäddmadrass för dig som har lite problem med att du blir för varm när du ska sova. Bäddmadrassen Breeze hjälper dig helt enkelt att känna dig svalare när du ska sova. Detta gör den genom att optimera mikroklimatet runt kroppen. Den har ett Climate material som helt enkelt har en både snabbare och effektivare andningsförmåga. Även fuktavledning är i toppklass på denna bäddmadrass. Du sover både svalt och väldigt komfortabelt på denna bäddmadrass. Den finns i alla storlekar samt i olika hårdheter.

Egenskaper

 • 9cm
 • Finns i alla storlekar
 • En sval bäddmadrass
Hästens bäddmadrass BV

Hästens bäddmadrass BV

Hästens sängmärke känner vi nog alla till att det är ett av de bästa kvalitetsmärken vad gäller bäddmadrasser och sängar. Denna bäddmadrass är en riktigt lyxig bäddmadrass som har en stoppning av ren bomull och ull. Stoppningsmaterialet har även behandlats för att minimera risken för allergener. Även om höjden endast är 4 centimeter så sover man fantastiskt gott på denna bäddmadrass från Hästens. Bäddmadrassen BV finns i olika storlekar och färger.  Det är helt enkelt en kvalitetsbäddmadrass som kommer att göra sömnen så mycket bättre.

Egenskaper

 • 4cm
 • Finns i alla storlekar
 • Olika färger
 • Bomull/Ull
 • Hästens kvalitet
Bäddmadrass BM1 24SJU

Bäddmadrass BM1 24SJU

Här har vi en bäddmadrass för dig som vill ha en så billig bäddmadrass som möjligt, men samtidigt inte tumma på kvaliteten. Det är en Svensktillverkad bäddmadrass som är väldigt bekväm och komfortabel att sova på. Den har en polyeterskumstoppning som gör att man sover gott. En snygg vit bäddmadrass med ett grått kantband som även har en mönstrad vaddering. Tyget har stretch för att få en bättre kontakt. En billig bäddmadrass

Cirka pris från 1800 kr

Egenskaper

 • 4cm
 • Finns i alla storlekar
 • Vit
 • Polyeterskumstoppning
 • Tvättbar klädsel
Viking BLU bäddmadrass

Viking BLU bäddmadrass

Här har vi en mycket användbar bäddmadrass med sin största fördel i att man kan välja om man vill sova varmare eller svalare. En sida har en stoppning som gör att det blir varmare och den andra sidan har en svalare egenskap. Detta är ju väldigt bra, då man ofta på sommaren vill kunna sova lite svalare och på vintern vill man ju ha det varmt och gott i sängen. Ena sidan är med andra ord stoppad med en sval bomull och den andra sidan har en varmare ullstoppning. Bäddmadrassen Viking BLU har även en 4,5cm zonindelad elastisk och ventilerande naturlatex kärna. En prisvärd bäddmadrass för dig som vill kunna välja värma eller svalt.

Egenskaper

 • Finns i alla storlekar
 • Bomull, ull & Latex
 • Både varm och sval

Bäddmadrass köpguide

En bäddmadrass är en madrass som helt enkelt läggs på den vanliga madrassen. Bäddmadrassen är i regel tillverkad av skum eller latex samt sydd i något slitstarkt material. En skummadrass har en mycket god komfort samtidigt som den ger bra ett bra stöd. En skummadrass formas ofta även efter kroppen, vilket kan vara väldigt skönt för många. En bäddmadrass av latex har andra egenskaper som att den är bra på att förflytta värme och att andas. En bäddmadrass är i regel inte så tjock, utan det är ganska vanligt med en bäddmadrass som är cirka 5 centimeter hög. Bredd och längd varierar och det finns både bäddmadrasser för enkelsängar och för dubbelsängar.

Välja bäddmadrass – Öka sömnkvaliten

Genom att välja rätt bäddmadrass så kommer ni inte bara ligga mycket mer komfortabelt i sängen, ni kommer även få en betydligt bättre sömnkvalitet. När ni ska välja en bäddmadrass så behöver ni först och främst funderar på vad det är ni är ute efter. Ska det vara en hård bäddmadrass eller en mjukare bäddmadrass. Behöver ni extra stöd för nacke eller kanske för ryggen. Ja detta är några av de frågor ni ska ställa er själva innan ni väljer en bäddmadrass.

Välja bäddmadrass

Tänk på detta när ni ska välja bäddmadrass

 • Hård eller mjuk bäddmadrass
 • Behöver du extra stöd för ryggen
 • Vill du ha en varm bäddmadrass
 • Storleken

Mjuk bäddmadrass

En mjuk bäddmadrass passar inte alla även om den verkar skönare. Faktum är att många kan få ont i ryggen av att sova på en för mjuk bäddmadrass. Är det en mjukare bäddmadrass så kan det vara bra om den följer kroppen och ger ett bra stöd. Men man kan även få problem med ryggen om man har en för mjuk bäddmadrass. Detta är något som man helt enkelt får prova sig fram med.

Hård bäddmadrass

En hårdbäddmadrass kan både vara bra för ryggen och dåligt för vissa. Detta är väldigt individuellt hur man klarar av en hård eller en mjuk bäddmadrass. En för hård bäddmadrass kan göra att ni belastar ryggen på fel sätt.

Hård eller mjukbäddmadrass?

Det beror som sagt helt på din kropp vilket som passar dig allra bäst. Vaknar ni med ont i ryggen så har ni antagligen fel modell av en bäddmadrass. Både din vikt och längd spelar roll i vilken bäddmadrass som passar dig bäst. Se till helt enkelt att du har bra stöd för nacke, rygg och axlar när du ska sova. Det ska kännas skönt att ligga i sängen helt enkelt.

Varför man ska använda en bäddmadrass

En bäddmadrass använder man i regel av flera anledningar. Dels så ger den både bättre stöd och komfort. Är det även en bäddmadrass till en dubbelsäng så slipper ni även den där glipan som i regel är mellan de stora madrasserna i sängen. Förutom dessa fördelar så är det ofta att en bäddmadrass även ger en mycket bättre sömnkvalitet. Sover man komfortabelt, så sover man även tyngre och det i sin tur ger helt enkelt en bättre sömn. Sömnen är viktig då man behöver vila både kroppen och hjärnan under natten. En vanlig madrass till en säng är ofta ganska stora och dyra, med en bäddmadrass över så skyddar ni även den undre madrassen från slitage. Det är även mycket enklare att byta ut en bäddmadrass om man inte är nöjd med den.

Fördelar med en bäddmadrass

 • Bättre sömnkvalitet
 • Skyddar madrassen under
 • Extra höjd
 • Stödjer kroppen och ryggen
 • Enkelt att välja hård eller mjukmadrass

Att sköta om en bäddmadrass

Man bör första och främst alltid använda ett skydd över bäddmadrassen. Med det menar vi ett vanligt lakan eller något liknande. Kan man tvätta tyget så bör man även göra detta regelbundet. Ni bär även skaka eller dammsuga bäddmadrassen ett par gånger i månaden för att hålla den fräsch och fri från kvalster.

När ska man byta ut bäddmadrassen?

Man ska byta ut bäddmadrassen när den börjar kännas gammal och inte längre ger det stöd som den gjorde från början när den var ny. Det brukar ta 6-7 år för en bäddmadrass att bli utsliten. Detta beror ju självklart på hur mycket den används, vilken kvalitet och hur ni sköter om bäddmadrassen.


Bäddmadrass egenskaper

Bäddmadrass Egenskaper

Material

Beroende på vilket märke och vilken modell av bäddmadrass ni väljer att köpa så är de i regel tillverkade av olika material. Det finns många kvalitets bäddmadrasser som är tillverkade av ett naturmaterial som exempelvis bomull. Ofta är det dyrare med naturmaterial, men det är en smaksak vad man vill ha för material i bäddmadrassen.

Stoppning

Stoppningen varierar mycket genom olika tillverkare och modeller av bäddmadrasserna. Detta då vissa material som används till stoppningen har olika egenskaper. Det man vill med stoppningen är att man ska ligga skönt och att kroppen ska bli jämnt fördelad över hela bäddmadrassen.

Memoryskum

Memoryskum fördelar din vikt ut över hela madrassen. Detta är ett mycket populärt material i stoppningen, då många tycker om att sova när man sjunker ner mjukt i bäddmadrassen. Dock så passar inte detta alla individer, utan det är något som man helt enkelt får prova sig fram med.

Polyskum

Polyskum har i regel en bra avlastningsförmåga och man sjunker inte ner lika mycket som med ett memory-skum. Polyskum passar de allra flesta, men som med alla stoppningar så är det något man får prova sig fram med. Ett Polyuretanskum finns i mängder av olika hård & mjukheter.

Latex

Latex är ett mycket populärt material som används flitigt i bäddmadrasser. Det har en mycket god andningsförmåga och leder bort värmen så att ni inte svettas. Man får i regel en ganska stabil liggposition när man sover på en bäddmadrass med latex stoppning. Latex är att rekommendera om ni ofta blir för varm i sängen.

Bomull

Bomull används ofta som kombination till ett av ovanstående material. Det finns även bäddmadrasser som har bomull som stoppning, vilket har flera fördelar så som att det har en god värmeledande förmåga och ger en skön bäddmadrass att sova på.

Stöd för rygg, axlar och höfter

En bäddmadrass ska ge ett bra stöd för höfter, rygg och axlar. Vad du behöver beror till stor del på din egna kropp och behov. Men en normal hård/mjuk madrass passar de allra flesta faktiskt bäst. Är man osäker så kan man alltid åka och prov ligga en bäddmadrass på ett varuhus.

Allergivänlig

Det finns bäddmadrasser som är mer allergivänliga än andra. Dessa kan på ett bra sätt leda bort både fukt och hålla dig på en behaglig temperatur. Blir det för varmt i sängen, så uppstår det snabbt fukt och det vill man inte sova i.

Storlekar

 • 80×200
 • 90×200
 • 100×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 200×200
 • 210×200
 • 80×210
 • 90×210
 • 100×210
 • 120×210
 • 140×210
 • 160×210
 • 180×210
 • 200×210
 • 210×210

Bäddmadrass kvalitetsmärken

 • Hästens
 • Jensen
 • 24SJU
 • Viking Beds
 • Bed
 • Carpe Diem

Vi valde ut bäddmadrasser främst genom deras egenskaper och omdömen

När vi valde ut alla de bäddmadrasser vi har på denna sida så

Kvalitet

Kvalitet

Vi har tittat på kvaliteten och komforten. Det ska vara sköna sängar som både är stabila och som fått goda kundomdömen.

Effekt
Design

Design

Vi vill själva ha en snygg kontinentalsäng. Så vi har valt ut kontinentalsängar som har en snygg design och som passar in i de allra flesta sovrum.

Pris
Pris

Pris

En kontinentalsäng behöver inte kosta alltförmycket. Det finns faktiskt kontinentalsängar för alla prisklasser att välja mellan. Vi har letat efter kontinentalsängar som vi anser är prisvärda.

Frågor och svar