Discgolf väska

Bästa discgolf väskan

När man spelar discgolf, är det viktigt att ha en bra väska för att hålla alla discar ordentligt organiserade. När man har spelat discgolf ett tag så behöver man har fler och fler discar. Det är då viktigt att man även har en bra discgolf väska som man enkelt kan välja den disc man behöver just för nästa kast. En discgolf väskor finns i alla storlekar och i olika designs. Vissa kan man bära som en vanlig ryggsäck och andra är mer som en magväska. Oavsett vilken ni väljer så hittar ni på denna sida de bästa discgolväskorna för i år. Sidan innehåller annonslänkar från scandinavianoutdoor.

Bästa discgolf väskan
Discgolv väska Prodigy BP2-V3

PRODIGY DISC BP-2 V3

När det kommer till discgolf väskor är Prodigy Disc BP-2 V3 en av de mest populära modellerna. Denna väska har plats för upp till 28 discar och är designad med olika lösa fack för att ge användaren mer flexibilitet. Prodigy Disc BP-2 V3 är en ryggsäck och har ett mycket bekvämt bärsystem. Den har även flera praktiska fack, som t.ex. ett för ditt scorekort och två för dina vattenflaskor. Den har även en paraplyhållare samt bekväma vadderande axelband. Axelbanden gör att det inte skaver eller känns otympligt även efter ett par timmar på discgolfbanan.

Cirka pris 700 kr

Egenskaper

 • Finns i flera färger
 • Plats för 28 discar
Discgolf väska Exel E3

EXEL E3 BAG

Exel E3 är en discgolfväska som har plats för upp till 20 discar. Det är en lite lyxigare discgolfväska och det ser man även på priset. Runt 1500 kronor kostar denna discgolfväska från Exel. Man får dock en kvalitetsväska som kommer att hålla i många år. Det finns en del trevliga egenskaper som många andra discgolf väskor inte har. En är att den har ett isolerat kylfack vilket kan vara mycket trevligt under sommaren. Det finns gott om fickor, som bland anant 4 stycken sidfickor, 1 framficka som passar bra till mobiltelefonen och flaskfickor.

Cirka pris 1500 kr

Egenskaper

 • Kvalitets discgolf väska
 • Plats för +20 discar
Discgolf väska Exel E1

EXEL E1-BAG

Exel E1-bag är en discgolfväska som rymmer upp till 17 discar. Denna väska kostar cirka 500 kronor och är designad för den som inte behöver så mycket plats i sin väska. Den har ett par olika fack, som t.ex. 2 sidofickor där man kan placera en vattenflaska eller liknande. Väskan är tillverkade i ett slitstarkt tyg och har även blixtlåsfack för discarna. Det är en väldigt bra nybörjare väska för discgolf. En discgolf väska är något som alla som kastar frisbee behöver för eller senare. Det underlättar när man har med sig flera olika discar på banan.

Cirka pris 500 kr

Egenskaper

 • Plats för 17 discar
 • Slitstarkt tyg
Prodigy Discgolf väska BP3 V3

PRODIGY DISC BP-3 V3

En mycket prisvärd discgolfväska som är designad för den som vill ha en väska med lite mer plats. Denna discgolfväska kan rymma upp till 17 discar i huvudfacket plus några fler i övrefickan. Väskan har ett mycket bekvämt bärsystem. Discgolf väskan är gjord i ett slitstarkt ripstop nylon, vilket är A och O när det kommer till discgolf väskor. Det finns plast för två vattenflaskor vilket är ett plus. Den har två sidofickor med dragkedjor så man ej riskerar att tappa något. Ovanpå putterficka finns även en mindre föremålsficka. Botten är tillverkad med en vattentät botten vilket är trevligt när det kan vara blött ute.

Cirka pris 400 kr

Egenskaper

 • Plats för 17 discar i huvudfacket plus några fler i övrefickan
 • Slitstarkt ripstop nylon
 • Bekvämt bärsystem
Exel E2 discgolf väska

EXEL E2 BAG

En annan kvalitets discgolf väska från Exel är denna modell som kostar cirka 800 kronor. Exel E2-bag är en väska som rymmer upp till 17 discar, vilket är lite mindre än E3 väskan. Väskan är bekväm att bära och är gjord i ett slitstarkt polyestertyg. Den har blixtlåsfack för discarna och två sidofickor med dragkedja för t.ex. vattenflaskor eller annat man vill ha med sig på banan. Väskan står stadig på backen och vippar inte som många andra billigare modeller ofta har en tendens att göra.

Cirka pris 800 kr

Egenskaper

 • Slitstarkt polyestertyg
 • Plats för 17 discar
 • Blixtlåsfack för discarna
Prodigy BP4 discgolf väska

PRODIGY DISC BP-4

En billig discgolfväska som inte kostar mer än 250 kronor. Den finns i flera olika färger att välja mellan och alla är riktigt snygga. Väskan i säg håller en mycket låg vikt och väger inte mer än 450 gram. Trots vikten så får det ändå plats med 16 till 18 discar. Det finns en plats för en vattenflaska på sidan av väskan. Kvaliteten på väskan är mycket bra och det är en av de bästa budget discgolfväskorna som finns på marknaden, speciellt när man tittar på priset.

Cirka pris 250 kr

Egenskaper

 • Plats för 16 till 18 discar
 • Låg vikt, endast 450 gram
 • Billig discgolfväska

Köpguide discgolf väska

En discgolfväska är en väska som används för att bära frisbeerna och korgarna när man spelar discgolf. Väskan har ofta ett handtag eller ett band för att göra det enklare att bära den. Det finns olika typer av väskor med olika storlekar och designs. Vissa väskor är gjorda för att bära 10-15 discar och andra är tillverkade för att endast få plats med 3-5 discar. Väskan är inte ett obligatoriskt redskap, men det gör det enklare att bära allt du behöver när du ska spela discgolf. 

Tänk på detta när du ska köpa en väska:

Plats : Hur mycket ska väskan rymma? 3-5 discar eller upp till 20? Detta beror ju helt på hur många discar du helt enkelt behöver ha med dig till discgolfbanan. En nybörjare behöver i regel inte mer än 3 discar. 1 putter, 1 midrange och en driver. Medans en lite mer erfaren spelare som kan hantera lite svårare kast, kanske behöver 15 discar för en runda.

Bärsystem: Har väskan handtag eller band för enkel bäring. De allra flesta vill ha en discgolfväska som gärna kan fungera som en vanlig ryggsäck. Men det finns även de som man använder som en magväska samt de modeller som man helt enkelt bär med en hand.

Design: Välj en vacker och snygg väska som passar just dig. Det finns massor av olika varianter att välja mellan. Designen beror ju till stor del på hur den ser ut, men det finns även de som har lite snyggare mönster eller andra funktioner på.

Pris: Från cirka 200 kronor och uppåt. Du behöver inte lägga allt för mycket pengar på en väska, men det är klart att man får bättre kvalitet om man lägger lite mer pengar. Ja man får i regel det man betalar för när det gäller discgolf väskor. Men det finns trots detta ändå billiga discgolfväskor som håller en god kvalitet.

Vikt: Titta på vikten på väskan. Om du ofta går långa sträckor och vill ha en mindre väska så ska du titta efter en discgolfväska med låg vikt. En väska tycker vi inte ska väga för mycket. Discarna i sig väger ju i regel runt 150 – 170 gram styck. Så totalvikten kommer ändå bli ganska hög tillslut.

Discgolf är en sport som allt fler upptäcker och man ser oftare folk spela detta roliga och utmanande spel. För att göra det lite enklare för nybörjare och erfarna spelare så finns det nu en uppsjö av olika discgolfväskor på marknaden. Det är inte alltid lätt att veta vilken väska som är bäst för just dig, men med denna köpguide så hoppas vi att du kan hitta en discgolfväska som passar perfekt för just dina behov.