Discgolf skor

Bästa discgolf skorna 2023

När man spelar discgolf så behöver man verkligen ett par riktigt sköna skor. Det är inte så konstigt då man helt enkelt går i lite tuffare terräng, ofta under flera timmar. Så vi har valt ut och testat de skorna som vi tycker passar bäst till just discgolf. Discgolf skor ska ha en bra dämpning, gärna vara vattentäta och samtidigt ha ett bra grepp. Det ska som sagt vara komfortabelt att gå längre stunder i ett par discgolf. Ni hittar massor av skor på denna sida som alla passar mycket bra på discgolf banan. Ni kan kan läsa om de allra bästa discgolf skorna för i år. I alla fall om ni frågar oss. Sidan innehåller annonslänkar från minsko, outnorth och outdoorexperten.

Bästa discgolf skorna
Adidas Terrex Agravic pro trail

Adidas Terrex Agravic pro trail

Ett par riktigt snygga skor som är många discgolf spelares favorit. Det kan vi förstå då det även är en av våra favoriter. Det är bara priset som är lite högre mot de andra skorna. Adidas Terrex Agravic kostar runt 2000 kronor, vilket kan kännas dyrt, men man får ett par riktigt sköna och snygga skor som passar riktigt bra på discgolf banan. Vi gillar både designen och komforten i skorna. Man har en mycket skön dämpning i mellansulan som gör att du klarar av många hål på discgolf banan. Passformen är exemplarisk, likaså greppet man får i skorna. I alla fall på de banor som vi har gått med Adidas Terrex Agravic så har vi aldrig haft problem med greppet.

Cirka pris 2000 kr

Hoka One One Speedgoat 5

Hoka One One M Speedgoat 5

Riktigt bra skor som fungerar perfekt för discgolf. Skorna har nämligen en riktigt bra dämpning som gör dem bekväma att gå och spela i. De har också ett bra grepp, vilket är viktigt när du spelar discgolf. Skorna är gjorda för trailrunning, så de klarar tuffare terräng som på en discgolfbana. De är också lätta och har bra ventilation. Förutom de tekniska fördelarna som dessa skor har så är de även riktigt snygga om ni frågar oss.

Cirka pris 2000 kr

Adidas Tracerocker 2

Adidas Tracerocker 2.0 GORE TEX

Dessa fantastiska skor passar utmärkt till discgolf och är även de som vi tycker är de allra bästa för i år. Tracerocker 2.0 är självklart vattentäta så att man håller fötterna torra även när man råkat kastat discen outoufbound. Man får ett stabilt grepp även på de lite tuffare underlagen så som stenigt och löst underlag. Det är viktigt att man alltid kan stå stabilt när man ska göra ett discgolf kast. Det tycker vi verkligen att man gör i dessa skor. Priset är väldigt tilltalande och de kostar faktiskt inte mer än 1300 kronor. Man kan utan problem gå flera varv på discgolf banan och ändå ha en god komfort i fötterna. Även ventilationen är mycket bra, detta tack vara den öppna mesh konstruktionen som Tracerocker 2.0 har.

Cirka pris 1300 kr

Merrel Moab Speed GTX men

Merrel Moab Speed GTX men

En av våra favoriter är Merrel Moab Speed GTX. Det är ett par riktigt bra discgolf skor som har en bra dämpning och är väldigt sköna att gå på under en discgolf runda. Skorna har en bred läst och ger en väldigt bra dämpning på grund av en Air Cushion som finns under hälen. Yttersulan är slitstark och tål lite tuffare terräng som det gärna och ofta är på en discgolf bana. Merrel Moab Speed GTX har ett IF skydd mot dåligt väder och vind. Skorna finns som för både herr och dam.

Cirka pris 1300 kr

Merrell West Rim Stretch Sport Gore Tex

Merrell West Rim Stretch Sport Gore Tex

Ett par prisvärda sport skor som fungerar bra till discgolf. Skorna är både sköna och ger ett mycket bra grepp på alla underlag. Merrell West Rim Stretch Sport är vattentäta med GORE Tex membran. Komforten är mycket god och skorna använder sig även an snabbsnörning, vilket gör det enkelt att både ta påsig och av sig skorna. Dämpningen är lagom, vilket även ger en god stabilitet. Vi tycker man rör sig bra med skorna och de passar bra för terrängen som en discgolf bana ofta har.

Cirka pris 1200 kr

Merrell Moab Speed Gore Tex

Merrell Moab Speed Gore Tex

Merrell Moab Speed Gore Tex är ett annat bra val av discgolfskor. De är bekväma, har ett bra grepp och är vattentäta. Dämpningen är måttlig, vilket ger bra stabilitet samtidigt som skorna även är ganska lätta. Yttersulan av Vibram ger ett fantastiskt fäste vilket är viktigt under kasten på discgolf banan. Skorna är tillverkade för promenader och vandring så de är självklart utrustade så att man klarar av tuffare terräng med ojämnheter.

Cirka pris 1700 kr

On Cloudultra M

On Cloudultra M

Dessa skor är ultradämpade och passar främst för dig som vill ha ett grymt fäste oavsett om det är tuff terräng eller lite snällare stigar man spelar discgolf på. Dämpningen är designad för att klara av långa avstånd, vilket det ofta blir när man spelar en 18 håls runda. Skorna är slitstarka och är tillverkade i god kvalitet. Skorna är utrustade med en Fliprelease som gör att du faktiskt kan släppa på trycket om du får svullnad fötter under spelet.

Cirka pris 2000 kr

Köpguide discgolf skor

Det finns några saker du bör tänka på när du köper discgolfskor. Det första är att skorna ska vara bekväma att gå i. Detta är viktigt eftersom du kommer att gå mycket under en discgolfrunda. De ska också ha bra dämpning för att skydda dina fötter och ge komfort. En annan viktig sak är att skorna har ett bra grepp. Detta är viktigt eftersom du behöver ett bra grepp under dina kast. Det sista vi vill nämna är att skorna ska kunna hantera tuff terräng. Detta är viktigt eftersom terrängen på en discgolfbana kan vara ganska ojämn och ojämn.


Köpguide discgolfskor

Tänk på detta när du ska köpa discgolfskor:

När det gäller priset kan du hitta bra discgolfskor i olika prisnivåer. Det är inte nödvändigt att spendera mycket pengar för att få ett par bra skor. Det är dock viktigt att komma ihåg att man oftast får vad man betalar för. Om du köper ett par billigare skor kanske de inte håller lika länge eller är lika bekväma som ett dyrare par. Så när du väljer discgolfskor ska du se till att tänka på komfort, dämpning, grepp och förmågan att hantera ojämn terräng. Och glöm inte att ta hänsyn till din budget. Med dessa faktorer i åtanke bör du kunna hitta det perfekta paret skor för dina behov.

Material: Skorna ska vara gjorda av ett bekvämt material som andas bra.

Sulor: Sulorna ska ge bra grepp och vara hållbara.

Snörning: Skorna ska ha ett snörningssystem som är lätt att använda och ger en säker passform. Det går bra med den vanliga snörningen men även de mer avancerade snabbsnörningarna är att föredra.

Dämpning: Dämpningen ska vara bekväm och ge bra stöd. Detta är väldigt viktigt då man kommer använda skorna under långa turer på discgolf banan. Skorna ska klara av den ojämna terräng som ofta finns.

Grepp: Skorna ska ha ett bra grepp för att ge stabilitet vid kast. Vissa modeller har väldigt bra grepp i sulorna.

Frågor och svar

Vilka är de bästa skorna för discgolf?

De bästa skorna för discgolf ska vara bekväma, ha bra dämpning, ett bra grepp och kunna hantera ojämn terräng. Ni hittar de bästa discgolf skorna på vår sida.

Hur mycket ska jag lägga ut på discgolfskor?

Du kan hitta bra discgolfskor i olika prisklasser. Men mellan 1000 och 2000 kronor är där de vanligaste priserna ligger för ett par bra discgolf skor.

Vad är viktigast att tänka på när man väljer discgolf skor?

De viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer discgolf skor är komfort, dämpning, grepp och förmåga att hantera ojämn terräng.

Behöver jag speciella skor för discgolf?

Du behöver inga specialskor, men det rekommenderas att du har skor som är bekväma och har ett bra grepp. Detta kommer att hjälpa dig att prestera bättre på banan