Bästa budget tv 2023

Budget tv

Vi har letat efter budget tv i alla storlekar. Så på denna sida har vi olika tv i alla storlekar, så att ni enkelt ska hitta en bra budget tv. Det är viktigt dock att det fortfarande är en bra och prisvärd smart tv. Då det finns så många olika tillverkare och modeller av tv-apparater så är det faktiskt inte så jätte svårt att både hitta en bra och billig budget tv. Oavsett om ni köper en budget tv för att spela tv-spel på eller om ni vill titta på film, så kommer ni på denna sida hitta massor av bra budget tv-apparater.

Bästa budget tv

Samsung 50 tum 4K Crystal UHD TV

LG 55 tum Nanocell 4k TV 55nano75

Samsung 65 tum 4K Crystal UHD TV

Samsung 75 tum 4K Crystal UHD TV

Philips 32 tums full HD LED TV

Samsung 43 tum 4K Crystal UHD TV

Samsung 50 tum 4K Crystal UHD TV

Samsung 50 tum 4K Crystal UHD TV

Den bästa budget tv:n är denna modell från Samsung som kostar under 5000 kronor. Det gör den till en riktigt bra budget tv för den som vill ha en 50 tummare. Det är inte lätt att hitta en billigare modell med samma specifikationer som Samsung har gjort denna med. Du har en grym bildkvalitet med hjälp av Crystal processor 4k. Förutom bildkvaliteten så finns det gott om användbara funktioner så som fjärråtkomst, google assistant och mycket mer. Med google assistant så kan ni styra tv:n med hjälp av din röst, genom att bara säga att man ska sänka , höja ljuder eller byta kanal. Smidigare än så blir det inte. En mycket prisvärd budget tv från samsung

Cirka pris 4990 kr

Egenskaper

 • Storlek 50 tum
 • Upplösning 3840×2160
 • Bakgrundsbelysning LED UHD-dimning

LG 55 tum Nanocell 4k TV 55nano75

LG 55 tum Nanocell 4k TV 55nano75

LG erbjuder en mycket prisvärd budget tv i form av denna snygga 55 tums tv. Förutom att den har en mycket snygg och stilren design så är även innehållet och bildkvaliteten mycket bra. Med 8 miljoner pixlar så får ni ut en äkta 4k Tv med en fantastisk färg och bildåtergivning i topklass. LG använder sig av Nanocell teknologin som återger en skarp och snygg bild. Det finns gott om uttag så som tre HDMI kontakter ett USB och mycket fler. Den har även WiFi, LAN och bluetooth uppkoppling, allt som man kan tänkas behöva med andra ord. Den är även stöd för google assistant och Alexa för att nämna några. En riktigt bra budget tv

Cirka pris 5990 kr

Egenskaper

 • Storlek 55 tum
 • Upplösning 3840×2160
 • Bakgrundsbelysning LED LG Kontrast

Samsung 65 tum 4K Crystal UHD TV

Samsung 65 tum 4K Crystal UHD TV

En 65 tums budget tv för 6990 kronor. Ja det är faktiskt sant, ni kan köpa denna riktigt stora budget tv för 6990 kronor. Det är en väldigt bra 65 tums rv som har alla de funktioner som man i regel är ute efter. Samsung är känd för att erbjuda skarpa bilder och ha en riktigt grym färgåtergivning. Det stämmer även bra på denna modell, detta få den använder sig av kristalldisplay och en 4k UHD upplösning. Designen är även smart tillverkad så att man snyggt och stilrent kan dölja kablar ner i stativet. Du har stöd för Alexa, google assistant och Airplay2 för att nämna ett par.

Cirka pris 6990 kr

Egenskaper

 • Storlek 65 tum
 • Upplösning 3840×2160
 • Bakgrundsbelysning LED UHD-dimning

Samsung 75 tum 4K Crystal UHD TV

Samsung 75 tum 4K Crystal UHD TV

För dig som är ute efter en prisvärd 75 tums tv så kan vi rekommendera att titta lite närmre på denna modell från Samsung. Det är en 75 tums tv med en upplösning på hela 3840×2160 pixlar. Bakgrundbelysningen är en LED och den har även en UHD dimning. Oavsett om du ska spela tv-spel koppla in datorn eller titta på filmer så finns det automatiska lägen som man smidigt kan ställa in tv.n på. Du kan bland annat använda dig av spelläge eller filmläge, detta gör att det går snabbt att optimera bilden för det ändamålet som ni ska använda tv:n till för stunden. Designen är både snygg och stilren med den smala kanten.

Cirka pris 9990 kr

Egenskaper

 • Storlek 75 tum
 • Upplösning 3840×2160
 • Bakgrundsbelysning LED UHD-dimning

Philips 32 tums full HD LED TV

Philips 32 tums full HD LED TV

En prisvärd 32 tums tv från kvalitetsmärket Philips för under 3000 kronor. Upplösning är 1920×1080 och har ett visningsformat 1080 Full HD. LCD tekniken är en LED bakgrundsbelysning som ger en mycket fin och skarp bild. Det är en budget tv som fungerar bra till tv-spel som man enkelt kopplar in i HDMI eller scart kontakten. Det finns gott om anslutningar så som hörlursuttag på sidan, precis som med ett USB uttag. Du har även 2 HDMI uttag samt en SCART på baksidan av tvn. En riktigt prisvärd budget tv från Philips.

En billig 32 tums tv under 3000 kronor.

Cirka pris 2990 kr

Egenskaper

 • Storlek 32 tum
 • Upplösning 1920×1080
 • Bakgrundsbelysning LED
 • Wifi & Lan

Samsung 43 tum 4K Crystal UHD TV

Samsung 43 tum 4K Crystal UHD TV

En billig 43 tums tv från Samsung, som finns i fler storlekar till ett mycket lågt pris. Denna modell  har flera bra inställningar och lägen man kan välja  att ställa in på tvn, så som spelläge, filmläge och naturligt läge för att nämna några av de användabara funktioner som denna budget tv har. Det finns gott om anslutningar så som 2 HDMI portar som passar bra till ett tv-spel eller en dvd spelare. Denna tv har stör för bland annat apple airplay 2 och google assistant.

Cirka pris 4500 kr

Egenskaper

 • Storlek 43 tum
 • Upplösning 3840×2160
 • Bakgrundsbelysning LED UHD-dimning

Köpguide budget tv

När man ska köpa en budget tv så finns det en del saker som man bör veta om. En budget tv är i regel en väldigt bra tv, men den kanske inte ha alla de funktioner som de lite dyrare premiummodellerna har. Men ser man det åt andra hållet så kanske man helt enkelt inte heller behöver ha dessa. Man kan kanske inte behöver ha den absolut högsta upplösningen och en massa extra uttag i tv:n. Genom att välja bort lite dyrare komponenter så kan man faktiskt få en riktigt bra tv till ett lågt pris.

Välja budget tv

Välja budget tv

När du ska välja en budget tv, så ska du först välja ut en den storlek du vill ha på tv:n. Det finns nämligen budget tv i alla storlekar. När du valt ut den skärmstorlek du vill ha på tv:n så är nästa steg att sätta en budget. Vad vill du helt enkelt som mest betala för en tv i den storleken. Nedan kan du se vad en budget tv ungefär kostar i varje tum storlek

 • 32 tum cirka 3000 kronor
 • 43 tum cirka 4200 kronor
 • 50 tum cirka 4900 kronor
 • 55tum cirka 6000 kronor
 • 65tum cirka 7000 kronor
 • 75 tum cirka 10000 kronor

När du valt ut budget och tv storlek så är nästa steg att välja de egenskaper och funktioner som ni vill ha. Det kan vara att man vill ha en curved smart tv eller en budget tv som man kan spela tv-spel på. Det finns nämligen billiga tv-apparater för de allra flesta ändamål.

Så köper du en budget tv

När du är klar med vad du vill betala och vad du vill ha för tv så är det dags att köpa en budget tv. Det gör du enklast genom att jämföra billiga tv-apparater för att sedan välja den ni tycker allra bäst om. Det finns massor av prisvärda billiga budget tv att välja mellan. Men ni bör trots detta välja ett kvalitetsmärke så att ni inte köper en ”Noname” tv som man inte vet någonting alls om. Då kan det istället bli en dyr historia om den sedan inte uppfyller era önskemål eller går sönder redan efter en månad.

Så köper du en budget tv

Budget tv för tv-spel

Ska ni köpa en billig tv för att spela tv-spel på så ska ni leta efter en budget tv som har en högre Hz eller andra egenskaper som gör att spelet kommer att flyta på bra. Oftast är det tyvärr så att just tv-skärmar som är anpassade för just tv-spel är lite dyrare än en vanligt tv som man främst har till tv-program eller film. Det betyder dock inte att det inte finns några budget tv för tv-spel. Man kanske då istället får gå ner någon tum storlek på skärmen istället.


Egenskaper budget tv

Egenskaper budget tv

DVI

DVI är en teknik för att överföra bildsignaler. Det fungerar som ett HDMI uttag, men man kan inte transportera något ljud.

Ethernet

Genom ett Ethernet uttag kan ni koppla in en nätverkskabel och på så sätt få internet i tv:n. Nästan alla nya tv apparater har numera användning av internet för att kunna få tillgång till alla funktioner som de erbjuder.

HDMI

HDMI är den viktigaste anslutningen på din t. Det är den som man ansluter ljud och bild med. SÅ ska man koppla in en DVD spelare eller ett tv-spel så är det i regel genom ett HDMI uttag som man gör det med.

Hörlursuttag

Många vill ha ett hörlursuttag på tv:n så det kan absolut vara något att tänka på. Det kan ju vara så att någon vill spela musik, tv-spel eller kolla på film, samtidigt som man inte vill störa någon annan i hushållet. Det vanligaste hörlursuttaget på tv:n är ett 3,5mm uttag.

USB

Med ett USB uttag på tv:n kan ni bland annat koppla in en extern hårddisk eller ett minneskort. Den kan man sedan spela upp film, bild eller musik ifrån. Så det kan vara bra att välja en tv som har en eller flera USB-uttag.

Bildskärm

Betraktningsvinkel

En betraktningsvinkel är den vinkel som en tittare kan se på tv:n utan att man ser bilden på ett dåligt sätt. Med en nyare modell av en tv så brukar detta inte vara något större problem längre. Men det finns trots detta, modeller som är både bättre och sämre på detta.

Bildfrekvens

Bildfrekvensen är det antal gånger som tv:n helt enkelt blinkar per sekund. Det anges sedan i Hz (hertz). Med ett högre antal hz så blir bilden både mjukare och trevligare att titta på. Detta är speciellt viktigt när det gäller både snabba sporter och tv-spelande. Så en tv-skärm som främst ska användas till att spela tv-spel på bör därför ha en Hz på minst 100Hz om man vill få så bra flyt som möjligt.

Färger

Ju fler bitar en tv använder, ju mer färger kan den visa. En 16 bits skärm kan visa cirka 65000 olika färger, medans en 24 bits skärm klarar av över 16,5 miljonerer färger. Så ju högre bitar på färgdjupet ju mer färger klarar tv:n av att visa.

Bildinställningar

Det finns i regel mängder med inställningar som man kan göra på de nyare modeller av tv-skärmar. Som tur är så finns det i regel enkla inställningar så att man får till en bra bild på ett enkelt sätt.

Så valde vi ut budget tv

Så valde vi ut budget tv:n på denna sida. Vi valde ut flera olika modeller och tillverkare av tv-apparater och sedan så jämförde vi produkterna och valde ut de som vi själva anser verkar vara de allra bästa i år. Det vi främst har tittat på är följande

Kvalitet

Kvalitet

Vi har valt ut budget tv från kvalitetsmärken

Effekt
Bild & ljud

Bild & Ljud

Vi har tittat på bildkvalitet och prestanda, samt ljudfunktioner och anslutningar.

Pris
Pris

Pris

Vi har valt ut budget tv från kvalitetsmärken som håller de priser som är passande för just en budget tv.

Frågor och svar